Херпес!

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Се мачкаа со една маст за два дена им поминува,прашај по аптеките сите ја користат истата (сеа мене што не ми текнува името е друга работа). Мислам дека паста е лошо решение.

Купи ХИДРОЦИКЛИН,мало тубиче,ставај 3 пати на ден на херпесот,значи прв пат ставаш,чекаш 1-2 саати да се исуши,пак стај после,и така за 2 дена ти проаѓа.Од искуство зборам.. зошо и мене ми се појавуаа херпеси..Hope it helps, поздрав :D

местата на кои се појавуваат меурчиња мачкај ги со сок од лимон или чај од камилица :)

Леле шо ми се деси со муцево....:confused:
Значит ми се напрај херпес прилично голем.Го мачкам со Ацикловир ама не поминвит,туку појќе си растит,дури и жолт е некако-.-
Освен то овие ребренцава горе во устава(незнам како се викет де ваљда ќе се разбериме:icon_lol:)ми се ко поголеми и ме болат.Не сите туку 2 само.
Освен то и на врвов на јазиков ко да ми се прајт нешто...Напрајв гргара со чај од жалфија ама мислам полошо ми е од то..
Кажете некој лек,не можам да функционирам вака:(

Во моментов имам херпес..дали пушењето цигари смета ?

Имам херпес во моментов..знам лекови и такви работи..прашањето е дали пушењето цигари смета во заздравувањето ? благодарам

и ацикловир помага.. значи сеа да пушам слободно можам ? :)

и ацикловир помага.. значи сеа да пушам слободно можам ? :)
Dobro e i toa, samo site tie sredstva ja ublazuvaat bolkata i cesanjeto. Mozes slobodno cigarki da pusis, a, za vremeto ti kazav,,, 1-2 nedeli. nema lek sto u momentot ke go izleci i iscezne herpesot..

аха..не ми е првпат ..секоаш трае по 1 недела минимум.. фала иначе :)

Сега читам за некој лек Medavir. Дали имате слушнато? Има многу добри препораки. Ветува :) Сакам да нарачам да ми го купат од странство, зш кај нас гарант го нема.
Еве ја веб страната http://www.medavir.net/?Click=25578

jas mnogu cesto imav herpes labialis...posle naprajv eden tretman so laser i veke dve godini go nemam ;)

Може подетално околу ласерската операција? :rolleyes:

tretman sto traese ni celi 5 min...ednostavno laserot mi go pomina na dvete usni posto jas imav cesto herpesi na dvete strani (leva i desna)....ne go povtoriv ottogas...mi go napravi stomatolog koj laserot go koristi sekojdnevno (vo sorabotka na dermatolog cestopati) i koj prvin go imase probano na sebe...ne znam tocno sto frekvencii itn se mestat...

Мене ми се појавува по 1 најчесто 2 пати годишно без исклучок, од што се појавува незнам веројатно ослабен имунитет, го лечам со ацикловир, многу е поефикасен од херпесан, многу е важно да се нанесе веднаш штом ќе забележите дека ќе се појави така на некој начин се спречува да се прошири и побрзо заздравува барем кај мене е така

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom