Превисоките цени

V

Vollstandig

Гостин
незнам зошто повеќето ноќен живот го сфаќаат строго излегување во некој локал. Ноќно излегување може да е парк, млад пар да поседат во парк, друштво наместо во кафич, да се соберат дома со музика пиење итн, или некој парк, може било што али не мора да значи дека строго треба да е локал. И глеајте на поефтина варијанта, ако вечерва идиш на пијање а слаб си со кеш,1 саат пред да титни 19:00 си купуваш алкохол од продавница и го пиеш полека додека дојди време да излезиш па свеж, со 1 пијачка ќе поминиш...

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Ја кога сум во скопје идам во Браво, скопско е 50-че, еспресо е 30-че. Закон цени.. живео рок ен рол! :)
И некад во кастм паб.
И турско едно време правеа, дваесче :) Не знам уште дали прават.. :)

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Се слагам дека се цените превисоки,за излегување само за пиење ти требаат околу 500 денари што според мене е плафон цена...имено пиво набавна е некаде околу 20 денари ти го плаќаш од 100 па нагоре,за кафиња да не збориме...нес кафе со шлаг па дури и лажичката што ти ја ставаат чини 9 денари,исто плаќаш од 100 па нагоре,ама тоа е,сакаш-неќеш и ти си душа и ти се седнува негде па ќе замижиш...парадокс на се е во ова време да пиеш сок...негазиран во некакво фенси-педерско шишенце е 120 денари...па ова го нема ни во Монако!

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Се слагам дека се цените превисоки,за излегување само за пиење ти требаат околу 500 денари што според мене е плафон цена...имено пиво набавна е некаде околу 20 денари ти го плаќаш од 100 па нагоре,за кафиња да не збориме...нес кафе со шлаг па дури и лажичката што ти ја ставаат чини 9 денари,исто плаќаш од 100 па нагоре,ама тоа е,сакаш-неќеш и ти си душа и ти се седнува негде па ќе замижиш...парадокс на се е во ова време да пиеш сок...негазиран во некакво фенси-педерско шишенце е 120 денари...па ова го нема ни во Монако!
Има и за поевтино. Никој не те принудува да пиеш пиво за 100-150 денари. Има места каде што е и 70...арно ама не ти се допаѓа таму.

Kajgana Shop

На врв Bottom