Ќе ја испромовираме сеа со реклами и пошо европјаниве немаа видено ваква капија ќе се затрчаат да се сликаат, и сеа се прашуваш од шо кур ние ќе заработиме ако некој се слика тука? Па ќе ставиме еден владин сликар и ќе наплаќа по 1 евро. тоа е тоа драчевска логикаЗа што служи портава, за ако заврне дожд да се склониш?
Ја симболизира независноста. Таква симболика имаат портите во Брисел и Букурешт.Ќе паднат големи девизи од странски туристи
Не знам што им кажуваат на странците, ради која историја или триумф од државата се градени некои од објектите, посебно портата...триумф во баскет?
i ti li se zalis za pari kapetane ?Ми се допаѓа. Сакам уште една кај ЗОИЛ, па да играме фудбал на големи голови.
Не, сериозно, не е потребна анкета.
Еве едноставен тест за одлучување дали ви се допаѓа портата или не:
* Брцни си во џеб
- Имаш повеќе од 300 денари > ми се допаѓа;
- Немаш ебан денар > не ми се допаѓа;
- Немаш џеб > доста дрнкаш, облечи панталони;
Не, мене ми се допаѓа. Кај виде дека се жалам?i ti li se zalis za pari kapetane ?
кралот Фердинанд во Букурешт. Портата е центар на вкрстување на повеќе сообраќајници. Бриселската не би ја споредувал пошто тоа е цел комплекс објекти заедно со паркот.Ја симболизира независноста. Таква симболика имаат портите во Брисел и Букурешт.
Поводот за изградба во 1922 според едни во спомен на загинатите од Првата Св. Војна, според други во чест на влегувањето на кралот Фердинанд во Букурешт. Портата ја красат портретите на кралот и кралицата на Романија, а е центар на вкрстување на повеќе сообраќајници. Бриселската не би ја споредувал пошто тоа е цел комплекс објекти заедно со паркот.
Да не должам, повеќето примери кои ги напишавте се во период типичен за градба на вакви дела. Поново време градат држави како Гамбија (држава со која се натпреваруваме во економија и индекс на развој ) или Северна Кореја или се гради со спонзорство од приватни фондови....скопската се гради од сиромашен буџет од сиромашна држава.
Друга работа е што примерот кој беше посочен во една друга тема со Милениумската Порта во Атланта покрај тоа што е со кралски и други спонзорства, истиот како проект е даден на меѓународнен конкурс. Трето, таа порта во Атланта одлично се вклопува во околината, за разлика од скопската. Неколку битни работи кои не треба да се занемарат. Мислам,...не ми е нешто од животна важност дал ќе критикувам или не, ниту сум фактор...ниту ќе се реши иднината на економијата...ама кога веќе давам мислење...
Можда за свадби ќе ја користат, што знаеш