redgirl напиша:
↑
Девојки ај ако може некој малку да ми ја разбистри главата
сега сум матурантка и сакам да се запишам на факултет психологија многу го сакам знам дека со желба ќе учам,но проблем ми се малку оценките
4етириве години ми се со многу добар успех незнам дали ќе има шанси да ме примат, а и незнам кои предмети за полагање да ги изберам јас планирам да земам македонски,англиски,социологија и филозофија а проектна географија(велат дека немало некоја си улога проектнава,затоа тоа се решив).
сега ако може некоја од вас да ме малку посоветува да ми каже дали треба нешто да променам и според вас мислите ли дека ќе имам шанси на факултетов?
Со оглед на тоа дека мојата група има 100 студенти од кои многу беа со релативно слаби резултати на матурата (можеш да побараш на сајтот на филозофски листи на примени луѓе да видиш кој е најмалиот резултат), оваа година примија 120, сигурна сум дека ќе немаш проблем да влезеш следна година. Околу предметите и јас ги земав истите и мање-више тие се најбитните за примање (ако мислиш дека можеш да извадиш добра оценка по биологија, земи го тоа, ама не е страшно и со социологија и филозофија). Со среќа
E, сега, моето прашање до некои постари колеги
Ни дадоа да бираме изборни, it's that time of the year, али мислам логикава.. ги собрале убавите во една група и дебилните во друга и мораме од секоја по еден -.-
Можете ли во следниве ден-два да ми кажете нешто повеќе за училишна педагогија, социологија на здравје и болести и образовен менаџмент? Сите звучат тапа и никој од група неаме појма што да избереме од нив :/