LCD телевизори

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Кажи искуства.Си имал ли проблеми со него ова брн ин ме загрижува и разработката во првите 300 часа.
Ако ми веруваш, ја имам плазмава од 2007 април/мај, до сега такво нешто немам приметено нити па користено Кино - мод како што велат сега на новиве плазми требало, па да чукнам у дрво нема гајле. Иако е 480p плазма(појак модел ни знаев дали има нити па разбирав:pos: ), сум гледал и двдрипови и хдтв епизоди и 720p и 1080p епизоди/филмови, во последнава година го скапав пс3 преку скарт кабел, а од неодамна земав за пс3 и хдми кабел и се прикажува одлично со стакло слика без никаква маана нити па бурн ин.
Кај брат ми, само што го вклучивме го наместив во Кино(Cinema) мод.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Земи си ''G'' серија од Панасоник аир да и видиш,за 41.000 нема подобар избор на телевизор.Плус договорисе со продавницата од кај ќе го купиш да ти направат дека си го купил пред 15.01.2012 за да добиеш 5 годишна гаранција има рок за пријавување за гаранцијата до 31.01.2012г.
G30 е 41 000 во техномаркет
ме интересира која цена е G20 од прошлата година 2010
би требало да има цена некаде околу 30 000 денари ама на сајтот и пишува дека е 45 000
е ај сеа де :)
а во Бугарија е 1000 лева
нешто не ми штимат

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Кажи искуства.Си имал ли проблеми со него ова брн ин ме загрижува и разработката во првите 300 часа.
Не сум имал никакви проблеми со брн ин. Телевизорот е топ. Одлична слика вади, поготово дигитален сигнал. Малце се разочарав зашто не ги чита сите формати блу реј. И го земав најмногу заради гаранцијата - 5 години. Само се уште ја немам добиено. Се уште чекам од босанците

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не сум имал никакви проблеми со брн ин. Телевизорот е топ. Одлична слика вади, поготово дигитален сигнал. Малце се разочарав зашто не ги чита сите формати блу реј. И го земав најмногу заради гаранцијата - 5 години. Само се уште ја немам добиено. Се уште чекам од босанците
Кој ти е тој телевизор што чита Blu-Ray?!

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Веројатно мислел на .mkv рипови иначе читање на blu-ray нема никаква смисла.
Разбравме што сакаше да пишеш, не мора да објаснуваш другар.
Баш ми е криво што не ти чита mkv, можеш тоа да го решиш со не многу скап медиа плеер.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Баш ми е криво што не ти чита mkv, можеш тоа да го решиш со не многу скап медиа плеер.
Или само HDMI кабел :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Баш ми е криво што не ти чита mkv фајловите , можеш тоа да го решиш со не многу скап медиа плеер.
рече дека некој од mkv фајловите не чита :)
а не верувам ни да постои некој телевизор све да чита ....велат дека све чита а на крај си заебан

инаку се продава ли некаде долг ХДМИ кабел рецимо 5 - 10 метра

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Или само HDMI кабел :)
И што со HDMI кабелот?
а не верувам ни да постои некој телевизор све да чита ....велат дека све чита а на крај си заебан

Веројатно има готови во Техномаркет, Нептун, АМЦ, Логинг. Мене ми требаше еден од 16 метри, го нарачав од Логинг и финкционира без проблем.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И што со HDMI кабелот?

Веројатно има готови во Техномаркет, Нептун, АМЦ, Логинг. Мене ми требаше еден од 16 метри, го нарачав од Логинг и финкционира без проблем.
Па од ПЦ или од лаптоп ќе го гледа на ТВ преку кабел и се ќе му „чита“ така :)
--- надополнето: 19 јануари 2012 во 01:49 ---

Провери ваму :) http://www.loginsys.com.mk/

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
И што со HDMI кабелот?

најчесто продават по 1.5 -2 метра
16м би било супер
на која цена го купи ?
јас не можев да се снајдам од тој сајтот да најдам

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Кој ти е тој телевизор што чита Blu-Ray?!
на mkv мислев де. еее одма за збор ме фаќаш. лапсуз.

Абе дечки некој од вас има ли купено Плазмa телевизор со гаранција од 5 години. И дали ја доби гаранцијата од шупаците од босна. Зашто јас се уште ја нема добиено, а им пратив коипја од гаранција и сметка уште пред нова година.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
најчесто продават по 1.5 -2 метра
16м би било супер
на која цена го купи ?
јас не можев да се снајдам од тој сајтот да најдам
Јас го купив кабелот пред 3-4 години, уште не беа толку достапни како сега. Го платив две илјади и нешто, не сум сигурен може 2.400 беше. Претпоставувам дека е поевтин денес.

Kajgana Shop

На врв Bottom