Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

• Креатор на темата Креатор на темата Keiko
  • Време на започнување Време на започнување
Се е тоа илузија Игорче. Знаеше, незнаење, гностици и агностици. Или си или не си. Тао, мао, ошо , тошо. Ихааааааааааа..............
Извини ама у 2 саат не сум расположен за детски игри.
Ај некогаш кога ќе добијам желба.
До тогаш fuck off.

Не оди во пакет знаење и верување, само не знаење и верување може да се комбинираат.
Си се зезнал, и парот незнаење и неверување се комбинира

Мора барем една работа да знаеш, и од таму да тргнеш понатака.:)
Ама пак ќе биде све турли тава измешано. Знаеш едно, друго не знаеш...па ќе дознаеш нешто ново и она што си го знаел не држи веќе вода итн итн....пак не си нити агностик нити гностик...као киша око Крагујевца. :coffee:

Извини ама у 2 саат не сум расположен за детски игри.
Ај некогаш кога ќе добијам желба.
До тогаш fuck off.

Homo Ludens Игорче, дете драго.Читај го Хојтинга. Човекот е суштество кое се игра...

;)

Си се зезнал, и парот незнаење и неверување се комбинира
Верување и не верување е едно те исто.
--- надополнето: 30 декември 2011 во 02:06 ---
Homo Ludens Игорчре дете драго.Читај го Хојтинга. Човекот е суштество кое се игра...

;)
Читај ме ти мене;)
Tи си будалетинка на пат да стане идиот.

Мора барем една работа да знаеш, и од таму да тргнеш понатака.:)
А која ти ја знаеш, Тролаш овде со години за ошо мошо буда шуда...ово оно. Ништо твое.
Што е она што ти го знаеш. Имај му*а еднаш и кажи што е тоа.

Ама пак ќе биде све турли тава измешано. Знаеш едно, друго не знаеш...па ќе дознаеш нешто ново и она што си го знаел не држи веќе вода итн итн....пак не си нити агностик нити гностик...као киша око Крагујевца. :coffee:
Тоа едно кога ќе го дознаеш ќе биде правец и нема да може да се забега по патот.

Верување и не верување е едно те исто.
--- надополнето: 30 декември 2011 во 02:06 ---

Читај ме ти мене;)
Tи си будалетинка на пат да стане идиот.

Како што рекол големиот Вилијам Блејк, слушај кога лудак те кара, можеби ќе научиш нешто.

А која ти ја знаеш, Тролаш овде со години за ошо мошо буда шуда...ово оно. Ништо твое.

Знаењето на Игорче е правопропорционално со количината на вино која ја има внесено во себе на дадениот ден...

;)

Се што сум пишал е мое. Не ебам жива сила во тој дел.
Може да поедноставам и да цитирам некого од пуста мрза :) само, инаку тоа е тоа. Цело време верглам за една те иста работа, многу проста а премногу ретка.

Треба да......, треба да..... Арно ама не е секогаш така. Не сите атеисти се исти.
Значи не кај секој атеист постои скептицизмот во науката. Не кај секој атеист нема богови во науката. И тоа како има.

Тогаш тој "атеист" себеси не може да се нарече атеист.

Знаењето на Игорче е правопропорционално со количината на вино која ја има внесено во себе на дадениот ден...

;)
Во виното била вистината, гледам дали римјаниве биле во право :)

Се што сум пишал е мое. Не ебам жива сила во тој дел.
Може да поедноставам и да цитирам некого од пуста мрза :) само, инаку тоа е тоа. Цело време верглам за една те иста работа, многу проста а премногу ретка.
СВе истина, питај мога брата л’жова....... Што би рекле кумановци

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom