Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,
Секогаш се фаќаме за ситници,скоро никогаш не ја согледуваме суштината. Понекогаш сум толку гневен на човечкиот род, што ми доаѓа да рикам од бес, да се откажам од се, од целиот систем и да заминам некаде далеку. Најчесто во раните утрински часови пак, ме фаќа некоја хистерија, желба за успех, но утрото со секој нов слој од магла ги уништува сите мои надежи.
Кај отиде љубовта, она нешто поради кое се воделе ратови, се пролевало крв, се славело после секоја победа. Не зборам само за онаа љубов меѓу машко и девојка, туку љубовта меѓу два браќа, љубовта кон родителите. Зар е убаво да гледаш како нечии родители, нечии баба и дедо останале сами, нема кој да им помогне, да им купи леб и млеко, а нив реумата ги фаќа со промена на времето. Што мислат они убаво ќе си поминат така во животот. Па не верувам. Барем еднаш помогнете, и ќе видите како ќе им светнат очите.
Системот го уништивме физички сега ни останува да се мачиме со нашите јадови.

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Драга,
или мене нешто денес не ми е денот, или навистина станав алергична на луѓе кои мудруваат за нешто за кое немаат поима и се прават експерти за се и сешто. Зарем не може секој да биде она што е?
Простотија, а не широко знаење на секое поле, се крие зад долги реченици преполни со зборови на кои не им е местото таму.
Па нели можат да пронајдат друг начин да привлечат внимание?

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ах мори Јано, Јано .. од тебе не видим ни сисате клинке. (n) :rolleyes::icon_lol:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Ми ставил стара батерија во маусот, идиотот.
Ќе го скршев каидае.
Мouse-от.
That is.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Можам да ти испукам текстот кога сакаш..
Да ми ги вратиш “мудата“ назад..
Денес сум посебно паметен..
Сок,ракија,вино,мартини,на монитор гледам само чудни ствари.
Празен се осеќам ( self note*- it's 3 o'clock stupid )
Биоритам во кој ми фалат римите.
Ти кажвав дека за 5 денари ?! Резил !
Шо не ми верват дома поќе..
Мартинито има вкус на сосот од печурки што го прави мајка ми !
Ти се верва дека пешки можам да го прошетам цел свет ?? Се додека имам цел каде треба да стигнам.
One week, two cigarettes ! Fuck yeah..
Прогресив рок - fuuuuuuu
Jedi mind tricks !
Мерлинеееееееее !
Прост е животот драга, само треба да имаш cojones ( i think it's right) и никој нема да те сопри. Јас имам и тоа големи, ама и се многу влакнести и ги попречуваат фреквенциите и дејството на мојата безстрашливост е многу кратко. We need to find a solution. Oh, what a beautiful day for science !
Тестиси !
Дефинитивно следниот пат кога ќе имам секс, со партнерката ќе пиеме мартини. Full of love and happiness.
Паднав преѓе за време на фристајл.
It's a special night for psy, for electronica, no vocals, the power of the instrument ! The Fist of Zen !
Нема што да изгубам, барем така мислаm. Брааат, убо ми е шо се замарам.
I miss my herbs.
A.C.A.B !!!

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Изгледа дека во секој случајно неслучаен пост овде ќе ставам по една песна?
Имам стомакоболка предизвикана од алчноста на празничната трпеза.
Се дешаваа моменти од типот цела фамилија + дечковците, додавање салата и смеење под брк, во многу природна, дури за мене стресна атмосфера, но помина сјајно.

Го реоткрив Масимо, и сега му го пијам албумот.
Поздрав со песнава, и без увреде во 2012.

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Драга

What goes around comes around like a hula hoop
Karma is a bitch but just make sure that bitch is beautiful!

Big changes , new dawn, new moments, new love :rolleyes:
It feels right.
The problems is that there will always be one "if" , and one "but".
И така...

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Драга

Секој чин на креација, првобитно е чин на деструкција. Како моменталниов низ кој проаѓам и барам начин да го извлечам најдоброто, безболното, несебичното, а сепак да не биде обично.
Без разлика колку вистински зборови да пронајдам, не постои вистинскиот момент да ги кажам. Ќе се запрашате зошто токму овој? Зошто сега? Одговорот е секогаш ист. Не знам, веројатно затоа работите ги нарекувам случајни, бидејќи не ја знам причината поради која се случуваат.

Она што се случи вчера, во најмала рака беше гром, можеби цунами, но сигурно земјотрес од кои ми се затресоа колената, поради што морав да седнам, пред да го уклучам мозокот и да заминам кај најблиската личност за да го делам неделивото. Да барам зборови за утеха.
Потпрена на прозорецот од кола, размислував што би рекла, како би реагирала, додека таксито возеше низ утробата на градов. Платив и излегов од кола. Воздивнав со скршено и разочарано срце, отрезнувајќи се за моите утешителни зборови - Тие не постоеа. Како да речам ќе биде се во ред, кога знам дека нема? Кога знам за празнината која ќе се создаде, која наликува на жив песок, а човекот е заглавен негде меѓу врвот и непостоечкото дно за цел живот.

Воздивнав и се упатив вооружена со вистината и отрезнувањето дека колку и да боли губењето на личноста како императив во нашиот живот, сознанието за истото е неуверливо и ора од корен во душата. А таму меѓу четири ѕида ја најдов мојата сестра, мојата најдобра другарка скршена како никогаш до сега, заглавена во сопствената болка. Не зуцнав ни збор. Не можев, не смеев. Таа беше нејзина болка и не сакав да и ја одземам. Човек се додека чувствува среќа или тага е жив, затоа молчев и плачев со неа. Двете знаевме дека е крај, не постои запирка после ова, но молчевме во неверување. Разбирав низ што поминува, последните две години и јас неколку пати поминав низ истото.
Се што сакав да и кажам остана да лебди во воздухот, чекајќи го "вистинскиот момент".
А тој ќе дојде токму како некогаш кога ќе заспиевме како деца во мојата соба, по долги анализи, разочарувања и делење на правда. Знам дека телесно нејзиниот императив го нема, нејзината неизбежна потреба, односно емоционалното барање на кое повеќе не може да се одговори. Но и покрај проблемите што ги имаше, тој императив уживаше целосно со неа.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Седам вчера во дневна, правам муабет и почна Бекстејџ и само гледам прилог топ 5 разводи. Моментот беше кога збореа нешто за Каролина што раскинала со дечкото и моментот: Добро Каролина не се разведе, ама се растави!!!!!! Па дај бе да си пукам во колено, дај бе како е возможно вакви луѓе да работат јавни професии???? РАСТАВИ?????? Каде бе???? Каде со тој памет!!!

И после ме гледаат бледо кога ќе им кажам дека воопшто не гледам телевизија. Ете после толку месеци гледав и ете само се изнервирав.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Кумот ме праша кучето како ќе реагира ако некој ме нападне, одговорив дека не знам да проба па да видиме :icon_lol:.
Па му викам на брачката дај оваа јас :icon_lol: ..... Одма добив одговор таму да не чепкам зошто ќе ја расипиме работава со пријателот и после :icon_lol:......
Иииииии убавини проекти се прават пари се перат упс нема врска не сум јас, па овај ги прашува колку чини дипломата да се купи, и доби одговор нема шанси сега ризикот е голем а затворот мал за годините поминати во него :icon_lol:.
Утре на кафе да го видиме новиот објект, прашува А. шо така му викам со сета своја сериозност кафич ќе отвараме :pos::pos::pos::pos::pos::pos:, а нема врска со сериозност муабети в кафана на маса се што ги правиме. А овај си помисли сериозно..... Многу завидливи се луѓево на моменти.
Ајде една љубовна готичарска.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Омекнав и јас..
No more hardcore.
Мразам џандари и инспектори.
Мразам поштенски сандачиња и внатре судска покана.
Кај ми е глата, се прашувам тетка Кајгана ?!
Каде ли лежи маката, многу прашања во главата.
Кога сонувам, сонувам два вида на сонови.
Првиот вид се оние сонови каде дејствува мојата подсвест и ги сонувам проблемите од мојот живот, испрплепетени, неможиш на прва да ги сфатиш.
Вториот вид се оние сонови каде на мене дејстува универзумот и моето космичко поле, заедно со мојот хороскопски знак, па добивам пораки за мојот живот. Тогаш кога ќе ги препознаам ја искористувам приликата, а тогаш кога не, многу добро знам да наебам.
All in all, the universe ми го чува грбот.
Mi SenSei !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom