ХРТ1 и РТС1 од 1 јануари ќе ги нема во Македонија

Член од
24 април 2008
Мислења
11.017
Поени од реакции
12.509
Ајде ајде, со тек на време ќе ни ги забранат и домашните телевизии, ќе ги гледаме само МТВ и Јанко Илковски, слично како во Северна Кореја, читнав пред некој ден на Интернет, по смртта на севернокорејскиот претседател Ким Јонг Ил, дека во секој дом во Северна Кореја имало звучници кои ниту можеле да се исклучат, ниту можело да се регулира јачината на звукот, секое утро те будат со пропаганда која ти го пере мозокот по цел ден, како сме тргнале, и ние ќе стигнеме до тоа дереџе.

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
Сега гледам кој се буни и со кого преговараат со багра невидена (ЗАМП) дурин и страната не им работи, а се бунат и бараат глупости, затоа наједноставно човек да стави сателитска и да не се грижи многу ни за ЗАМП ни за никој друг .
П.С. нели едно време беше во управен одбор Калиопи ?

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
На кабловска (телекабел) одамна ги укинаа и Дискавери и други слични на неа. Од тогаш престанав да гледам телевизија, а ако евентуално гледам, прво пуштам да видам ХТВ1 што има. Сега ако ја укинат и неа, може слободно да се откажам од ТВ, можда ќе си купам ДНС амерички да можам нетфликс и слични на него да си пуштам, мада се сомневам, поради срање интернетот што го имаме.

Јебига.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.017
Поени од реакции
12.509
Сега гледам кој се буни и со кого преговараат со багра невидена (ЗАМП) дурин и страната не им работи, а се бунат и бараат глупости, затоа наједноставно човек да стави сателитска и да не се грижи многу ни за ЗАМП ни за никој друг .
П.С. нели едно време беше во управен одбор Калиопи ?
И после ме прашуваат зошто ми се гади кога ќе го слушнам изразот ЗАМП, а бе да е до мене, сите тие ѓубриња, почнувајќи со нивната гласноговорка Калиопи, на плоштад директно на клада, без никакви двоумења.

И за сателитската телевизија подготвуваат цензура со нивниот нов фамозен закон за медиуми, да се забранеле продажбата и користењето на Dreambox рисиверите на Dream Multimedia во Македонија, не не, овие си го бараат ќотекот, ама ептен си го бараат:

http://forum.kajgana.com/threads/dreambox-забранет-во-Македонија.56476/

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Brace yourselves. Turkish channels with subtitles are coming. We can watch more turkish series.

Само Дримбокс му е мајката луѓе.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Супер остануваат нашиве мизерни телевизии со фудбал и филм на сред реклами и серии од сите нации.Бравоо.Од немоќ и незнање да се доближат на стандардите и професионализмот на ХРТ и РТС ги укинуваат правејќи го народот глупав да не знае да избере што е добро што не,сведувајќи ја програмата на наши и ваши ,патриотски ТВ и предавнички ТВ.

ЗАМП тие постојат уште ???

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.068
Поени од реакции
23.518
no comment !!
ЗАМП бисер до бисер нижат. се натпреваруваат на кој поголема глупост ке му истекне. авторски права за на свадба музиката, авторски права за слушаш радио во јавен објект, авторски права за нензнам што. треба да им објасни некој онака како би изгледал авторски ќотек ве некоја темна уличка со оригинал безбол палка и авторски права да ја користиш. за да прават разлика меѓу авторски ќотек и онај обичниот со обично дрво или шипка.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Супер остануваат нашиве мизерни телевизии со фудбал и филм на сред реклами и серии од сите нации.Бравоо.Од немоќ и незнање да се доближат на стандардите и професионализмот на ХРТ и РТС ги укинуваат правејќи го народот глупав да не знае да избере што е добро што не,сведувајќи ја програмата на наши и ваши ,патриотски ТВ и предавнички ТВ.

ЗАМП тие постојат уште ???
Брат немале пари, само колку од вас знаат дека се даваат пари за да се прават филови (играни и сериски) на МТВ?
Ги боли к** МТВ, они земаат пари за да прават филмови, а тие што прават со парите?!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
И кога на ова ќе додајме дека најавуваат забрана за dream box, идиме до незаборавниот момент:

ТВ програма за петок, 30.12.2011

14:50 БУМБАР - предперење
15:30 ДОЛИНА НА ВОЛЦИТЕ - плакнење со центрифуга
16:00 ВЕСТИ - второ предперење
16:24 ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА
16:26 ДОЛИНА НА ВОЛЦИТЕ - второ плакнење
16:45 ЉУБОВ И КАЗНА - центрифуга
18:00 ОГНОВИ НА ЉУБОВТА - киснење пред главно перење
19:00 ДНЕВНИК - главно перење на 190ºC
19:30 БИЗНИС ВЕСТИ - перење "виртуелна реалност"
19:40 ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА
19:45 БЕКСТЕЈЏ - плакнење очи со спонзоруши
20:00 ЛОТО - полнење на буџетски средства
20:08 ЉУБОВ И КАЗНА - ладно плакнење
21:30 МАЛЕЧКАТА НЕВЕСТА - индиско педофилија перење
22:00 ДОЛИНА НА ВОЛЦИТЕ - отоманско центрифугирање
23:00 ДНЕВНИК - омекшивач

Е сега убаво се спие со испрани мозоци. Добра ноќ драги гледачи...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Untitled.png

И кога на ова ќе додајме дека најавуваат забрана за dream box, идиме до незаборавниот момент:

ТВ програма за петок, 30.12.2011

14:50 БУМБАР - предперење
15:30 ДОЛИНА НА ВОЛЦИТЕ - плакнење со центрифуга
16:00 ВЕСТИ - второ предперење
16:24 ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА
16:26 ДОЛИНА НА ВОЛЦИТЕ - второ плакнење
16:45 ЉУБОВ И КАЗНА - центрифуга
18:00 ОГНОВИ НА ЉУБОВТА - киснење пред главно перење
19:00 ДНЕВНИК - главно перење на 190ºC
19:30 БИЗНИС ВЕСТИ - перење "виртуелна реалност"
19:40 ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА
19:45 БЕКСТЕЈЏ - плакнење очи со спонзоруши
20:00 ЛОТО - полнење на буџетски средства
20:08 ЉУБОВ И КАЗНА - ладно плакнење
21:30 МАЛЕЧКАТА НЕВЕСТА - индиско педофилија перење
22:00 ДОЛИНА НА ВОЛЦИТЕ - отоманско центрифугирање
23:00 ДНЕВНИК - омекшивач

Е сега убаво се спие со испрани мозоци. Добра ноќ драги гледачи...
Ау шо убоо.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Брат немале пари, само колку од вас знаат дека се даваат пари за да се прават филови (играни и сериски) на МТВ?
Ги боли к** МТВ, они земаат пари за да прават филмови, а тие што прават со парите?!
Дада немаат пари затоа се финасираат и од буџет и од радиодифузна такса а програмата е од 70-ти години црно бели филмови.Незнам која серија ја извадиле во последно време.Ама затоа Иселенички џубокс и поздравите на некој си Џон Илиевски од Мелбурн до неговото родно Мариово е топ емисија,нешто невидено дури и за ХРТ.;) Каде живеам не ми се верува.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
МРТВ ОТРОВ ЗА ОЧИ, ПЕКОЛ ЗА ДУША!
Дада немаат пари затоа се финасираат и од буџет и од радиодифузна такса а програмата е од 70-ти години црно бели филмови.Незнам која серија ја извадиле во последно време.Ама затоа Иселенички џубокс и поздравите на некој си Џон Илиевски од Мелбурн до неговото родно Мариово е топ емисија,нешто невидено дури и за ХРТ.;) Каде живеам не ми се верува.

Kajgana Shop

На врв Bottom