- Член од
- 6 август 2011
- Мислења
- 2.067
- Поени од реакции
- 2.344
Sme sigurni deka pone na Mars si bila.Не сум прошетана јас, ти кажав девојче од село ништо немам проживеано. Може ли да ме прошеташ? Не сум била Италија, Рим, Венеција, Верона, не сум била Будимпешта цел Балкан, не сум била Германија, Берлин,Турција, не сум била Шпанија, не сум била на Палма де Мајорка, на Ибица, може ли да ме прошеташ?
Абе Александров бре, кај и да отидам во светов имам два града во срцето, еден е Охрид, беспрекорен, таму ја оставив младоста, другиот е Скопје, градот во кој „израснав“. Градови кој и на крај на светот да отидам помислувам на нив, на единствената атмосфера и моите најблиски пријатели и најискрени насмевки. Така да без да си го мериме на темава можам само да ти кажам да си навиваш за Софија и дај боже цел живот таму да останеш. Да дишеш бугарски воздух, да завидуваш на бугарската култура, да се палиш на бугарските ефтини сељандури, да јадеш од бугарските ќебапи со крв и зачини смрдливи, да уживаш во нивниот беспрекорен бугарски рап и Азис и да ја почитуваш бугарската митаџиска европска полиција и администрација. А јас и понатаму ќе уживам во Скопје, во старата чаршија макар го нагрдиле со сто импровизирани споменици и капии.
Slava bogu deka drugite inostranci ne sa izkompleksirani pa poveke od 8 miliona tuisti seka godina sa vo Bulgaria.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Koga bev vo Skopje go jadoh najubavata japanska kuzina i suschi vo Europa, kinezkite restoranti sa podobri od tia vo London , pizata vo Ohrid i Skopje e kako vo Neapol,a makedonsite kebapi i pleskaviza sa podobri od srbskite.