Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Што вика граѓанското движење на оваа вест?
Максимумот за вакво убиство во РМ е 15 години, така да оваа вест е одлична во однос на висината на казната за Спасов.
Проблемот за движењето е што од обвинителството не сакаа да го прошират обвинението спрема други сторители, целта беше јасна, да се скрие командната одговорност, а да го изеде само Спасов (што и се случи нели).
Инаку, имаме информација дека на Спасов му се заканиле пред завршните зборови, ама тоа нели никогаш нема да се докаже...

Член од
9 декември 2011
Мислења
87
Поени од реакции
15
Не дека го оправдувам полицаецот, ама трагично починатиот Нешковски бил познат на полицајците како деликвент кој неколку пати дремел у станица, можеби затоа и бил сомнителен и го бркале а овој бегал и ете како заврши.
zarem treba sekoj somnitelen graganin na ulica da go gonat policajcite? -ej ovoj mi e somnitelen daj da go rastresam malku!!! bez razlika dali ima ili nema dosie dodeka ne napravi krivicno delo nikoj nema pravo da go goni da go tepa ili neznam sto. a drugo sto znam e deka spasov ne bil na dolznost vo tie momenti. togas sto majka baral da go brka martin i da izigruva heroj od holivudskite filmovi?

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
За убиство со умисла, поранешниот припадник на специјалната единица „Тигар“ е осуден на 14 години затворска казна.

Судот одлучи дека Спасов е виновен за убиството на Мартин Нешковски.
„Тигарот“ е виновен бидејќи на 6 јуни, на плоштадот Македонија го убил Нешковски. До правосилноста на пресудата тој Маќе остане во притвор. Семејството на Мартин не беше задоволно од пресудата која ја донесе Кривичниот суд во Скопје.
И за време на одбраната и на последното судско рочиште кога беа кажани завршните зборови, Спасов тврдеше дела тој не го убил Мартин и дека не го удрил во главата, удар кој за Нешковски бил смртоносен.
Околу триесеттина сведоци ги дадоа своите искази во судскиот процес кој траеше околу два ипол месеци.
Јавното обвинителство ги отфли кривичните пријави на семејството на Нешковски во кои тие бараа одговорност и од други полицајци поради вмешаност во убиството на Мартин.
Судот оцени дека Спасов е виновен, а за денес на пладне е закажан и протестен марш од плоштадот до Јавното обвинителство, каде граѓанското движење „Стоп за полициската бруталност“ ќе бараат проширување на истрагата
џабе само зборевте дека случајов се мести за да се спаси од затвор, дека судот ке го осудел на две години или нема да го осудат, министерката го криела случајот и слично, и еве спасов си доби 14 години затвор, значи судот пресуди како што и требаше

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Не е правосилна пресудава?
Секако дека не, денес е донесена, доколку во рок од 15 дена не се жали ниедна страна, тогаш ќе стане правосилна, доколку се жали, правосилна ќе стане доколку Апелациониот суд ја потврди или преиначи, доколку ја врати на повторно одлучување, одново ќе почне цел процес (само скоро невозможна е последната опција).

Вергилиј

Развртник
Член од
12 јануари 2012
Мислења
65
Поени од реакции
40
Не дека го оправдувам полицаецот, ама трагично починатиот Нешковски бил познат на полицајците како деликвент кој неколку пати дремел у станица, можеби затоа и бил сомнителен и го бркале а овој бегал и ете како заврши.
Јас коа црткав графити ме носеа во станица, не ме тепаа со боксови до смрт.

СПАСОВ Е ОСУДЕН НА 14 ГОДИНИ ЗАТВОР!
Стварно е осуден за убиство или конечно се совпадна извештајот кој беше сменет 3 пати?
Ко кроз дупе гледа, само срање види!

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.525
zarem treba sekoj somnitelen graganin na ulica da go gonat policajcite? -ej ovoj mi e somnitelen daj da go rastresam malku!!! bez razlika dali ima ili nema dosie dodeka ne napravi krivicno delo nikoj nema pravo da go goni da go tepa ili neznam sto. a drugo sto znam e deka spasov ne bil na dolznost vo tie momenti. togas sto majka baral da go brka martin i da izigruva heroj od holivudskite filmovi?
А што му е работа на полицајците кога секаков џган има низ улиците? Кога им е и на нив загрозен животот, а се должни да воведуваат ред и да прават превенција да не се случат несакани инциденти, ако се стане некој инцидент веднаш се праи џева КАДЕ Е ПОЛИЦИЈАТА? ШТО РАБОТАТ ИТН. Абе не се погодува на сите!

Јас коа црткав графити ме носеа во станица, не ме тепаа со боксови до смрт.
Наркоман си? Провоцираш? Бегаш кога те бркале?

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093

Според одредени информации, Мартин кога се качил на бината за да му честита на премиерот, Спасов или некој негов колега му лупнал глава, и затоа Мартин почнал да бега.
И доста веќе со тоа наркоман, вие ќе кажувате кој личел на наркоман, сешто. Ако некој полицаец претепа ваше дете пошто на него му личи на наркоман, и тогаш ли ќе го оправдувате таквото однесување?! Хипокризија до срж..

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.525
Според одредени информации, Мартин кога се качил на бината за да му честита на премиерот, Спасов или некој негов колега му лупнал глава, и затоа Мартин почнал да бега.
И доста веќе со тоа наркоман, вие ќе кажувате кој личел на наркоман, сешто. Ако некој полицаец претепа ваше дете пошто на него му личи на наркоман, и тогаш ли ќе го оправдувате таквото однесување?! Хипокризија до срж..
Не кажувам јас, тој бил познат на повеќе полицајци, затоа и брзо е идентифициран од полицијата по отпечатоци поради тоа што има досие.

Зошто баш него го бркале од толку народ на плоштадот? Некој си го поставил тоа прашање?

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Зошто баш него го бркале од толку народ на плоштадот? Некој си го поставил тоа прашање?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.525
Абе интересна приказна ама видео од прославата каде сигурно имаше камери вперени кон бината никаде не видовме. Чудно.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Јас верувам во ова:
Zoran Bozinovski pocituvana Biljana, ako me sledite od pocetok sto pisuvam i objavuvam vo vrska so ovoj slucaj, ce zabelezite deka insistirav i uste insistiram na temelno preispituvanje na celata geneza na odnosite pomedju MVR i M. Neskoski. a toa podrazbira prethodno negovo kidnapiranje od Alfite i dvojno maltretiranje na Vodno, za da ne svedoci vo drug proces protiv niv. . .

vo toj del predlagav i denes predlagam da bide soslusan inspektorot vo MVR, Blagoj Toskovski. Istovremeno Biljana predloziv i predlagam na klupa za obvineti da sedne i onoj koj ja pocnal tepackata vecerta, Igor Bozinovski Bardo. Pa skoro celo vreme javno insistiram i da se preispita licemernata i dvolicna uloga na Aleksandar Neskoski i negoviot vujko od Kanada, kontinuirano raspolozeni za nagodba so nekoj "faktor" od senka, merena vo milioni so devizen predznak. Za kamerite sto insistirav i pisuvav celo vreme, nema da te podsetuvam ovde.

nakratko, ce sublimiram i ce ti kazam deka od prviot moment znam deka Neskoski i Spasov se edinstvenite dve zrtvi na histericna "elita" na vlast koja falsifikuvase izbori po recept na bugarska mafija, "elita" koja histericno proglasi pobeda vo 22 h. na 5. juni vecerta i panicno preku vreskacot Djorcev povika narod na nepodgotvena proslava. panikata i histerijata ja finaliziraa so izveduvanje na specijalen odred komu nikako ne mu e mesto tamu kade go postroija. izvedoa specijalna edinica na plostad, da gi brani od nivniot narod koj denta gi izneveri i ne sakase da glasa za niv, pa moraa samite, so pomos na bugarski "eksperti" da se izglasaat.

vo konstelacija na tie odnosi, Igor Spasov e pred izbor, da ja kaze vistinata ili da molci i da odlezi dolgogodisna zatvorska kazna. moze i da kalkulira, da poceka Crvenkovski da se vrati na vlast. oti, so SDSM na vlast, Igor Spasov moze da ucestvuva vo "operativni akcii" kako onaa so Dime Ickoski Postarot i da se izvlece nekazneto potoa. . .

Principot Biljana e toj, seto ostanato se nijansi. . .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom