Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Со 2 тренинга во новиот тим плус пред тоа нема тренирано 2-3 месеци тешко дека некој ќе го стави да игра на таква утакмица 90 минути.Не дека неможе ама шансите дека ќе изигра повеќе од 20 минути се скоро никакви.

п.с прво нека дојде он кај нас или кај комшиите па ќе видиме дали ќе игра или не ... :)

Исто беше и со Снајдер кога дојде во Интер, па за 2 дена играше на дербито и го изигра на ниво. А претходно во Реал грееше клупа и башка беше лето.

Така да мене ме интересираше дали заради некојa Х причина нема да има право да игра или пак тоа е предвидување од страна на ^Capo^

Исто беше и со Снајдер кога дојде во Интер, па за 2 дена играше на дербито и го изигра на ниво. А претходно во Реал грееше клупа и башка беше лето.

Така да мене ме интересираше дали заради некојa Х причина нема да има право да игра или пак тоа е предвидување од страна на ^Capo^

Снајдер цело лето си имаше припреми со Реал, овој сам си тренира ваљда колку да не изгуби ептен на кондиција.

И на нив ептен им требаше таков играч, на нас Тевез не ни е толку битен за дербиво. Која ти е логиката дека тој ќе игра прва постова во дербито, па макар и утре дошол? За пет-десет минути е друга работа. После, зошто мислиш дека Тевез во моментот може да придонесе повеќе од Пато и Робињо? На крај, зошто мислиш дека Алегри би му дал предност? Мене воопшто не ми личи дека е Алегри таков тренер...

Која ти е логиката дека тој ќе игра прва постава во дербито, па макар и утре дошол? За пет-десет минути е друга работа. После, зошто мислиш дека Тевез во моментот може да придонесе повеќе од Пато и Робињо? На крај, зошто мислиш дека Алегри би му дал предност? Мене воопшто не ми личи дека е Алегри таков тренер...

Никаде не сум го рекол тоа...

Никаде не сум го рекол тоа...

Па, зошто тогаш би ни наштетило неговото неиграње на дербито, ако не си го рекол сето тоа? Ако шансите да игра се скоро никакви, тогаш каде е проблемот со тоа дали ќе дојде или нема да дојде пред дербито? :)

Еве Хм го пиша тоа што мислев јас да го пишам т.е Снајдер имаше тренинзи а овој нема.(мислам на тренинзи со тим)
Тевез прво нека потпише па после лесно ќе биде.За дербиво само да бидеме комплетни и да не се изглупира Алегри со Бонера/Антонини и Сидорф во стартни единаесет.

п.с Со шпекулацииве не се замарам ич но по тоа што го сретнав на форумов Тевез моментално е поблиску до Интер ама он сака кај нас да игра.Ако нашиве не се уозбилат тогаш најверојатно ќе оди во Интер зошто моментално Тевез не е во ситуација да бира дали ќе оди ваму или таму.

Па, зошто тогаш би ни наштетило неговото неиграње на дербито, ако не си го рекол сето тоа? Ако шансите да игра се скоро никакви, тогаш каде е проблемот со тоа дали ќе дојде или нема да дојде пред дербито? :)
Штети тоа што неговата офф презентација би била на Сан Сиро(баш на дербито) пред дел од фановите на комшиите, играчите и нивниот претседател. :pos: :D

Штети тоа што неговата офф презентација би била на Сан Сиро(баш на дербито) пред дел од фановите на комшиите, играчите и нивниот претседател. :pos: :D

Овој муабет ми се допаѓа... :)

Се ставив од аспект на Интер и на тактички план, еве конкретно Раниери не смее аматерски претпоставки да си прави дека со сигурност нема Тевез да игра, или пак дека лошо би изиграл. Сакал нејќел, он сфаќа дека Милан со Тевез во нападот би имале поголеми опции кои не смеат да се игнорираат. Е сега голема е веројатноста дека Тевез и да дојде стартер нема да биде, а и прашање е колку минути би изиграл. Но како што реков на Интер најсигурно би им било веќе ако неможат да го донесат Тевез, тогаш да притискаат со понуди се додека не помине дербито.

Се ставив од аспект на Интер и на тактички план, еве конкретно Раниери не смее аматерски претпоставки да си прави дека со сигурност нема Тевез да игра, или пак дека лошо би изиграл. Сакал нејќел, он сфаќа дека Милан со Тевез во нападот би имале поголеми опции кои не смеат да се игнорираат. Е сега голема е веројатноста дека Тевез и да дојде стартер нема да биде, а и прашање е колку минути би изиграл. Но како што реков на Интер најсигурно би им било веќе ако неможат да го донесат Тевез, тогаш да притискаат со понуди се додека не помине дербито.

Ти нема логика муабетот... Милан ги има Ибра, Робињо и Пато во нападот, а на Раниери најголем проблем ќе му бил Тевез. Доаѓањето на Тевез нема ништо да смени во играта на Интер и тактичката поставеност. Аматерски се претпоставките дека би играл, а не дека не би играл.

Ти нема логика муабетот... Милан ги има Ибра, Робињо и Пато во нападот, а на Раниери најголем проблем ќе му бил Тевез. Доаѓањето на Тевез нема ништо да смени во играта на Интер и тактичката поставеност. Аматерски се претпоставките дека би играл, а не дека не би играл.

Пак кажуваш нешто што не сум го спомнал, и да... ништо нема да смени во играта на Интер ако играат маалски фудбал можеби, зад Сан Сиро. Збориме за професионални фудбалски тимови кои вредат повеќе од пола милијарда евра, и тренер од серија Ц не би го игнорирал присуството на Тевез во противничкиот тим, а не па Раниери. Односно сума сумарум, сакаш да кажеш дека на Интер исто би му било дали Милан ќе биде засилен со Тевез или не? Ова помалку логика има од моето.

Пак кажуваш нешто што не сум го спомнал, и да... ништо нема да смени во играта на Интер ако играат маалски фудбал можеби, зад Сан Сиро. Збориме за професионални фудбалски тимови кои вредат повеќе од пола милијарда евра, и тренер од серија Ц не би го игнорирал присуството на Тевез во противничкиот тим, а не па Раниери. Односно сума сумарум, сакаш да кажеш дека на Интер исто би му било дали Милан ќе биде засилен со Тевез или не? Ова помалку логика има од моето.
Ако правиме муабет само за дербито тогаш дефинитивно ќе им биде сеедно.

Инаку Милан потврдија дека се пред купување на Месбах, трансферот би бил околу 500.000 евра плус некој младинец. Новиот Ночерино? :icon_lol:

За ова дерби исто ќе му биде, затоа што исто ќе му биде и на Милан. Што нема тука логика? Доаѓа играч кој со месеци не тренирал со екипа, а со Милан ќе има само два-три тренинзи, а на таа позиција ги има Ибра, Робињо, Пато. Сите здрави, сите спремни. Раниери и сега има проблем за размислување како што велиш, а тоа е дали ќе игра Пато или Робињо, веќе ако гледаме така. И баш затоа што тоа се професионални тимови знаат дека Тевез нема да игра на дербито. Да беа аматери можеби ќе го пуштеа вака собран од улица. Тевез ако дојде во Милан, прв натпревар кој би можел да го почне е тој против Новара во купот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom