Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.255
- Поени од реакции
- 12.266
Знам знам... се е толку едноставно за да се сфати. И не требаат филозофии. Ова ми е познато од некаде.....
Но ти пак се свртуваш кон тоа каков е Хептаграм! Хептаграм може да биде она или ова, тоа е небитно. Ако Хептаграм падне, не паднала Телемата или Редот.
Хептаграм е научен дека само Хептаграм и никој друг е причина за неговиот успех или пад! Неговата работа и ништо друго!
Тоа е Телемата! Да те научи на одговорност! И работа! И да не обвинуваш други за сопстевената неспособност.
Ако некој го прифатил законот Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон, со тоа го добива и најголемото можно ограничување: да не правам ништо друго! Што ќе биде таа волја, па зарем ме интересира!
Битни се делата. А на форум, секако не можете да ги знаете делата на Хептаграм.
Ако Хептаграм се иницирал во Редот, и негова волја е да ги предаде сите во Редот, тоа е негов проблем, не на Редот или Телемата или било кој член! Ако некој инициран не може да има корист од праксите, не е до праксите, до иницираниот е! Рецептот е тој, само треба умешно мешање на состојките!
Ти дојде да судиш телемити-фантоми на Кајгана! Браво
Види што вели Редот за себе: О.Т.О. навистина има лидери но тие не се “харизматични”или “безгрешни”што значи Редот не е “култ на личност”. Побргу би рекле дека тоа е трајна институција- која не се заснова на ништо лично и ние не тврдиме дека сме “вистинската вера”или единствениот пат до “спасението”.
... никој во нашиот Ред нема да ти каже како да го живееш својот живот, што смееш а што не смееш и сл. Вистина е дека ние полагаме заклетва која има врска со однесувањето но сето тоа е оставено на секој поединец како ќе го интерпретира и исполни – никој во Редот не ги надгледува и контролира членовите.
За 777, повели Алатка на македонски јазик (јас ја правев ) ! Да научиш нешто. Едноставно е.
--- надополнето: 13 јануари 2012 во 13:28 ---
И јас сакав да го додадам тоа! Ама оставив вие да се разберите!Да не одиме оф топик, ама само да си кажам дека сум женско