Солунски Атентатор
НУДИСТ
- Член од
- 10 мај 2010
- Мислења
- 2.727
- Поени од реакции
- 1.970
Дете ти си во тежок филм .Каде е поточно тоа кај водовод ? Дали треба да си носам мое оружје и куршуми или даваат и таму?
Дете ти си во тежок филм .Каде е поточно тоа кај водовод ? Дали треба да си носам мое оружје и куршуми или даваат и таму?
таргет ти е брат одма до салата кај кале ти текнуе онаа за ракомет , иначе 45 денари за магнумот а има брат и помали пиштолчиња 5 мм и по 10 денари куршум , 30 денари куршум за 9ки и сл.Каде е точно тоа Таргет? Цената од 45 ден е за еден куршум или погрешно разбрав ?
Онака лично е мислењето, не се разбирам од оружје многу, ако не се рачуна тоа што имам доста пукано со пиштол, највеќе со ТТ и со ЦЗ-99 па одтаму ми е мислењето.Потежок пиштол не е плус туку е минус.
Не разбирам какво е тоа помоќно полнење? има појќе барут во чаурата од...?? и тоа нема некоја предност.
Секое зрно носи енергија со себе. При удар во телото, таа енергија треба да ја предаде во што поголем процент. Куршумот на ТТ тоа не го прави, неговиот дизајн е да го пробие телото и продолжи поанатаму носејќи ја со себе неискористената енергија.
Како најбитни карактеристики заборави да напоменеш и сигурносни кочници на ЦЗ спрема ТТ како и скоро дупло поголем број на куршуми кои ги носи во оквирот ЦЗ наспроти ТТ. ТТ е модел од 30 сетите години а е советска копија на брауинг, така да е со генерации и генерации ЗАД современте оружја и не може да се споредува со нив.
Почнува да гори дрвената облога на цевката и цилиндарот.^ Што знам. Мене ми личи многу зачадено. Лично никад не ми зачадила волку пушкава. Нити па сум видел на некој друг волку да му чади.
Гасниот цилиндар нешто да не му е заебан.
...или само можда ми се чини дека е премногу зачадено.
Не ми текнува марката, некој друг нека каже.Каков модел беше пиштолот на Черноземски со кој стрелаше во српскиот крал?
Маузер али мислам дека е тој ц96Каков модел беше пиштолот на Черноземски со кој стрелаше во српскиот крал?
Берета м34.Иначе сакам да дознам вредност на една трофејна берета M1934 произведен 1936 година. Офицерски пиштол, со најмал трзај што сум видел до сега. Ако не се лажам, пиштолот на Џејмс Бонд од првите филмови.
Нема шанси да го продадам, само прашувам за цена. Иначе имам пукано со овој пиштол и можам да кажам дека е закон. Малце цевката ми е зарѓана, може ќе треба да се смени.Берета м34.
Пиштолот бил користен како службено оружје во Италијанската армија во ВСВ.Пиштолчето е супер,многу компактно,во интересен калибар(кратка деветка-куртз)имам држено,одлично лежи во рака и лесно е за носење.
Е сега минус му е малиот капацитет на куршуми,пачката собира 6 што е малку,а ни толку не ти препорачувам да ставаш зошто ќе го расипиш федерот а таква пачка нема шанси замена да најдеш.Одлично е изработен инаку,и нема никакви застои кај овој пиштол.
Кај нас не знам колку одат,но знам дека во доста голем број ги има посебно во западна македонија(таму биле стационирани италијанците кои ,,оставиле,,големи количини на вакви пиштоли и пушки манлихер каркано)така да не верувам да е многу скап можеби можеш да му земеш 500еур максимум.Србија одеа оклу 200-300еур.
7 куршуми бери оквирот на м34Берета м34.
Е сега минус му е малиот капацитет на куршуми,пачката собира 6 што е малку,а ни толку не ти препорачувам да ставаш зошто ќе го расипиш федерот а таква пачка нема шанси замена да најдеш.
Теоретски да ама во пракса неИ 6ти от е тешко да го ставиш.Евентуално да повлечиш еден в цевка а потоа да го дополниш оквирот со уште еден.7 куршуми бери оквирот на м34