- Член од
- 8 јуни 2007
- Мислења
- 6.102
- Поени од реакции
- 12.199
Темава ако се свртела на 360 степени, тогаш значи дека е во насоката во која си ја поставил ти. Значи, ни твоето не ти се свиѓа бе Цитролино беПошто гледам некој си експерт си дај молим те објасни на рајава тука,што е комунизам,што транзиција а што капитализам.. И не замарај со фори од типот -Тито жив да беше ,ќе видевте вие,не е интересно..и не ми беше поентава кој и која власт го продаде ЕСМ , туку зошто и дали мораше да го продаде, и кои се добивките а кои загубите од тоа што се продаде.. и увек мора некој паметен експерт да се најде и да ја сврти темата за 360 степени...
Далеку од експерт, меѓутоа имам некои солидни познавања и на таквите познавања основам заклучоци. Јас не сум ни титоис, ни Сталинист, ни Маоист. Ниту пак, преферирам капиталисти. Ниту било што...
меѓутоа, чоек кој бил заколнат анти-комунист и секој втор збор му е против Тито и комунизмот, а да не ти знаел што навистина е комунизам - е тоа е злодело, мајке ми.
Види... нема потреба од заклучоци и расправии за загубите и добивките. Доколку ти е искрена намерата.
А не ти е. да ти беше - немаше да прашаш.
По 133 пат: преобразбата на општества (од комунизам/социјализам - во капитализам) налага да се продаваат државните работи, односно да се приватизираат.
Преформулирај го прашањето во темата ако стварно се прашуваш.
или уште подобро...
Преформулирај се самиот