Унгарците со устав се бранат од исламизација

D

dystopian

Гостин
Абе работата е не дали јас сваќам, јас не гопропагирам, работата е дали вие ја сваќате логиката на атеизмот, пошто вие ја пропагирате.

Дали играш или не играш не е исто ама се базира на играње,
дали одиш или неодиш не е исто ама се базира на одење
дали знаеш или незнаеш се базира на знаењето што го имаш
дали веруваш или не веруваш е спротивно ама се базира на верувањето што го имаш.
атеизмот се базира на верување, слично како и религиите.
Логиката е таа.
Неебењето е исто со ебењето, зошто и двете се базираат на ебење.

Добра е твојава логика... Цел машки род ебачи испаднавме.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Атеизмот е ништо повеќе од религија.
Искрено, на почетокот ми изгледаше како некој со кого може да се дикутира. После оваа небулоза, ја имам таа чест да ти кажам дека заврши во друштвото на неписмените,

Честитам...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Добро ај вака да видиме,
Доколку не се базира на знаење, на што се базира атеизмот ?
Што е атеизмот, учење, догма ?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Ајде лека ноќ, ќе продолжиме утре доколку нема банови, гледам цела банда атеисти сте се собрале да ме понижувате. Добар знак е тоа, слабост покажувате....

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ајде лека ноќ, ќе продолжиме утре доколку нема банови, гледам цела банда атеисти сте се собрале да ме понижувате. Добар знак е тоа, слабост покажувате....
Не мора да спиеш. Неспиењето се базира на спиење. Може комотно да не спиеш вечерва, исто ти се фаќа...

Н

нихилист

Гостин
Сите тие глупости дошле подоцна. The founding fathers се залагале за строг секуларизам, Америка не е основана на христијански вредности. Всушност, основачите не ни биле христијани, туку деисти.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Немој и ти, жити се.
Во што сакаат нека веруваат, нека пишува што сака, ама САД се секуларна држава во која религијата не може да се меша во одлуките што ги носи државата.
Аман веќе...
Другарче мило, каде виде ти од уставов на Унгарија дека религијата ЌЕ СЕ МЕША, или има право од сега да се меша во одлуките на државата..?!?
Аман со глупости!
Биди си атеист, кој ти брани?
Кој е верник, нека си е верник и крај.
Ако ти на сила некого го уверуваш во твоето, или обратно, тебе некој на сила те прави верник е тогаш има проблем.
А вие овде од мува не слон, напраивте мамут!

И отворете си ги очите малку и престанете да се лупате во гради со некаков си убер-секуларизам којшто во пракса скоро никаде не постои и секаде наместо вашиот црно-бел поглед всушност имаме градации на сиво.

За да не продолжуваме до бескрај со драпањево еве само неколку поединечни законски акти од некои од сојузните држави во САД. Прочитај ги, па после ела пак кажувај гачки овде за "секуларизам":

Arkansas

Article 19, Section 1 (Denial of Office, Denial as Witness):
No person who denies the being of a God shall hold any office in the civil departments of this State, nor be competent to testify as a witness in any Court.

Mississippi

Article 14, Section 265 (Denial of Office):
No person who denies the existence of a Supreme Being shall hold any office in this state.

South Carolina

Article 6, Section 2 (Denial of Office):
No person who denies the existence of the Supreme Being shall hold any office under this Constitution.

North Carolina

Article 6, Section 8 (Denial of Office):
The following persons shall be disqualified for office:
First, any person who shall deny the being of Almighty God.

Превод треба ли..?
Сега разбра ли дека генералните обланди од типот "таа и таа е секуларна држава" во пракса можеби, ама можеби и не се баш "секуларни"..?

И јас викам АМАН ВЕЌЕ...

САД се формирани како држава поставена на масонски принципи. Христијанството е само една обланда. Чисто како историски факт, неврзано со темата...
Оооооо, се јави типот за кого, како беше она... "историјата била за слаби умови" ли, така нешто..?!? :tapp:

Ахам, а тие масоните атеисти да не биле или се случајно..?!?

И како тоа за Унгарија важи еден аршин, а за САД не важи а, па затоа ќе пикаме сега под тепих и ќе викаме пу-пу не важи, "неврзано со темата" е..?!?

Хаха, смешки...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Оооооо, се јави типот за кого, како беше она... "историјата била за слаби умови" ли, така нешто..?!? :tapp:

Ахам, а тие масоните атеисти да не биле или се случајно..?!?

И како тоа за Унгарија важи еден аршин, а за САД не важи а, па затоа ќе пикаме сега под тепих и ќе викаме пу-пу не важи, "неврзано со темата" е..?!?

Хаха, смешки...
Фасцинацијата со историјата е дефинитивно за плитки умови. Нема причина да бидеш навреден.
Јас сум за ставот на Витгенштајн, кој вели, а што ми е гајле мене за историјата, мојот свет е прв и последен...

За масоните, се сомневам дека си квалитетен опонент за дискусија, па ќе ја рипнам репликата.
;)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.097
Другарче мило, каде виде ти од уставов на Унгарија дека религијата ЌЕ СЕ МЕША, или има право од сега да се меша во одлуките на државата..?!?
Аман со глупости!
Биди си атеист, кој ти брани?
Кој е верник, нека си е верник и крај.
Каде пишав јас дека религијата ќе се мешала во одлуките на државата?

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Сите тие глупости дошле подоцна. The founding fathers се залагале за строг секуларизам, Америка не е основана на христијански вредности. Всушност, основачите не ни биле христијани, туку деисти.
Ај бе оди легни си жити здравје...
Им се смеете на верниците, а овде ми бладаш глупости за мали дечиња...

На САД од нивното формирање до ден денешен од секоја пора им излегува ХРИСТИЈАНСТВОТО или Јудео-Христијанската доктрина.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

На САД од нивното формирање до ден денешен од секоја пора им излегува ХРИСТИЈАНСТВОТО или Јудео-Христијанската доктрина.
Тоа е флагрантно извртување на фактите...
:)

Н

нихилист

Гостин

Далеку од бладање. Факт е дека основачите не биле христијани, туку деисти и се залагале за секуларно општество. Ајде ќе си легнам, со полуписмени не се дискутира.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Фасцинацијата со историјата е дефинитивно за плитки умови. Нема причина да бидеш навреден.
Јас сум за ставот на Витгенштајн, кој вели, а што ми е гајле мене за историјата, мојот свет е прв и последен...

За масоните, се сомневам дека си квалитетен опонент за дискусија, па ќе ја рипнам репликата.
;)
:pos: Наместо да ми одговори на прашањето кое му го поставив на него и на другарчето (коешто здувна и си го викна менторов на помош), господинов решил да ја повтори небулозата небаре самиот чин на повторувањето ќе му даде на значење или ќе му го направи вистинит исказот... цепки.
А самиот тргна да ми објаснува како била формирана САД (масонски принципи и сл.) што подразбира само едно = ИСТОРИЈА.
Ај може пошто е на предходната страна нема да видат посетителите, па ќе му пројде. ;)

Викаш ти си за Витгенштајн а?

А "предизвиков" за муабет околу масониве, што подразбира ако не ИСТОРИЈА..?
Сомнежот е добар, ама ароганцијата и со ништо заслужената надменост и себепромоција е лоша работа.

Каде пишав јас дека религијата ќе се мешала во одлуките на државата?
Другарче, ви тргнав со СПОРЕДБА со САД ако сеуште не си сконтал.
И дај малку сосредоточи се на ФАКТИТЕ што ти ги приложив и не ми скокај ко попарен со прашања без врска.

Тоа е флагрантно извртување на фактите...
:)
ФАКТИТЕ за САД кои сум ти ги приложил погоре (ако сакаш ќе ти ги сублимирам и повторам) ќе ти ги изгорат очите, прочитај ги.

Прво одговори ми на прашањето, се разбира ако сакаш. Ако не кажи "не знам".
Второ, покажи ми ЕДЕН, ЕДИНСТВЕН атеист од т.н. Founding Fathers..?

Kajgana Shop

На врв Bottom