BIOS Pasword за Acer Aspire 5920

Член од
13 февруари 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
zdravo na site imam eden golem problem.barem za mene e golem :).imam notebook acer aspire 5920 i pred mesec dena mi otide hard diskot pa mi stavija nov hard disk.sega problemot e sto sakam da intsaliram windows 7 na noviot hard disk ama za da vlezam vo bios mi bara pasword najdov na internet nekoj pasword za acer na primer : pasword:0000 posle 000000 pa PHOENIX ama ni eden od ovoj pasword ne odgovara zatoa ako ima nekoj zapoznaet so ovaa problematika i ako znae nesto ako saka da mi pomogne neka pise.vi blagodaram odnapred

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Извади ја батеријата од матичната и пак ја стави :D

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
пас на биос не оди фабрички ко шо знам. ако ти е нов компјутерот не би требало никаков пасворд да имаш на биосот а ако си го зел на старо половен јави му се на претходниот газда и прашај го за пасвордот.

Член од
13 февруари 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
kompjuterot go kupiv nov i so originalniot hard disk odnosno so originalniot imase pasword bese 0000 megutoa sega so noviot hard disk mi bara pasword i probav mnogu varijanti se sto najdov na internet ama ne saka nisto jas sum vo italija i mislev da stavam windows italijanski zatoa na toj sto mi go smeni hard diskot mu rekov da ne mi instalira windows zatoa sto so angliskiot ne stoam dobro si rekov ke instaliram windows italijanski ali sega mi izlese ovoj problem:(

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
чекај бе човек. менуваш хард диск а бараш пас за биос ? благе везе нема менување хард со пас на биос човеку. ја вакво нешто прв пат слушам и малку ми е чудно. ако немаш шо да праиш на крај краева лап топот под рака оди кај тој шо ти го шитнал хардот и нека ти го среди он.

Член од
13 февруари 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
greska se izraziv pasword na bios ne za hard disk :) (lapsus)

Член од
26 мај 2010
Мислења
77
Поени од реакции
31
Извади ја батеријата од матичната и пак ја стави :D
Лаптоп е потешко е тоа.
zdravo na site imam eden golem problem.barem za mene e golem :).imam notebook acer aspire 5920 i pred mesec dena mi otide hard diskot pa mi stavija nov hard disk.sega problemot e sto sakam da intsaliram windows 7 na noviot hard disk ama za da vlezam vo bios mi bara pasword najdov na internet nekoj pasword za acer na primer : pasword:0000 posle 000000 pa PHOENIX ama ni eden od ovoj pasword ne odgovara zatoa ako ima nekoj zapoznaet so ovaa problematika i ako znae nesto ako saka da mi pomogne neka pise.vi blagodaram odnapred
Вака ќе го однесеш на сервис каде си го носел за промена на хард диск и ќе прашаш за лозинката, обично фабрики не се става лозинка. А и плус хардискот е нов и треба инсталација на ОС така да тие се тие кој ставиле лозинка. ;)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Проба ли со батеријата како шо пишав во горниот пост?
Паше ти имаш представа каде се наоѓа батеријата за биос? На компјутерски лаик му даваш совет: одштрафи ги сите штрафови што ги гледаш, извади ги капаците од долу, извади ја тастатурата. Откако ќе го направиш тоа чудо 90% дека нема да ја најдиш батеријата (пошо е под главната пластика) па ќе треба да го расклопиш лаптопот тотално за да дојдеш до неа.

Сума сумарум, носи го на сервис и не се замарај. Мене ми мириса на мајмунлук на сервисот, за да неможи друг да го инсталира го имаат затворено биосот.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Јас и дадов решение а таа како сака, дали ќе најде друг да и го направи тоа, дали ќе го носи на сервис нејзино е, а мислам дека и ако го однесе на сервис ќе и кажат дека виндоусот и е паднат и дека мора да се преинсталира и пак ќе и стават пасс (од лично искуство кажувам мене како ме учеа да ги мотам неискусните кои носеа ком за сервис додека работев во Мултиграф компјутери) :D

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јас и дадов решение а таа како сака
Ако знаеше како да ја извади батеријата, сигурно немаше да коментираме на темава.

cristina, кога ќе го носиш во сервис компјутерот, нагласи му да ти турат пасворд на биосот 1234567 (пример или било кој, по твој избор, битно да го знаеш) и нема да ја кркаш истата попара уште еднаш. А да, заборавив, има Quick boot преку тастатура, F10 или F11 беше, и немора да се чепка биос (излегува скриено мени).

од лично искуство кажувам мене како ме учеа да ги мотам неискусните кои носеа ком за сервис додека работев во Мултиграф компјутери :D
Убо те учеле, мада треба да имаш коефициент на интелегенција колку надворешната температура за да платиш уште еднаш за преинсталација. Компјутерот најнормално работи, единствен проблем е пасвордот на биосот. Мене некој вакво нешто да ми напрај, ќе му го удрам од гла лаптопо пред да го врати во првобитна состојба.

Член од
13 февруари 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
vi blagodaram na site problemot e resen uspeav da ja izvadam baterijata od maticnata i se se sredi.vi blagodaram na site

Kajgana Shop

На врв Bottom