Фан Клуб: Рома

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
И сега, чаре? отиде Бориело, кој ќе го замени? Нилмар изглеа отпаѓа од она што го читам...:cautious: Треба некој голгетер да донесат. Моја желба е Подолски, ама тоа тешко остварливо е. Лацио ги поврзуваат со него, ама најверојатно на лето.
--- надополнето: 2 јануари 2012 во 20:44 ---
а
Кевин Гарнет ќе постане акционер во Рома !!
Најшема клуб ќе бидеме како и Ливерпул :D

Kako piše današnji corriere dello sport, prvo pojačanje koje je doveo Pallotta u Boston Seltikse, Kevin Garnett, uskoro će postati manjinski akcionar u Romi.Taj potez će doneti dodatnu reklamu a samim tim i prihode klubu.Kako piše italijanski list, zvezda Seltiksa će kupiti mali broj akcija što za njega neće biti veliki problem jer je u dosadašnjoj karijeri zaradio preko 270 miliona dolara a od toga 19 prošle godine.Čitav posao će biti završen za par dana a slična stvar se desila i u Liverpulu kada je dio akcija otkupio LeBron James.
а Ливерпул една шема што се, 6то место:) Не се сеќавам кога биле меѓу први три во Премиер лига. Сепак, добар маркетинг се акциите на Гарнет. Само сметам дека Рома треба да се промовира повеќе во Европа, бидејќи oд она што гледам, нема многу симпатизери, освен во Италија. На прсти од една рака се броиме ние, фановите што пишуваат на форумов :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
И сега, чаре? отиде Бориело, кој ќе го замени? Нилмар изглеа отпаѓа од она што го читам...:cautious: Треба некој голгетер да донесат. Моја желба е Подолски, ама тоа тешко остварливо е. Лацио ги поврзуваат со него, ама најверојатно на лето.
--- надополнето: 2 јануари 2012 во 20:44 ---
а
а Ливерпул една шема што се, 6то место:) Не се сеќавам кога биле меѓу први три во Премиер лига. Сепак, добар маркетинг се акциите на Гарнет. Само сметам дека Рома треба да се промовира повеќе во Европа, бидејќи oд она што гледам, нема многу симпатизери, освен во Италија. На прсти од една рака се броиме ние, фановите што пишуваат на форумов :)
што има некој Бориело да го мења, Бориело беше вишка играч, ги имаме Бојан,Освалдо,Борини,Тоти па и Ламела и Капрари .. тоа е доволно за оваа полусезона .. нека појачаат среден ред и одбрана ... нападот не е лош, еве погледни статистика ќе видиш дека нападот е добар, сите офанзивни играчи постигнуваат голови, се очекува во оваа полусезона која доага Тоти да се повампири :icon_lol:

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
што има некој Бориело да го мења, Бориело беше вишка играч, ги имаме Бојан,Освалдо,Борини,Тоти па и Ламела и Капрари .. тоа е доволно за оваа полусезона .. нека појачаат среден ред и одбрана ... нападот не е лош, еве погледни статистика ќе видиш дека нападот е добар, сите офанзивни играчи постигнуваат голови, се очекува во оваа полусезона која доага Тоти да се повампири :icon_lol:
Јас пак сметам дека фали едно играчиште, некој 30тина милиони што вреди, да не се залажуваме со Борини или Капрари :) Би бил задоволен и Абел Хернандез да дојде од Палермо, ако веќе нема кој друг.. дај шта даш

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Јас пак сметам дека фали едно играчиште, некој 30тина милиони што вреди, да не се залажуваме со Борини или Капрари :) Би бил задоволен и Абел Хернандез да дојде од Палермо, ако веќе нема кој друг.. дај шта даш
Играчиште од 30мил кога ќе се потполнат дупките во одбрана и средниот ред, кога ќе се склопат коцките и кога ќе имаме примерно тимче и најважно, кога ќе се продадат истрошените играчи кои земаат големи плати и ќе се отвори место за класа играч на кој ќе можеме да му обезбедиме голема плата :)

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Ако избега сеа и Де Роси, толку од Рома. Сити му спрема плата од 9 милиони еура годишно. Баш ме занима, што ќе направи Балдини сеа....

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Ништо не се знае со Де Роси како ќе биде :mad:

-Туку, уште една лоша вест, Освалдо денес се повредил, заврнало на тренинг и сам се повредил, сега да видиме колку е страшно ..

-Добра вест, агентот на Касемиро кажа дека Рома може да го земе играчот и за 5мил ... хехе а летото се зборуваа цифри од 30мил :pos: .. значи Сабатини не бил луд кога сакал да прати понуда од 3-4мил :D
-Исла од Удинесе можно е уште сега да се договори со Рома а да дојде на лето ...
-голем талент од Сериа Б, некој си Верати 92год. можеби ќе ја засили Рома на лето ...
-Капрари оди на позајмица во Пескара
-Рома се обидува да го откупи договорот на Борини, го нуди Окака ..
-Стекеленбург 11-ти најдобар голман во светот

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.356
Поени од реакции
47.104
Интер цело лето се поврзуваа со Касемиро, исто и зимава, различни цифри се вртеа ама не до 30м евра, до 20 мислам дека одеа но под 10 никад не се симнуваа.
Е сега 5м евра им одговара и на Интер ептен, ако навистина за толку може да се земе, али сега имаат други приоритети и тој дел од теренот им е добро покриен а може и едноставно кренале раце од играчов. На светското за млади воопшто не импресионираше, не е ни чудно што драстично му ја смалија побарувачката, очигледно и во Бразил не бил нешто нај-нај чим од 15м евра цената му ја спуштиле на 5.

А Верати е еден од поголемите таленти на италијанскиот фудбал, плејмејкер е, баш ме интересира како би се покажал во некоја од екипите во Серија А.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Интер цело лето се поврзуваа со Касемиро, исто и зимава, различни цифри се вртеа ама не до 30м евра, до 20 мислам дека одеа но под 10 никад не се симнуваа.
Е сега 5м евра им одговара и на Интер ептен, ако навистина за толку може да се земе, али сега имаат други приоритети и тој дел од теренот им е добро покриен а може и едноставно кренале раце од играчов. На светското за млади воопшто не импресионираше, не е ни чудно што драстично му ја смалија побарувачката, очигледно и во Бразил не бил нешто нај-нај чим од 15м евра цената му ја спуштиле на 5.

А Верати е еден од поголемите таленти на италијанскиот фудбал, плејмејкер е, баш ме интересира како би се покажал во некоја од екипите во Серија А.
Море јас пишав 30мил а имаше изгледа и поголеми суми .. како и да е, сега сумата изгледа смешна .. сепак има нешто во договорот негов со клубот за сумата да се смалила(некое си правило) .. се сеќавам на лето се зборуваше дека Сабатини нема да го земе тогаш Каземиро, бидејќи во Јануар ќе можел да го земе за 10мил ..
-Верати само слушам за него, а незнам што играч, јас лично никогаш не би го ставил пред нашиот талент Вивиани(игра деструктивец, но е најдобар стрелец во примавера лигата со 9гола мислам), замисли во примавера е, игра деструктивец, а е прв стрелец во лигата, има само 19год. а веќе доби шанса на неколку натпревари за Рома ..

-сакав да те прашам, како тоа Интер се покриени добро на таа позиција каде што игра Касемиро, напротив, јас мислам дека таков средњак би претставувал освежување на вашиот тим во средниот ред, нели се жалевте едно време од Камбијасо,Станкович и Мота ? :)
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 17:46 ---
Многу скапи у пм .. за тие пари ќе си купувам леб за цел месец :pos::pos:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.356
Поени од реакции
47.104
Kaсемиро игра каде што игра и Камбијасо, исто и Мота, Поли, Оби.
Моменталниов Камбијасо ја лично со никој не би го мењал, може со Де Роси :), aли во секој случај не со некој бразилски анонимец, како и да е кај Интер приоритет е нападот и носењето на 1 до 2ца вонсериски фудбалери и играч од средината од типот на Монтоливо, не на Касемиро.

Инаку ја од Камби се жалев, на времето, сега е еден од играчите кој си ја врати формата и е еден од подобрите во екипата, како што реков, најголем проблем претставува нападот ... и Раниери нормално.
Затоа сметам дека Интер зимоска покрај Хуан од Бразил, кој игра одбрана, ќе се обидат да ангажираат играч од нападот ( Тевез можеби ) и евентуално некој од типот на Монтоливо во средината од теренот.

п.с. Освалдо може да отсуствува 2 месеци.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
^ти си знаеш најдобро за вашиот тим, јас за Освалдо прочитав дека не е страшно, од каде 2месеци ... :confused:

- интересно сите купуваат таленти од Ј.Америка но нема на секого да му се погоди играчот, некој е повеќе минкан отколку што изгледа дека е добар, кажуваат многу таленти, поготово од бразиласката лига, е сега од тие играчи помалку од пола ќе испаднат добри, сега зависи кој тим што ќе си одбере :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.356
Поени од реакции
47.104
The striker is set to undergo a series of tests on a suspected second degree thigh strain with it now almost certain that he will miss the Giallorossi’s return to action this weekend at home to Chievo. Speculation is that the injury, if confirmed as a being a strain to the flexor muscle at the top of the player’s thigh, could rule him out of action for up to two months.

football-italia

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Верати е добар играч и игра плеј како што Тоти играше на времето позади Монтела и Баптиста, го имам гледано на јутуб али неможе многу да се каже, на Фудбал Менаџер 2 години по ред го прават вондеркид... :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Освалдо го снимаат како повреден го изнасаат од Тригориа, а Де Роси улава во кадар со старо Фиќо, само да докаже дека треба да му ја зголемат платата за да си купи нов автомобил, се гледа човекот е разочаран:D
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 19:31 ---
Верати е добар играч и игра плеј како што Тоти играше на времето позади Монтела и Баптиста, го имам гледано на јутуб али неможе многу да се каже, на Фудбал Менаџер 2 години по ред го прават вондеркид... :)

на Батистута мислеше :D

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
^хахаха звер Де Роси, иначе да Батистута грешка моја :D:D прво напишав Батистута али не бев со паметот тука па незнам зошто сменив :D:D

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Е сеа се повреди Освалдо. Кој ќе игра напад? А Пупоне?:) Капрари ли ? Ете што му се случува на Енрике, за тоа што го батали Бориело...Сеа ќе трпиме ради суетата негова. За 8 милиони продаде таков играч.... не ми се верува

Kajgana Shop

На врв Bottom