Што правите бре?

B

Borg_Drone

Гостин
Слушај бе брат.......Во моментов печам тиква, тоа правам.Мајка ми не е дома и сега морам јас да го завршувам домаќинлукот и да го спремам ручекот.Денеска ги викнаа на работа, да работат, ама МОРА да работи и нема „не можам“.Зошто ако не работи ќе ја избркаат од работа а ако ја избркаат од работа ќе нема со што да ги плаќа кредитите.Животот е таков каков што е и нема ни да се промени.Таков ни е менталитетот и не се оптеретувај.И мене не ми се допаѓа сивилото ама јас лично сам не можам ништо да променам.Таков си е народот.И не знам што отворате „дежа ву“ теми на кои било по 1313423454635546462 дискутирано за овој проблем? Не разбравте досега дека работата ќе заврши само во дискутирање? И јас сум патриот ама тоа е тоа, мнозинството одлучува како ќе го живее животот.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
ти само продолжи да си читаш бајки и да уживаш во демократијата...
Не можам, многу лешеви по улица... онака несреќно оставени. Ми сметаат додека возам... Затоа прашувам за имиња, ако знаеш, да им се јавам на домашните да си ги земат.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Мораат да викаат така бе друже... иначе знаат дека ако се пожалат уште вечер ќе ги најдат кои се што се и следниот ден ќе им се закануваат со отказ на нивните најблиски. Прекрасно ни е во државава затоа тие што имаат малце мозок и се образовани фаќаат патот надвор од неа а другите зимаат бугарски пасоши и бараат работа низ европа.
Ама сето тоа не се случувало оти била лоша состојбава тука.. туку тие си одат оти се предавници а не патриоти... и како ти уствари очекуваш да се крене овој народ против оваа фашистичка влада, кога оние што имаат моќ зависат од неа.. а тие што немаат, можат само да штрајкуваат или да загинат негде попат.. така случајно.. знаеш несреќи се дешаваат..
убаво ти го перат мозокот......да беше таква ќе беше ова рај за Македонците.....размислете за фашизмот малку,неговите корени и зошто доживеа таков прогрес кај некои народи.....

D

D_NazGUL

Гостин
Текстов е хаос. Сакам кажам - незнам речам.
Дај среди го малку молим те затоа што поставуваш филозофско прашање за македонската интелегенција, а текстов изгледа како да е напишан од второ одделенец на писмена по македонски.
Право на избор на секој граѓанин на оваа држава е да се определи онака како што сака исто како што има право секој граѓанин да се самоорганизира заедно со своите истомисленици и на мирен начин да го изразат својот протест. Со плукање но форуми и плачење на телевизиски емисии со јавување во живо ништо не се прави.
Државата не ни е идеална, но ако малку од малку погледенеш околу тебе ќе заприметиш дека сме во истата каша со многу други земји. Латентноста на народот мораш да ја согледаш и во фактот дека политичкиот избор е сведен на најниско ниво досега, а дека секогаш ќе има народ кој верува слепо во едните или во другите - ќе има!

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
земаат и по 10 000 ден а просечната кошница за прехрана е 12 700 ден а СТРУЈА ВОДА КАБЛОВСКА РАДИОДИФУЗНА ТАКСА ИНТЕРНЕТ ОБЛЕКА, а да не зборувам за тие кои имаат СТУДЕНТИ минимум по 50 евра во студенски и плус патни трошоци уште по 1000 минимум тие што седат по станови кои немало место во студенски или неможат да спијат учат гледаат нехигиена во студенски тие којзнае колку ги чини месецот(Жал ми е за лугето па подобро да не пресмитувам)
А пари за кабловска а? За интернет? Радиодифузна такса и така никој не плаќа. Облека? Сакаш најк да си купеш? Адидас а? Сакаш фаца да си? Армани курци палци. Па нема паари ни за ракија у пичку матер. Нема паари човек да излезе една сабота да потроше 2-3000ден. Нема паари ни за бензин за голфо. Ни за кондоме нема паари веќе. Нема паари ни за кафе секојден. Државата е крива!

Мрш мури там!

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Ситуацијава е : Трошим више него што зарадим !

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
А пари за кабловска а? За интернет? Радиодифузна такса и така никој не плаќа. Облека? Сакаш најк да си купеш? Адидас а? Сакаш фаца да си? Армани курци палци. Па нема паари ни за ракија у пичку матер. Нема паари човек да излезе една сабота да потроше 2-3000ден. Нема паари ни за бензин за голфо. Ни за кондоме нема паари веќе. Нема паари ни за кафе секојден. Државата е крива!

Мрш мури там!
сакаш да кажеш дека не сум во право во ред твое мислење не ти се мешам но малце само малце препрочитај го твојот и мојот текст никој не рече дека треба да се носи најк или адидас тие се сосема посебни случаи(течко на нивните родители)
јас само грото ги разгледував приходите и расходите на македонскиот народ и ми излезе дека никако не си во плус а некој ке рече дека ни е супер зато и ја спомнаф интелегенцијата
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 16:27 ---
Тие што ги кажуваш дека работеле за 6000 денари- кој име крив?
Нека не работат за 6000 денари, нека се побунат сите заедно и тој работодавец, сакал неќел ќе зголеми плати. Тука следи муабетот, ама ако се побунат тие, работодавецот че најде други што ќе му работат за 6000 денари. Е па друже, проблемот не е во државата, туку во менталитет на македончето, кое што не знае да се цени себеси и поради тоа ни паѓа стандардот. Ако јас, како поединец, си поставам цели во животот дека ќе си го ценам трудот и нема да профатам работа која што има пониска плата од 300 евра, тугаш ќе се стремам кон тоа и тоа ќе ми успее.

Не може, луѓе со никакво образовани, со никакво искуство, и буквално за ништо да не ги бива, да се жалаат дека немаат пари. Тоа, кај нас значи дека постојат паразити во државата.

Не треба да се буниме против било која влада која прави нешто, треба да се буниме против народот кој не прави ништо.
Ивана извини кој да се побуни сети се тие што се бунеа каде се сега ?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
K
сакаш да кажеш дека не сум во право во ред твое мислење не ти се мешам но малце само малце препрочитај го твојот и мојот текст никој не рече дека треба да се носи најк или адидас тие се сосема посебни случаи(течко на нивните родители)
јас само грото ги разгледував приходите и расходите на македонскиот народ и ми излезе дека никако не си во плус а некој ке рече дека ни е супер зато и ја спомнаф интелегенцијата
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 16:27 ---

Ивана извини кој да се побуни сети се тие што се бунеа каде се сега ?
Кој се бунел и кога се бунел...? Не можам да се сетам, па уште помалку да знам каде се... ај поопширно те молам?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
извини кој да се побуни сети се тие што се бунеа каде се сега ?
Кои беа тие што се бунеа и кај се сега, ако може да ни кажеш, на тие што не можеме да се сетиме?

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
тие што се бунеа за нарко дилери, затвореници и сл па никој не му крив што откако се побунија дури тогаш ги откриа o_O

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
тие што се бунеа за нарко дилери, затвореници и сл па никој не му крив што откако се побунија дури тогаш ги откриа o_O
Нешто изгледа не е во ред со одворов твој или па јас не можам да сватам што сакаш да кажеш, кои нарко дилери и затвореници? И што се открило од како се побуниле...?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
За Душко и Кире правиш муабет? Тие беа искористени и фрлени од Бране. Еве ти нивни тврдења во проопозициониот неделник Фокус ако не веруваш.
http://daily.mk/cluster3/9595dccad9cd3e6fdeecf6a30ed99cd6/983819/sdsm-gi-zaboravi-mlekarot-i-tutunarot
Изгледај го видеото, има снимка од Фокус, немаат сопствено on-line издание за жал.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Кои беа тие што се бунеа и кај се сега, ако може да ни кажеш, на тие што не можеме да се сетиме?
Велија Рамковски рецимо, дечкото неплаќаше данок никој не го дираше, почна гомна да јаде одма му најдоа не плаќал данок, во ред неплаќал сега е таму каде што е, но цела западна Македонија неплаќа данок зошто баш него, всушност да таму не ни смее некој инспектор од УЈП да влезе а камоли да направи инспекција и да бломбира врата...Сепак не е се до народот има нешто и до тие што владеат со овој прост народ!!!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Велија Рамковски
Го погоди човекот кој се бунел затоа што неможел да сврзе крај со крај. Велија имаше политички амбиции и си го изеде стапот. Нема никаква врска со темава, а уште помала со сиромаштија.

Kajgana Shop

На врв Bottom