Обезбедување на Лупус „во самоодбрана“

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
Не ме зезај,изгледај го,види колку пати го враќа,ако неможе да влезе,неможе,крај.
Што к*р се буни,60 кила е,башка изгледа како пијан,али без разлика,не те пушта-иди си.Ако имал резервирано неможе да не го пушти...
Некои го викаат инат, некои гордост. Не сакам да си дозволам овој што три основни не завршил да ми ја расипе цела вечер а сум испланирал да излезам таму и таму да седам до толку и толку.

Ухх , пази 4:50 ,сеќурити доби скопско по глава! То друже !

Бидете реални...бројте колку пати го враќа,со еден прст? 5 пати ! 3 пати прават муабет...и дечкиве не се тргаат.

Па,кој и да е,ќе го затепа,секој го знае тоа,ако малце седел пред маало :)

деца на богаташи,излигавени,на кои им се намалило егото што не ги пуштиле,па мислат ако дома им ќутат,ќе им кутат и 30 годишни.
Тешко тоа.

Ма ,сељак си како овие на видеово...

Ухх , пази 4:50 ,сеќурити доби скопско по глава! То друже !

Ма ,сељак си како овие на видеово...

За да не го потврдам тоа што го пиша,нема да ти вратам со иста мера.:tapp:

Можда немало место,или немале резервирано,чим не ги пушта.Можда се малолетни ? види го тој со цвикерите,личи на дете од 3 одд.

Ако се малолетни уште поубаво, уште поголема оштета може да земе. Возрасен не смее да удри малолетник.

Не ме зезај,изгледај го,види колку пати го враќа,ако неможе да влезе,неможе,крај.
Што к*р се буни,60 кила е,башка изгледа како пијан,али без разлика,не те пушта-иди си.Ако имал резервирано неможе да не го пушти...

Ама како да ти објаснам дека законски не смее да те удри, во овој случај има и доказ дека обезбедувањето прво почнува, и доколку тужи дечкото би добил оштета.

Ме нервираат некои вратари што се прават паметни ама од вакви шупаци на богаташи и сл. и лигуши јас да сум уште од почетокот би го накутирал. без рамислување.

Како ти тоа од видеото заклучи дека се шупаци на богаташи и лигуши?
Да се шупаци на богаташи веруј нема никој да ги врати од нигде...

Некои го викаат инат, некои гордост. Не сакам да си дозволам овој што три основни не завршил да ми ја расипе цела вечер а сум испланирал да излезам таму и таму да седам до толку и толку.

Ете што се случува кога ќе ја покажеш гордоста на лошо место.

Ако веќе се водиш по тоа,ни он нејќе некој да му изиграва курназ,му ја гази гордоста.

Не дека нема сељаци од обезбедувањава,далеку од тоа.И ја сум имал проблеми,не у вакви случаеви,туку во школо.Тешки сељачишта,често сум идел по директори,педагог и слично ради тепачки(ако може така да се каже) или по улично,рчки со обезбедување.Сум бил сведок и на тепање на обезбедување на дете многу пати,но секогаш имало повод за тоа,можам еден куп такви случаеви да напишам.Сите случаеви биле од Лупус.

Но за видеово барем,пошто незнаеме што било пред овие 5 минути од клипов,обезбедувањето според мене,е во право.

По по по...каква оштета сега може да лапне натепаниот.....не само од обезбедувањето....туку и агенцијата ќе треба да го обештети дебело....оти ова може и до медиуми да стаса,и агенцијата да им отиде у стечај.:)

Распрашај се малку за Лупус и види со кого се блиски па ќе видиш дека муабетот ти е џабе...и потсети се на случајот Процес, исто беше околу Нова Година (16.12.2006)
http://www.youtube.com/watch?v=8TIrni5Jr0Y&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5dq8mbpQee4
Само имало и ситуации вака да ги вратат од пред врата и други луѓе, па после првиот обид се враќале со уште 20 души оружени со се и сешто.

Со новиот закон може да носи и оружје и да те упука без проблем :)
тоа е јбг
Заради тоа треба да се применува америчка демократија, Секој да може да поседува оружје!!!
Затоа послабите измислиле оружје за да можат да се одбранат од посилните.
Епа тогаш ќе размисли пред да удри без причина било кој :)

Ако се малолетни уште поубаво, уште поголема оштета може да земе. Возрасен не смее да удри малолетник.

Ама како да ти објаснам дека законски не смее да те удри, во овој случај има и доказ дека обезбедувањето прво почнува, и доколку тужи дечкото би добил оштета.

Не верувам баш знам еден вратар кој има татко кој е доста познат му јадеше трици и заврши со 3 конци у тиквата. Има луѓе кои не поднесуваат такви.;)

Ако се малолетни,и ако клипов е после 12,несмееле да се надвор

Ако сум малолетник,можам да му стојам на врата,да отварам по 100 пути,да го прашувам да влезам ? можда и ги пцуеле надвор,откако ке затвореле врата овие.

По понашање заклучив,дека ако е некој нормален ќе се тргне после првото или второто кажување НЕМОЖЕ

Значи вака ...
Како прво, тие не смеат да те тепаат ...
Второ , што се прават и овие дечкиве паметни , ако не сакаат да ги пуштат , иди си во друг кафиќ/дискотека и мирна глава , како само таа дискотека да постои... со нивното враќање неколку пати тие нив ги испровоцирале ...
Трето, во темава сите почнавте да правите муабет дека заради вакви не ви се иде во дискотека...дај малце бидете реални .... ја не сум никој и ништо па дали 1 само ме вратиле дека не можам да влезам...

Иначе за оштета може да им бара.

Значи вака ...
Како прво, тие не смеат да те тепаат ...
Второ , што се прават и овие дечкиве паметни , ако не сакаат да ги пуштат , иди си во друг кафиќ/дискотека и мирна глава , како само таа дискотека да постои... со нивното враќање неколку пати тие нив ги испровоцирале ...
Трето, во темава сите почнавте да правите муабет дека заради вакви не ви се иде во дискотека...дај малце бидете реални .... ја не сум никој и ништо па дали 1 само ме вратиле дека не можам да влезам...

Иначе за оштета може да им бара.

А сигурно има некој закон или нешто,каде може да удри,доколку му досагаат или нешто такво ишминкано.Неможе да има толкава дупка во законот,да може да те замара и да ти збори 2 саата,а ти да мора да го слушаш...а можда и има :)

Али,сите обезбедувања се улични луѓе,кои што неможат да трпат такви курнази,што и повеќето луѓе во државава,80% се такви,менталитет ни е тоа,јбг
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 00:42 ---
А и сигурно биле пиани,ете ви во видеото доказ...што повеќе :)

а батката пред врата со цигарче па обезбедувањето го мава у фаца!
нема звук на видеото, можеби батките караат по обезбедувањето....
пивото? падна од небо?

А сигурно има некој закон или нешто,каде може да удри,доколку му досагаат или нешто такво ишминкано.Неможе да има толкава дупка во законот,да може да те замара и да ти збори 2 саата,а ти да мора да го слушаш...а можда и има :)

Али,сите обезбедувања се улични луѓе,кои што неможат да трпат такви курнази,што и повеќето луѓе во државава,80% се такви,менталитет ни е тоа,јбг
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 00:42 ---
А и сигурно биле пиани,ете ви во видеото доказ...што повеќе :)

Ako се без нерви, нека не работат таква работа.Работа му е макар и 34 пати да ги вратил.Освен ако не бидат нападнати од гостите, а како шо гледам такво нешто немаше.Работата на обезбедувањето е мир во објектот (отстранување на две затепани групи и исфрлање на истите - не вмешување во тепачката), а не одбирање луѓе со соодветна облека и фаца за влез во објектот.Не се ни фотографи ни дизајнери.
А за шишето...Колку пати пред дискотека си налетал на (полу)празни испиени/недопиени шишиња?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom