Турција ги прекина сите контакти со Франција

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Каде имаат правено Ерменците геноцид врз Турците??
Инаку во ред е ако веќе се осудуваат геноцидните дејанија да се осудат сите, вклучително и тие извршени од страна на западните нации, а не по избор како што ним им одговара.
И ако некој треба да осудува тоа се ОН. Кој "вакво" фактор се Французите да решаваат што е геноцид а што не е, и што треба да се осуди а што не?

Мрсулчиња или не ќе извисите доколку изборот биде Русија или Турција. Заради одвратните геноцидни практики на Османлиите. Немој да мислиш дека некој заборавил.
OK, togas odi i baraj od Rusite pomos, koga ke imas problemi vo idnina so Grcite,Bugarite, i ALbancite...;) A i Srbija vaka mislese,pa NATO gi zdobi posle, a Rusija ne mrdna ni so prstot..

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Polaris,
Последните неколку години случувања во Турција, ја става во многу ранлива позиција, војската колку и да е силна е со поделено водство, тоа повеќе води кон граѓанска војна. Започнување непријателство со Израел, а сега и со Франција.... Значи ти си Турчин можда, ама си далеку од Турција, нормално е да ја величаш држава што ја сметаш на некој начин за своја. Но тоа не и ги решава проблемите на Турција, кои реално се тука. Исламистичката влада на Турција во последните неколку години ја внесува државата од едни лајна во други и ја носи директно во распад на државата. Дека колку и да се силни како држава,во регионот има уште неколку фактори во најмала рака еднакви на Турција, Русија, Иран и Израел. Во моментов сите со заб кон Турција.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
OK, togas odi i baraj od Rusite pomos, koga ke imas problemi vo idnina so Grcite,Bugarite, i ALbancite...;) A i Srbija vaka mislese,pa NATO gi zdobi posle, a Rusija ne mrdna ni so prstot..
Јас те прашав нешто за наводниот ерменски геноцид врз Турците.
За практиките на Османлиите подобро да не зборуваме, оти тоа е дел од историјата.
Во 2001 Турција стоеше настрана.
Кога би требало да одбере, сигурно Турција би ги одбрала сеуште недокрај цивилизираните геги пред Македонците-каури.
И немој да ми ги правиш Турците браќа. Тие се наши моментални сојузници само поради обостраниот интерес, и тука нема ништо повеќе.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Turcija e rastecka vodecka i nekontrolirana sila duri i svetski analiticari toa go potvrduvaat, taka da nemam namera veke da kazuvam kako e i sto e, da postiram na novo 100 linkovi,ama stravno,.dosadno mi e 100000 pati za istite raboti, ne islamisticka vlada, ne ke se raspadnelo, abe sve ke se raspadne, do sega na ovoj forum imam procitano,deka SAD ke se raspadne,EU ke se raspadne,NATO ke se raspadne, Turcija ke se raspadne,Grcija ke se raspadne, abe nema sto samo Makedonija ke opstoi!!!

Abe vie imate pamet ili ne???

Ne sum protiv nikogo, ama preteruvate, mater da mu go ebam i na toj Davutoglu i Erdogan, sto pruzat sekakvi podrski na ovie prostorii,zaradi toa jas sum za NACIONALISTITE vo Turcija, a slednive izbori tie ke pobedat, e posle barem nema da ima tolku podrski na balkanskite zemji, sto e ova rabota be majkata?? Turcija so leb i so sekakvi politicki podrski im pruzi pomos ovdeka, a narodot so kamenja im frlat na Turcite, pisuvaat sekakvi komentari protiv Turcite, preku internet portalite,ma ajde bre dosta e veke, Turcija vo poslednite godini mnogu se pokaza na Makedonija,ama Makedonija ne im se pokaza tolku na Turcite, ne e finta samo vladite da imaat komunikacii,bitno e i narodot da se saka,ustvari ne da se saka,barem pocit da ima prema drug,a ne vaka,,, aj ve razberam! so Albancite imate problemi! so Grcite imate problemi! so Bugarite imate problemi,so EU imate problemi,ok ama zosto i so Turcija da imate problemi?? Sto vi napraja Turcite??? Osven od prijatelski odnosi nisto nemame naraveno na Makedoncite!!!
Samo nemojte od tipot na tie muabeti, Osmanliite Mosmanlite,za segasna situacija zboruvam a ne za minato...
--- надополнето: 23 декември 2011 во 20:09 ---
Јас те прашав нешто за наводниот ерменски геноцид врз Турците.
За практиките на Османлиите подобро да не зборуваме, оти тоа е дел од историјата.
Во 2001 Турција стоеше настрана.
Кога би требало да одбере, сигурно Турција би ги одбрала сеуште недокрај цивилизираните геги пред Македонците-каури.
И немој да ми ги правиш Турците браќа. Тие се наши моментални сојузници само поради обостраниот интерес, и тука нема ништо повеќе.
hahahahahah koi interesi breee, ima luge vo Turcija sto ne znaat kade se naoga Makedonija!! Za koi interesi, kakvi interesi ke ima Turcija od 2 milijona???
Makedonja ima interes od Turcija,ama Turcija nema interes od Makedonija..

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Turcija e rastecka vodecka i nekontrolirana sila duri i svetski analiticari toa go potvrduvaat, taka da nemam namera veke da kazuvam kako e i sto e, da postiram na novo 100 linkovi,ama stravno,.dosadno mi e 100000 pati za istite raboti, ne islamisticka vlada, ne ke se raspadnelo, abe sve ke se raspadne, do sega na ovoj forum imam procitano,deka SAD ke se raspadne,EU ke se raspadne,NATO ke se raspadne, Turcija ke se raspadne,Grcija ke se raspadne, abe nema sto samo Makedonija ke opstoi!!!

Ne sum protiv nikogo, ama preteruvate, mater da mu go ebam i na toj Davutoglu i Erdogan, sto pruzat sekakvi podrski na ovie prostorii,zaradi toa jas sum za NACIONALISTITE vo Turcija, a slednive izbori tie ke pobedat, e posle barem nema da ima tolku podrski na balkanskite zemji, sto e ova rabota be majkata?? Turcija so leb i so sekakvi politicki podrski im pruzi pomos ovdeka, a narodot so kamenja im frlat na Turcite, pisuvaat sekakvi komentari protiv Turcite, preku internet portalite,ma ajde bre dosta e veke, Turcija vo poslednite godini mnogu se pokaza na Makedonija,ama Makedonija ne im se pokaza tolku na Turcite, ne e finta samo vladite da imaat komunikacii,bitno e i narodot da se saka,ustvari ne da se saka,barem pocit da ima prema drug,a ne vaka,,, aj ve razberam! so Albancite imate problemi! so Grcite imate problemi! so Bugarite imate problemi,so EU imate problemi,ok ama zosto i so Turcija da imate problemi?? Sto vi napraja Turcite??? Osven od prijatelski odnosi nisto nemame naraveno na Makedoncite!!!
Samo nemojte od tipot na tie muabeti, Osmanliite Mosmanlite,za segasna situacija zboruvam a ne za minato...
Види, никој не го спори пријателството на Турција кон Македонија, без разлика која е позадината. Но муабетот е друг тука. Безусловно пријателство нема. Ако Турција врти грб на истокот и на Русија, Македонија може да ја одбере Турција ама ако Турција врти грб и кон запад, тогаш Македонија нема да ја има Турција во изборот. Тоа не дека е некој фактор за Турција во моментов. Но не гледај во Македонија како некој фактор, туку гледај ја изолацијата на Турција доколку се скара со западот.

И заради што, заради непризнавање на нешто што се десило без никаков сомнеж, извинување кое оди после тоа и тоа е тоа. Никој денеска не ја осудува Германија, која се извини за геноцидот иако за разлика од 6те милиони Евреи 16 милиони Германци од кои повеќето цивили убиени во бомбардирањата. Значи покрај све, збориме за цивилизациски гест. Не викам дека Франција треба да каже како треба или дека Турција ќе пропадне. Но сепак политиката што ја води сметам дека не ја бива и тоа го кажувам.

Тоа што пробуваш да направиш пародија од личните мислења на луѓето, не прави друго ништо туку си ја издаваш нервозата што ја имаш.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Turcija e rastecka vodecka i nekontrolirana sila...
Turcija so leb...

hahahahahah koi interesi breee, ima luge vo Turcija sto ne znaat kade se naoga Makedonija!! Za koi interesi, kakvi interesi ke ima Turcija od 2 milijona???
Турција нема интерес од Македонија.
Турција нема интерес од ЕУ.
Турција нема интерес од Израел.
Турција нема интерес од Иран.
Турција нема интерес од Ерменија.
Е од кого има интерес Турција, бе??
Од самата себе?

Она што ја направи Турција поразвиена од сите други муслимански држави во регионот е токму отвореноста и пријателствата градени од Ататурк. Денес Турција се движи обратно назад.
Ќе спроведувале османизам. Ќе спроведува османизам ама и ќе биде развиена колку што беше Османлиската Империја која во последниот век од своето постоење беше смешно да се нарекува Империја.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Види, никој не го спори пријателството на Турција кон Македонија, без разлика која е позадината. Но муабетот е друг тука. Безусловно пријателство нема. Ако Турција врти грб на истокот и на Русија, Македонија може да ја одбере Турција ама ако Турција врти грб и кон запад, тогаш Македонија нема да ја има Турција во изборот. Тоа не дека е некој фактор за Турција во моментов. Но не гледај во Македонија како некој фактор, туку гледај ја изолацијата на Турција доколку се скара со западот.

И заради што, заради непризнавање на нешто што се десило без никаков сомнеж, извинување кое оди после тоа и тоа е тоа. Никој денеска не ја осудува Германија, која се извини за геноцидот иако за разлика од 6те милиони Евреи 16 милиони Германци од кои повеќето цивили убиени во бомбардирањата. Значи покрај све, збориме за цивилизациски гест. Не викам дека Франција треба да каже како треба или дека Турција ќе пропадне. Но сепак политиката што ја води сметам дека не ја бива и тоа го кажувам.

Тоа што пробуваш да направиш пародија од личните мислења на луѓето, не прави друго ништо туку си ја издаваш нервозата што ја имаш.
Kako prvo, Turcija e clenka na NATO!!
Turcija e golema voena sila,i ne lici na arapskite zemji nitu 1%
Turcija e cvrst sojuznik so SAD i Velika Britanija
Turcija e most kade sto preku Bosforot se povzuva so Evropa i Azija
Osven ova Turcija ima odnosi i so drugi zemji vo svetot, Kina,bliski istocni zemji Rusija itn,mislam na ekonomski plan)
Sega denovite se spekulira dek SAD i Turicja imaat taen plan za Balkanot, itn, ama neznam dali e tocno, ama samo edno znam koga bese Bajden vo Turcija,rekol deka Turcija treba da bide na Balkanot,pred Rusija, ama toa ne znaci deka ke ima vojna!!
I sega analiziraj malku so mozokot, kako moze Turcija da bide izolirana zemja, koj faktor se Francija?? ili Francija gi pretstavuva site zemji vo svetot, nema potreba na Turicja tolku prijateli, zatoa sto 1-Turcija e clenka na NATO uste od 1952 godina, Turcija e cvrst sojuznik so SAD i Velika Britanija.
I vo idnina toa ke se pocustvuva, samo edno e sigurno, silata na Turcija den po den raste, a ova sila ne lici na arapskata sila,pederite na EU toa ubavo go znaat.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 20:34 ---
Од самата себе?

Она што ја направи Турција поразвиена од сите други муслимански држави во регионот е токму отвореноста и пријателствата градени од Ататурк. Денес Турција се движи обратно назад.
Ќе спроведувале османизам. Ќе спроведува османизам ама и ќе биде развиена колку што беше Османлиската Империја која во последниот век од своето постоење беше смешно да се нарекува Империја.
Citaj se be dete,sto pisuvas bez smisleni odgovori?, daj ne me zamaraj odi tamu raspravaj se so Grcite i Albancite, ne me zamaraj mene tolku.. eee majkomu stara,od inaet ke puknis,a i site kako tebe..

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
hhahahahaha:pos: ete gi pak Blgarite pristignaa da solat pamet.:pos:
Abe fmi, koj faktor se Blgarite od seto ova??
Истиот каковто е ЕУ драги. :)
Колкото и да не ти се нрави, Бугариja е дел от вземане на решението за надворешната политика на ЕУ, а каде е Турциja? Ограничена от сите страни. Трагнахте си от Давос, заплашивте Парис,... со вакви методи изолациjaта не ви мрда.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347

--- надополнето: 23 декември 2011 во 20:09 ---

Ајде сега постирај линкот од глобајфајерпауер и ќе го окончиш постот.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Истиот каковто е ЕУ драги. :)
Колкото и да не ти се нрави, Бугариja е дел от вземане на решението за надворешната политика на ЕУ, а каде е Турциja? Ограничена от сите страни. Трагнахте си от Давос, заплашивте Парис,... со вакви методи изолациjaта не ви мрда.
hahahahahah :pos: samo taka da si prodolzis da mislis..:cuc:
--- надополнето: 23 декември 2011 во 20:39 ---
Ајде сега постирај линкот од глобајфајерпауер и ќе го окончиш постот.
ne samo globalfirepower, 100 linka imam postirano vo poslednite meseci,ama dzabe, koga sakas samo crno da gledas,a nikako belo, toa e drug problem..

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Од самата себе?

Македониja - врагот на моja враг е моj другар.
ЕУ-наjголем инвеститор во Турциja.
Израел - беше стратегически партнер и доставчик на турската армиja на технологии. Израел беше убав пазар за турските производи.
Иран- Турциja има интерес да транзитира иранскиот гас за Европа. Иран е една от наjбогатите држави на природен гас.
Армениja - една прашинка во целиот проблем.
И jaс те прашам Турциja е доволна сама на себе да ja има? - Не!
Фактот,дека се движи обратно - така е. Тука нема спор. Турските грагани ке почувствуват тази политика след неколко години.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 20:42 ---
Не памтиш како си трагна Ердоган от Давос? Не само што го мислам, ами е и вака. :icon_lol:

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Македониja - врагот на моja враг е моj другар.
ЕУ-наjголем инвеститор во Турциja.
Израел - беше стратегически партнер и доставчик на турската армиja на технологии. Израел беше убав пазар за турските производи.
Иран- Турциja има интерес да транзитира иранскиот гас за Европа. Иран е една от наjбогатите држави на природен гас.
Армениja - една прашинка во целиот проблем.
И jaс те прашам Турциja е доволна сама на себе да ja има? - Не!
Фактот,дека се движи обратно - така е. Тука нема спор.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 20:42 ---

Не памтиш како си трагна Ердоган от Давос? Не само што го мислам, ами е и вака. :icon_lol:
opaaaaaa bravos, pssss Turcija osven od bezpilotnite avioni nemase nisto zemeno od Izrael, a sega nema potreba,zatoa sto Turcija uspee da proizveduva bezpiloten avion a i se i sesto, imeto na avionot e ANKA..

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
--- надополнето: 23 декември 2011 во 20:39 ---

ne samo globalfirepower, 100 linka imam postirano vo poslednite meseci,ama dzabe, koga sakas samo crno da gledas,a nikako belo, toa e drug problem..

A1? Тртмкд? Кои црни линкови ? За "новиот хајтек " изум ласерски наведувани ракети? Бегај таму.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Nejse,ajde sega ke ve ostam, da pisuvate sto ke sakate, odnosno mozete slobodno so umot veligden da si napavite. Goodbye

Ajde pocnete, 1-2-3 urrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaa
--- надополнето: 23 декември 2011 во 20:48 ---
A1? Тртмкд? Кои црни линкови ? За "новиот хајтек " изум ласерски наведувани ракети? Бегај таму.
Dete citaj se, recnikot tie slicen kako od Human,da ne si ti toj..?:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom