Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 23:11 ---

Задача како таа погоре сигурно нема да има.Тешко само со теорија да може да се положи зашо и задачите носат доста поени а и лесни се(поедноставните ги дава) и формули само за обврзници дава,дадени ти се пред делот со задачите.Од теорија дава прилично општи работи,поделби може и некоја дефиниција(не е страшно) и плус на секое прашање имаш наведено колку точни одговори има тоа е тоа не е кој знае што...

А да ве прашам од книгата Финансиски менаџмент учите теорија и формули и задачи или од презентациите? Ве молам одговорете ми затоа што сум вонредно!
--- надополнето: 10 јануари 2012 во 13:13 ---
А да ве прашам од книгата Финансиски менаџмент учите теорија и формули и задачи или од презентациите? Ве молам одговорете ми затоа што сум вонредно!

--- надополнето: 10 јануари 2012 во 13:13 ---
Ја би ти препорачал да учиш од книгата,а презентациите само да ги разгледаш онака.:)

Имам три прашања до колегите што имаат одено на пракса, со подигната УПАТНИЦА од факултетот:
  1. Како се одбира наставник/ментор? Кој сакам јас, и треба потоа негов потпис да барам?
  2. Кој е продекан за настава и каде му се наоѓа канцеларијата? Треба да ја оставам оваа упатница еден ден во факултетот за да ми се потпише продеканот или можам и за еден ден да завршам работа?
  3. Во еден примерок ми треба оваа упатница или ќе мора една да однесам и во Центарот за кариера кај нас на факултет?
Кој знае, нека помага :pipi:

Кој е продекан за настава и каде му се наоѓа канцеларијата? Треба да ја оставам оваа упатница еден ден во факултетот за да ми се потпише продеканот или можам и за еден ден да завршам работа?
Мислам дека е Горан Петрески. Канцеларија не знам кај му е. Мене кога требаше да ми се потпише документите ги оставив доле во пролазчето лево од студентски... и ми ги вратија насипани со кафе. :unsure:

Мислам дека е Горан Петрески. Канцеларија не знам кај му е. Мене кога требаше да ми се потпише документите ги оставив доле во пролазчето лево од студентски... и ми ги вратија насипани со кафе. :unsure:

Мислам дека не е Горан веќе лани го сменија, сега е една професорка, мислам на е-бизнис департман,( ова да се земе со резерва).

Мислам дека не е Горан веќе лани го сменија, сега е една професорка, мислам на е-бизнис департман,( ова да се земе со резерва).
Да бе, професорката Габер е изгледа продекан сега...

Колеги кој предмет е полесен Логистика или Организација и дизајн на веб, Ај ве молам некој ако знае да ми пренесе искуство ;)
Логистика е полесен. Вежбите веб се поинтересни.
А предавањата веб се комедија, ги држи the one and only, Вера Наумовска.

^ :pos: Да не е тежок како математички методи, нема студент што не го прешишал тој предмет, сите задачите решени, потешко е да ги најдеш во книга, одколку да ги копираш од некој стик.

Логистика е полесен. Вежбите веб се поинтересни.
А предавањата веб се комедија, ги држи the one and only, Вера Наумовска.
Фала за одговорот и би те замолил случајно ако имаш прашања за испит од овие два предмети да ми пратиш :)

Ќе ве замолам на неколку прашања дали можам да добијам одговор.

Се работи во врска со еден братучед кој сака да оди на економски.Мерак му било да оди на финансиски менаџмент.Има слаби оцени т.е не баш единици :icon_lol:но просек од сите години му е 3.00.Дали може воопшто да се запише на факултетов и доколку би можело кога може најрано да го направи тоа?Знам дека порано кога бев јас беше околу Септември,Октомври.Прашањето ми е,дали има можност сега да се запише?

Се работи во врска со еден братучед кој сака да оди на економски.Мерак му било да оди на финансиски менаџмент.Има слаби оцени т.е не баш единици :icon_lol:но просек од сите години му е 3.00.Дали може воопшто да се запише на факултетов и доколку би можело кога може најрано да го направи тоа?Знам дека порано кога бев јас беше околу Септември,Октомври.Прашањето ми е,дали има можност сега да се запише?

Најрано што може да проба е во септември, ама со тој просек на финансиски мислам дека нема да успее.

Ako si plati moze i ke se zapise, deneska se e so pari taka da....
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 12:36 ---
има
има СИС горе кај канцелариите .
koga moze profesorot da go najdam vo kancelarija da ne znaes?

Колеги кои два предмети да ги бираме во летен семестар?
Англиски 2 како е тој мислам дали е тешко, материалот и проф?
МЧР кој предава,материлот како е ?
фала однапред

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom