Автомобил на вода (водород - HHO)

И јас сум заинтересиран ама нит знам материјали кај да најдам нит ништо баш ме интересира како ке напредуваш па сподели тука :)
материјали ке поабраш во некоја фирма која се бави со инокс само пошто плочките треба да се иноксни а тие пластиките што се од страна се од плекциглас - нив можеш да ги најдеш кај фирмите што прават светлосни реклами. ке ти трбаат штрафови мутери бормашина поголема тегла ( или некој сад кој ке можеш херметички да го затвориш ) и тоа... за почеток најди иноксни плочи и плекциглас другото е лесно

Уфф Јас сум заинтересиран, ама само за системот, не планирам да го инсталирам во кола. :D

Дефинитивно, водородот добиен на овој начин е со одреден процент на вода, водата мора да се тргне, пред да се вклучи во системот. Најдобар начин е со негово промивање во концентрирана сулфурна киселина, која би требало да се менува на 1 недела, друго средство кое може да се користи е безводен калциум хлорид.
Ако мене ме прашуваш подобро е со калциум хлорид, пошто е едноставна хемикалија, лесно може да се најде, плус може да се регенерира. Вака би изгледал системот за сушење.
Ајде ставај слики :vozbud:

Уфф Јас сум заинтересиран, ама само за системот, не планирам да го инсталирам во кола. :D

Дефинитивно, водородот добиен на овој начин е со одреден процент на вода, водата мора да се тргне, пред да се вклучи во системот. Најдобар начин е со негово промивање во концентрирана сулфурна киселина, која би требало да се менува на 1 недела, друго средство кое може да се користи е безводен калциум хлорид.
Ако мене ме прашуваш подобро е со калциум хлорид, пошто е едноставна хемикалија, лесно може да се најде, плус може да се регенерира. Вака би изгледал системот за сушење.
Ајде ставај слики :vozbud:
ако се плашиш да го вргариш во кола ради тоа што има процент на вода ич да не му ја мислиш пошто низ издувните вентили излага тоа и буквално од ауспухот ке ти капе вода нема никакви последици на моторот да има.

Луѓе дајте бе да се размрда малку темава.....бидејќи наголемо почнаа во Велес да ги ставаат овие уреди...дури и на такси возилата има налепено реклами "возам на вода,вози и ти"......

Па дај отприлика кажете која би била потрошувачката на бензин/нафта на 100км.....и дали е исплатливо да се вгради оригинален уред кај мајстор,ако сето тоа чини околу 500евра???

Луѓе дајте бе да се размрда малку темава.....бидејќи наголемо почнаа во Велес да ги ставаат овие уреди...дури и на такси возилата има налепено реклами "возам на вода,вози и ти"......

Па дај отприлика кажете која би била потрошувачката на бензин/нафта на 100км.....и дали е исплатливо да се вгради оригинален уред кај мајстор,ако сето тоа чини околу 500евра???
ја знам дека има у велес еден тип он ги вградува а цената зависи од типот на моторот и од кубикажата, мене за 101 ми бараше 150тина евра ама се распрашував по еден по друг трет како оди тоа како функционира и у опследен момент ме предомсилија.. бев спремен да тргнам за велес ко од денес за утре ама у последен момент ептен ме премислија и парите отидоа на друго. Инаку Македонцки - ако имаш намера да ставаш кажи па сподели искуство. овој во велес вика дека гарантира за минимум 30% намалена потрошувачка

ја знам дека има у велес еден тип он ги вградува а цената зависи од типот на моторот и од кубикажата, мене за 101 ми бараше 150тина евра ама се распрашував по еден по друг трет како оди тоа како функционира и у опследен момент ме предомсилија.. бев спремен да тргнам за велес ко од денес за утре ама у последен момент ептен ме премислија и парите отидоа на друго. Инаку Македонцки - ако имаш намера да ставаш кажи па сподели искуство. овој во велес вика дека гарантира за минимум 30% намалена потрошувачка

Абе битни ми се неколку моменти околу ова чудо...на пример:

*дали влијае на абењето на моторот,на подолг период.

*колку заштедуваш на гориво на 100км.(оти ти викаш 30%...а негде читам и по 80%)

*и дали ќе следат високи санкции,за оние што нема да имаат а-тест....(бидејќи не се знае ни дали ќе го дозволат чудово,оти на исток војни се водат за нафта)

п.с Еј де баш кажи што те предомислило кај човекот....кажи ми негово име по ПП ако нејќеш јавно(оти да дознаам на време кој е,да не се залетам).....и за колку дена ги прави...дали со оригинал уред вградува...или самоделско уредче ти става??

www.vozamnavoda.mk

На сајтов има се што би можело да ве интересира освен цена. Ако некој најде и тоа нека пише :)

www.vozamnavoda.mk

На сајтов има се што би можело да ве интересира освен цена. Ако некој најде и тоа нека пише :)
има цени за сите уреди.... не знам кај си гледал....

мене друго ми мати ум:
A water-fuelled car is a hypothetical automobile that derives its energy directly from water. Water-fuelled cars have been the subject of numerous international patents, newspaper and popular science magazine articles, local television news coverage, and the Internet. The claims for these devices have been found to be incorrect and some were found to be tied toinvestment frauds.[1][2][3][4] These vehicles may be claimed to produce fuel from water on board with no other energy input, or may be a hybrid of sorts claiming to get energy from both water and a conventional source (such as gasoline).
http://en.wikipedia.org/wiki/Water-fuelled_car

јас има видено 2 коли со налепница возам на вода - вози и ти. двете беа скапаници. сликите на сајтот возамнавода.мк се све од стари коли...
или ме лажаат комунистите?
митбастерс пробуваа финти од огласи кои тврдеа и до 80% заштеда, (имаше и HHO) и ниеден не успеа!

да го правиш сам со соодветни материјали не верувам повеќе од 100 евра да те фати.
јас од инокс го направив со 5 пати поголема димензија и со сите електроники ме кошташе 300 евриња...
овие нивниве се со железо, и се МИНИЈАТУРИ од она што јас го направив

јас од инокс го направив со 5 пати поголема димензија и со сите електроники ме кошташе 300 евриња...
овие нивниве се со железо, и се МИНИЈАТУРИ од она што јас го направив
кажи ми ти мене на колку ампера го ограничи и колку вкнупно електроники имаше? плочите на кое растојание ти беа олкав генератор едно др. го заврши ли го тестираше стај на кола не стај. не биди скржав со информации гукни нешто

кажи ми ти мене на колку ампера го ограничи и колку вкнупно електроники имаше? плочите на кое растојание ти беа олкав генератор едно др. го заврши ли го тестираше стај на кола не стај. не биди скржав со информации гукни нешто
скржав сум на информации... прво зашто не сум завршил со тестирање... второ, затоа што несакам непотполни информации... трето затоа што пола кажано или избрзано кажано па после пу пу не важи, (демек не било така тебало вака) изгледа не соодветно и не сериозно... и четврто и последно, сакам да дискутирам со оние кои пробуваат и се судруваат со проблеми па начин на кој ги решаваат ... значи сакам да кажам, инвестирајте и вие, потрошете некоја паричка, експериментирајте па заедно да склопиме резиме, а не се готовански да се чека, некој да ви сервира на тацна, да ви опише на што се проблеми наишол и платил од џеб за да ги реши а вие само да ископирате и да си направите... тоа не е фер... ако сакате се спремно, ете ви ги типовите од велес на линкот, платете и ке добиете готово, па кога ке се деси некоја глупост, ке имате и на кого да му кренете телефон и да му се исцркате...

ај да не мислите дека сум обичен ќењарош, јас прв ке почнам:
базично, информации кои јас до сега ги добив:
-25 ампера повлекување одкако ке загрее. на ладно е помалку и секако како се намалува количината на водата (дестилирана) помегу келиите, така се зголемува повлекувањето, од проста причина што концентрацијата се зголемува. со дотурање на вода се врака на нормала.
-како концентрат пробувам со НАТРИУМ ПЕРОКСИД... претхо пробував со НАТРИУМ ХЛОРИД. и двете даваат потполно исти резултати...
-литража на ХХО е околу 4 на минута ама во тоа има и водена пареа. некој спомна (мислам дека ти беше) дека ке искапела водата низ ауспух... не е точно, при силна детонација во клип, поготово на дизел моторите при огромен притисок, измешана со гориво, се што е водена пареа, на лице место се раложува и согорува исто како ххо, и секако го поддржува горењето и ефикасноста и на горивото и на гасот, сем што ако се претера со количината на пареата може да дојде до топење на карики и клип.
- монтирано е на дизел мотор на форд 1.8. сега за сега гледам само мала т.е. минијатурна разлика, т.е далеку е од оние 30-80% заштеда.... дискутираме во проценти со 1 бројка...
-електрониките си ги нарачав од интернет преку и беј...
доста е сега за сега... да ве видам вас сега...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom