NBA Сезона 2011/2012

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
G

grande-juve

Гостин
Значи сеа да отидам и да стаам 22 евра ќе ми го отклучат на 1 месец ?
Не можам да најдам како точно би било тоа, ама сигурно е така, е само ако сакаш на рати не ти важи попустот што го праќаат

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.607
Поени од реакции
35.438
... Нене да не беше повреден една цела сезона ќе газеше до сега. Скинати лигаменти на колено поради што не играше 81 натпревар, потоа имаше и некоја болест на тестисите...
Добар играч. Добра пост игра, добар футворк, добра вештина на водење топка (честа особина на високите играчи не-Америкаци во НБА). Вреди за сите пари за кои го потпишаа Денвер.

Инаку НБА играчите често играат низ повреди, некогаш тоа се неверојатни ситуации како Ајзеа Томас во финалето 1988та, кога во 6тата утакмица играше со фрактура и исчашен глужд. Дури постигна 43 поени и 8 асистенции, од кои 25 поени во третата четвртина... актуелен НБА рекорд за поени во четвртина (во финале).

Од поново време, секако мора да се издвои Коби Брајант. Често во кариерата играл низ повреди, ама последново е навистина неверојатно: игра со скинати Lunotriquetral лигаменти на зглобот на шаката.
Иако за него неверниците често велат дека симулира повреди, инфантилна е идејата дека тогаш во таа теорија на заговор соработуваат врвни доктори и му прават за џабе сложени медицински и хируршки зафати.
Пред секоја утакмица прима инекција против болки а повредата е таква да и кога е на клупа мора да континуирано да го прави движењето за шут, инаку веднаш му потекува зглобот.

Извадок од текстот на Adrian Wojnarowski, Yahoo! Sports
http://sports.yahoo.com/nba/news?slug=aw-wojnarowski_kobe_bryant_lakers_nba_010912
With those torn ligaments in his right wrist – an injury that should’ve required surgery and three months of rehabilitation – Bryant is forever one collision from serious seasonal consequences. When he fails to keep the wrist moving during a game, it will swell significantly. That’s why he’s always making that shooting motion with his wrist on the sidelines in down moments. His personal trainer, Tim Grover, says simply: “I’ve never seen anyone do what Kobe’s doing right now.”
It’s near impossible to play with torn ligaments in your shooting wrist, never mind play well. Bryant is the ultimate creature of routine, and it never changes.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Нема League Pass мамицата. Се осекам празно некако. Се навикнав навечер коа ќе си дојдам да плеснам некоја игрица и после да си пуштам НБА да си пратам лајкабос.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Излезе прелиминарниот список за Лондон 2012 на Тим ЈуЕсЕј

LaMarcus Aldridge
Carmelo Anthony
Chauncey Billups
Chris Bosh
Kobe Bryant
Tyson Chandler
Kevin Durant
Eric Gordon
Blake Griffin
Dwight Howard
Andre Iguodala
LeBron James
Kevin Love
Lamar Odom
Chris Paul
Derrick Rose
Dwyane Wade
Russell Westbrook
Deron Williams

Од овие 19мина, 7 ќе бидат скратени во текот, веројатно по еден секој месец до летото.​
Според мене финалниот тим би излгедал нешто вака​
Прва петорка​
Howard​
Durant​
Lebron​
Kobe​
Paul​
Клупа​
Aldridge / Love​
Griffin​
Melo​
Wade​
Rose / Westbrook​
И со клупата можат слободно да освојат злато.​
Харден мислам заслужи да се најди пред Билапс, ама искуството си го прави своето.​

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.607
Поени од реакции
35.438
Коби, Коби... ебате алчниот, па нели веќе зема еден златен медал од ОИ? :D

Кај со скинати лигаменти на шака не паузира, уште и на ОИ кје играл.... :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Кошаркава нема да биде интересна. За 2 место ќе играат другиве :)

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.913
Поени од реакции
1.567
Јас Harden би го земал пред Kobe. Јесда овој е играчиште ама помина неговото, го мачат повреди веќе. Не ми се верува како можеле да ги викнат Billups, па и Deron Williams пред Harden. Дечкото ми е еден од поомилените играчи па затоа сум можеби пристрасен малку, али ипак у моментов мислам дека е пред овие тројца, реално.

Edit: И E. Gordon не го видов.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733

Прва петорка​
Howard​
Durant​
Lebron​
Kobe​
Paul​
Клупа​
Aldridge / Love​
Griffin​
Melo​
Wade​
Rose / Westbrook​
Харден мислам заслужи да се најди пред Билапс, ама искуството си го прави своето.​
Знам оти ти го фаворизираш Дјурант, а ја Лов и од претходно, но Лов ќе им биде многу покорисен против европските репрезентации. :)

Дјурант ќе го јаде од Перо. :pos:

Него, ако не ви смета да слушате шпански коментатори, на www.rojadirecta.me/ се наоѓаат квалитетни линкови за стрим...

Член од
17 април 2008
Мислења
393
Поени од реакции
41

LaMarcus Aldridge
Carmelo Anthony
Chauncey Billups
Chris Bosh
Kobe Bryant
Tyson Chandler
Kevin Durant
Eric Gordon
Blake Griffin
Dwight Howard
Andre Iguodala
LeBron James
Kevin Love
Lamar Odom
Chris Paul
Derrick Rose
Dwyane Wade
Russell Westbrook
Deron Williams

Од овие 19мина, 7 ќе бидат скратени во текот, веројатно по еден секој месец до летото.​
Прва петорка​
Howard​
Durant​
Lebron​
Kobe​
Paul​
Клупа​
Aldridge / Love​
Griffin​
Melo​
Wade​
Rose / Westbrook​

Другар ти го сметаш Paul покорисен играч од MVP-to Rose ? Rose е во секоја категорија подобар од Пол !

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Знам оти ти го фаворизираш Дјурант, а ја Лов и од претходно, но Лов ќе им биде многу покорисен против европските репрезентации. :)

Дјурант ќе го јаде од Перо. :pos:

Него, ако не ви смета да слушате шпански коментатори, на www.rojadirecta.me/ се наоѓаат квалитетни линкови за стрим...
После она Дурант шо го напрај на светското 2010, мислам дека ќе биди редовен стартер во следните 10 години.

Ех шо лудници ќе биди ако се сретниме против Америте, Перо 'Леброн' Антич против Леброн :pos:
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 01:50 ---
Другар ти го сметаш Paul покорисен играч од MVP-to Rose ? Rose е во секоја категорија подобар од Пол !
Кој е овој тролот бе?
Во шо категорија е подобар Роуз освен во поентирање бе? И колку шо гледам во тим полн поентери како Дурант/Леброн/Коби шо нормално ќе ја барат топката, Пол е дефинитивно најдобриот плеј за нив, пошто најдобро знае да асистира.
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 03:08 ---
Булси со 25 негде водеа, сега 6 разлика е, Рубио со 7 асистенции за 15 минути
Роуз има 16 поени

Kajgana Shop

На врв Bottom