leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Што вика граѓанското движење на оваа вест?СПАСОВ Е ОСУДЕН НА 14 ГОДИНИ ЗАТВОР!
Што вика граѓанското движење на оваа вест?СПАСОВ Е ОСУДЕН НА 14 ГОДИНИ ЗАТВОР!
Максимумот за вакво убиство во РМ е 15 години, така да оваа вест е одлична во однос на висината на казната за Спасов.Што вика граѓанското движење на оваа вест?
zarem treba sekoj somnitelen graganin na ulica da go gonat policajcite? -ej ovoj mi e somnitelen daj da go rastresam malku!!! bez razlika dali ima ili nema dosie dodeka ne napravi krivicno delo nikoj nema pravo da go goni da go tepa ili neznam sto. a drugo sto znam e deka spasov ne bil na dolznost vo tie momenti. togas sto majka baral da go brka martin i da izigruva heroj od holivudskite filmovi?Не дека го оправдувам полицаецот, ама трагично починатиот Нешковски бил познат на полицајците како деликвент кој неколку пати дремел у станица, можеби затоа и бил сомнителен и го бркале а овој бегал и ете како заврши.
Секако дека не, денес е донесена, доколку во рок од 15 дена не се жали ниедна страна, тогаш ќе стане правосилна, доколку се жали, правосилна ќе стане доколку Апелациониот суд ја потврди или преиначи, доколку ја врати на повторно одлучување, одново ќе почне цел процес (само скоро невозможна е последната опција).Не е правосилна пресудава?
Јас коа црткав графити ме носеа во станица, не ме тепаа со боксови до смрт.Не дека го оправдувам полицаецот, ама трагично починатиот Нешковски бил познат на полицајците како деликвент кој неколку пати дремел у станица, можеби затоа и бил сомнителен и го бркале а овој бегал и ете како заврши.
Стварно е осуден за убиство или конечно се совпадна извештајот кој беше сменет 3 пати?СПАСОВ Е ОСУДЕН НА 14 ГОДИНИ ЗАТВОР!
А што му е работа на полицајците кога секаков џган има низ улиците? Кога им е и на нив загрозен животот, а се должни да воведуваат ред и да прават превенција да не се случат несакани инциденти, ако се стане некој инцидент веднаш се праи џева КАДЕ Е ПОЛИЦИЈАТА? ШТО РАБОТАТ ИТН. Абе не се погодува на сите!zarem treba sekoj somnitelen graganin na ulica da go gonat policajcite? -ej ovoj mi e somnitelen daj da go rastresam malku!!! bez razlika dali ima ili nema dosie dodeka ne napravi krivicno delo nikoj nema pravo da go goni da go tepa ili neznam sto. a drugo sto znam e deka spasov ne bil na dolznost vo tie momenti. togas sto majka baral da go brka martin i da izigruva heroj od holivudskite filmovi?
Наркоман си? Провоцираш? Бегаш кога те бркале?Јас коа црткав графити ме носеа во станица, не ме тепаа со боксови до смрт.
Адвокатот на Спасов, Ване Андреев кој во текот на целиот процес беше фокусиран на тоа да докаже дека специјалецот вечерта на плоштадот бил работно ангажиран, на јавноста не и објасни зошто Спасов не ја оддал службената тајна во МВР, иако на почетокот на судењето тврдеше дека таа би му помогнала во одбраната. При завршните зборови, Игор Спасов рече дека тој не го удрил Мартин во главата, а наговести дека можно е ударот во носот на несреќното момче да му го задал друг.
Не кажувам јас, тој бил познат на повеќе полицајци, затоа и брзо е идентифициран од полицијата по отпечатоци поради тоа што има досие.Според одредени информации, Мартин кога се качил на бината за да му честита на премиерот, Спасов или некој негов колега му лупнал глава, и затоа Мартин почнал да бега.
И доста веќе со тоа наркоман, вие ќе кажувате кој личел на наркоман, сешто. Ако некој полицаец претепа ваше дете пошто на него му личи на наркоман, и тогаш ли ќе го оправдувате таквото однесување?! Хипокризија до срж..
Зошто баш него го бркале од толку народ на плоштадот? Некој си го поставил тоа прашање?
Според одредени информации, Мартин кога се качил на бината за да му честита на премиерот, Спасов или некој негов колега му лупнал глава, и затоа Мартин почнал да бега.
И доста веќе со тоа наркоман, вие ќе кажувате кој личел на наркоман, сешто. Ако некој полицаец претепа ваше дете пошто на него му личи на наркоман, и тогаш ли ќе го оправдувате таквото однесување?! Хипокризија до срж..
Абе интересна приказна ама видео од прославата каде сигурно имаше камери вперени кон бината никаде не видовме. Чудно.Според одредени информации, Мартин кога се качил на бината за да му честита на премиерот, Спасов или некој негов колега му лупнал глава, и затоа Мартин почнал да бега.
Zoran Bozinovski pocituvana Biljana, ako me sledite od pocetok sto pisuvam i objavuvam vo vrska so ovoj slucaj, ce zabelezite deka insistirav i uste insistiram na temelno preispituvanje na celata geneza na odnosite pomedju MVR i M. Neskoski. a toa podrazbira prethodno negovo kidnapiranje od Alfite i dvojno maltretiranje na Vodno, za da ne svedoci vo drug proces protiv niv. . .
vo toj del predlagav i denes predlagam da bide soslusan inspektorot vo MVR, Blagoj Toskovski. Istovremeno Biljana predloziv i predlagam na klupa za obvineti da sedne i onoj koj ja pocnal tepackata vecerta, Igor Bozinovski Bardo. Pa skoro celo vreme javno insistiram i da se preispita licemernata i dvolicna uloga na Aleksandar Neskoski i negoviot vujko od Kanada, kontinuirano raspolozeni za nagodba so nekoj "faktor" od senka, merena vo milioni so devizen predznak. Za kamerite sto insistirav i pisuvav celo vreme, nema da te podsetuvam ovde.
nakratko, ce sublimiram i ce ti kazam deka od prviot moment znam deka Neskoski i Spasov se edinstvenite dve zrtvi na histericna "elita" na vlast koja falsifikuvase izbori po recept na bugarska mafija, "elita" koja histericno proglasi pobeda vo 22 h. na 5. juni vecerta i panicno preku vreskacot Djorcev povika narod na nepodgotvena proslava. panikata i histerijata ja finaliziraa so izveduvanje na specijalen odred komu nikako ne mu e mesto tamu kade go postroija. izvedoa specijalna edinica na plostad, da gi brani od nivniot narod koj denta gi izneveri i ne sakase da glasa za niv, pa moraa samite, so pomos na bugarski "eksperti" da se izglasaat.
vo konstelacija na tie odnosi, Igor Spasov e pred izbor, da ja kaze vistinata ili da molci i da odlezi dolgogodisna zatvorska kazna. moze i da kalkulira, da poceka Crvenkovski da se vrati na vlast. oti, so SDSM na vlast, Igor Spasov moze da ucestvuva vo "operativni akcii" kako onaa so Dime Ickoski Postarot i da se izvlece nekazneto potoa. . .
Principot Biljana e toj, seto ostanato se nijansi. . .