- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.197
Еве уште еден факт..
Јас ги гледам редовно скоро сите Турски серии.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еве уште еден факт..
Јас ги гледам редовно скоро сите Турски серии.
А иначе пред да се појават турските серии/филмови, немаше насилство, течеше мед и млеко...
Им се воодушевувате на филмови како Пила, што се тотално садистички и психопатски, а турските серии ви се трн во око. Да живее пропагандата на Холивуд. Дури и насилството е поубаво на англиски јазик.
Пред турските серии ние гледашеме Ник Слотер . .А иначе пред да се појават турските серии/филмови, немаше насилство, течеше мед и млеко...
Им се воодушевувате на филмови како Пила, што се тотално садистички и психопатски, а турските серии ви се трн во око. Да живее пропагандата на Холивуд. Дури и насилството е поубаво на англиски јазик.
Разликата со Пила и сличните и овие сапунициве со пример - не е исто да слушаш некоја хармонична мелодија, симфонија и да слушаш канта кај што тропа...влијае на мозокот, има влијание. Едното е уметност а другото контењер.
Пред турските серии ние гледашеме Ник Слотер . .тга немаше го Џан Полат или како се вика со неговите џомби
![]()
Ниту едното е уметност, ниту другото.
Контињер е контињер, макар и на англиски да зборел.
Не ги оправдувам турските серии, ниту ги гледам, ама за мене насилство е насилство на секаков јазик. Дали ќе е тоа завиено во садистичко/психопатски пакет како Пила или во вид на турска мафија, мене не ми прави разлика. И од двете ми се повраќа.
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 17:43 ---
А немаше тогаш насилство? Општо ти зборам.
Точно, најмногу насилство, криминал и проституција има во најсиромашните земји, а не во тие земји каде што најмногу се емитуваат турски серии.Се си има влијание ама да бидеме искрени беспарицата е нај причинител на насилство, како пее едо маајка - давно прошо први, биче крвиии
Ниту едното е уметност, ниту другото.
Контињер е контињер, макар и на англиски да зборел.
Не ги оправдувам турските серии, ниту ги гледам, ама за мене насилство е насилство на секаков јазик. Дали ќе е тоа завиено во садистичко/психопатски пакет како Пила или во вид на турска мафија, мене не ми прави разлика. И од двете ми се повраќа.
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 17:43 ---
А немаше тогаш насилство? Општо ти зборам.
nasilstvoto vo Amerika zapocna koga pocnaa da gledaat turski serii...