Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
Зимам ајфонот, му ставам Android модификација/тема, и подобро работи од оригиналниот Android на повеќето HTC телефони :D :facepalm:

Убаво е што е лесно, едноставно. Иначе да во право си :pos: :facepalm:

Може ли некој да ми даде линк за DOWNLOAD за RedsnOw za ios 4.3.5 и 5.0

Еве ти линк од Redsn0w 0.9.8b4 за да направиш Jailbreak на 4.3.5

Redsn0w 0.9.8b4 не го подржува 4,3,5(8L1) ми треба исто вакво смао по ново.....
http://cdn.blogsdna.com/wp-content/uploads/2010/12/Redsn0w-0.9.7b2.jpg

Што точно сакаш да направиш?

Во мојот претходен пост ти дадов линк за СИТЕ верзии од Redsn0w.
И зашто МОРА со Redsn0w? Прави со Sn0wbreeze....

Пред некој ден се направи апдејт на следниве апликации во Cydia:
Activator
iFile
Applocker
MobileSubstrate
и можно е уште нешто а не сум видел.

Од тогаш страшно се цеди батеријата, цел ден е оставен во мирување и од 100% батеријата дојде на 12%. Некој да не има сличен проблем во последно време?

3GS, 5.0, Sn0wbreeze

Пред некој ден се направи апдејт на следниве апликации во Cydia:
Activator
iFile
Applocker
MobileSubstrate
и можно е уште нешто а не сум видел.

Од тогаш страшно се цеди батеријата, цел ден е оставен во мирување и од 100% батеријата дојде на 12%. Некој да не има сличен проблем во последно време?

3GS, 5.0, Sn0wbreeze

Друже пробај рестартирај го телефонот, јас пошто имам 3G и битен ми е рамот, стално проверувам преку SBSettings. Деновиве многу често се спушташе на 30 мега рамов, а реално треба над 50, што значи дупло фалеа мегабајти и ваљда цицаа некои од тие сервиси/апликации.

После рестарт си доаѓаше во нормала, муабетот ми е дека можда тие работи што ми зимаат мене рам, ти ја јадат батеријата. :)

Друже пробај рестартирај го телефонот, јас пошто имам 3G и битен ми е рамот, стално проверувам преку SBSettings. Деновиве многу често се спушташе на 30 мега рамов, а реално треба над 50, што значи дупло фалеа мегабајти и ваљда цицаа некои од тие сервиси/апликации.

После рестарт си доаѓаше во нормала, муабетот ми е дека можда тие работи што ми зимаат мене рам, ти ја јадат батеријата. :)

Пробав уште одма, исто е. Се мислам да не се некои addons во Mobilesubstrate менито...

Пробав уште одма, исто е. Се мислам да не се некои addons во Mobilesubstrate менито...

Што ти работи во позадина (во Mobile Substrate)? Провери во SBSettings - more - mobile substrate addons и пиши ги тука или направи некој скриншот.

Што ти работи во позадина (во Mobile Substrate)? Провери во SBSettings - more - mobile substrate addons и пиши ги тука или направи некој скриншот.

Еве ги вака зошто со скриншот ќе треба 2,3 слики да направам.

Activator
AppList
AppSync
Bugfix_Duplicatelc...
Bugfix_StuckPages
Dreamboard
Gridlock
IconSupport
Infinidock
Infinifolders
PreferenceLoader
WinterBoard