Почина Киро Глигоров

Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

и тогаш Лазар ми рече да се разбудам од сонот... ах нех...

сигурно некој кошмар сонувал, инаку немаше гајле тој...

RIP

Б

Бат Елохим

Гостин
Почивај во мир, Киро!

п.с. за словените и така и така. Ама за Ченто и Трајко Попов никогаш!

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.728
Поени од реакции
21.311
Доживеа длабока старост, беше присутен на многу значајни настани во неговиот живот а еден од нив секако е и Председател на Република Македонија . Во добро или лошо, црно или бело секогаш ќе остане запаметен како човек кој го водеше овој Македонски Народ во борбата за опстојување како самостојна држава .

Дедо Киро не те оставивме сам , и вечно ќе те паметиме ... почивај во мир !!!!

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Вечна му слава!
Не знам доволно за него, не се замарав за потезите кои ги правел (кои на некого му се животна окупација изгледа), но, без разлика колку грешел, тој е првиот претседател на НЕЗАВИСНА Македонија. Тој и уште неколкумина се креатори на нашето државно уредување, на нашето постоење како самостојна држава. Грешките се својствени за новата држава. Некои може да бидат кобни, но во исто време и неизбежни! Киро зад себе има богата биографија, богато работно искуство! Неблагодарно е кон другите, но еве, тој е еден од луѓето на кои треба да сме благодарни што денес имаме своја државност. И немојте да почнувате со србоман, предавник, гркофил и слично. Кога ние денес ќе бевме грци или бугари, тогаш ќе ви беше оправдано плукањето, а не вака! Жал ми е за Киро колку што ми беше жал за Борис и колку што нема да ми биде жал (недај_Боже) за Бранко и Ѓорѓе.
Уште еднаш, вечна ти слава претседателе!

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
Нека почива во мир ...
Ама ова на МТВ1 - новогодишна програма

Член од
29 декември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
26
Neka pociva ama so Branko koga ja sprovedoa tranzicijata od 1999 do 2001 se privatiziraa i si gi lapnaa parite ne za dzabe mu pravea atentati

S

Sheldon Cooper

Гостин
Нека почива во мир само затоа што ни беше прв претседател, а за делата негови нема да коментирам. Огромна штета ни има направено

M

Mario Gómez

Гостин
Почивај во мир, најголем човек во модерната македонска историја.

И некој модератор нека ја надгледува темава почесто од цитро и такви слични створења.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
-вечна ти слава наш прецедателе
-беше борец цел живот
-дојде во Македонија во историски момент
да помогне и прифати иако некој т.с. многу
не го “гласаа“- а можеше убаво да си помине и во Београд
Беше сведок, учесник и створител на Македонија во
далечната 1944 година на 2 август во Прохор Пчински.
Тоа не треба да се заборави и никогаш нема да се избрише.
Беше голем човек,искрен и поштен, а со што му возвративме.
почивај во мир- вечно ќе те паметиме

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Нека почива во мир.

П.С. ООООООО Македонијо! Кога ќе научиш да пишуваш!?

M

MrzaRules

Гостин
нека почива во мир човекот кој е заслужен шо денеска имаме РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!!и ги молам дечките од дпмне да не ме цитираат,напаѓаат....не им враќам...

Член од
29 декември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
26
смотано е така да размислуваш. атентат му направија ради тоа што не одобрувал некои ствари ко на пр. некојси канал со дрога што требал низ мкд да поминува и немаа што да прават па мораа да го симнат од власт ;) ама ај да ги оставиме тие работи сега и нека си почива во мир.
вечна му слава
Neka pociva ,ama ne bese najdobar pretsedatel kako sto vikaat Boris Trajkovski bese covekot

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Почивај во мир, најголем човек во модерната македонска историја.

И некој модератор нека ја надгледува темава почесто од цитро и такви слични створења.
Што кажа лошто цитро бе се*ко ? Ако ти сече малце тоа у лејката би сватил дали Киро бил или не НАЈГОЛЕМ човек во модерната историја.. Дедо ми го смени името у ФИРОМ, 20 години се брукаме со тоа кретенско име како да сме фабрика за паштети а не држава, дедо ми го смени знамето , дедоми ги потпиша законите за приватизација со кои стотици иљади останаа без работа..дедо ми го продаде Прохор Пчински на Србите ? Така и по Трајковски кога загина сите се лигавевте а пред тоа нема кој не го пљукаше.. ама цитро не е дволичен човек, ја што мислам за него го мислам тоа и кога е жив и кога е мртов,а не како пичица да мењам мислења и да се лигавам денес вака утре така..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom