Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.992
во врска со муабетот:

Снајперисти ќе ги штитат христијаните во Пакистан за Божиќ

Пакистанската полиција соопшти дека ќе распореди снајперисти и стотици полицајци околу црквите за време на Божиќ за да спречи можни напади врз христијанското малцинство. Најголем дел од малата пакситанска христијанска заедница живее во и околу градот Лахоре на истокот на земјата. Полицијата соопшти дека во тој регион има 433 цркви. Само три проценти од 174 милиони жители на Пакистан не се муслимани. Ватикан се жали дека пакистанските христијани често се жртви на насилство и дискриминација.

И после, пишувало у Куранот дека Христијаните треба да се почитуваат.
...да со бомби и куршуми.

иди продавај магла на некои што не знаат (мада веќе на цел свет му е јасно)

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
во врска со муабетот:

Пакистанската полиција соопшти дека ќе распореди снајперисти и стотици полицајци околу црквите за време на Божиќ за да спречи можни напади врз христијанското малцинство. Најголем дел од малата пакситанска христијанска заедница живее во и околу градот Лахоре на истокот на земјата. Полицијата соопшти дека во тој регион има 433 цркви. Само три проценти од 174 милиони жители на Пакистан не се муслимани. Ватикан се жали дека пакистанските христијани често се жртви на насилство и дискриминација.

Jas neznam kako ovie pakistanski hristijani do den denes ostanale zivi bez nikakvi napadi i zastita od snajperisti. Kusa pamet.Do tuka li samo mozete da razmislite ?
Ako ne vo makedonija,ama vo pakistan barem mozat toa da im go napravat. Poglednete sto pravat mediumite... ccc... Sto ke cekam Bozik da dojde,kaj mene 10 kuki ima hristijanski,ke cekam bozik da dojde,mozeme vo sekoe vreme da gi zapalime.Ama ne,Bjorn.... kaj mene socijalno hristijanskite siromasni semejstva zemaat od ona sto ke go sobereme vo dzamiite za siromasite i nim isto im podeluvame.
Ova mozebi ne trebase voopsto da se spomne,toa go pravime isklucivo vo ime na Boga,dzaba si dal ako tapan udris i se falis deka si daval,ama ete,patem kazano.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.992
Jas neznam kako ovie pakistanski hristijani do den denes ostanale zivi bez nikakvi napadi i zastita od snajperisti.
Останале живи до ден денес?
До ден денес?
Знаеш ли ти што се случува со Христијаните во Ирак, Пакистан... од пред 30 години до ден денес? Сакаш ли бројки да видиш?
Во Ирак во 1980 имало 1.000.000, сега колку се?
Како толку бргу ги снема асириските Христијани?
И во Пакистан, кој е нивниот број пред почетокот на глобалниот исламски фундаментализам а каков е ден денес? Велиш преживеале. - Ако се отселиле - ќе додадам.

За во Македонија се гледа и сите знаеме, тука не можеш да се вадиш на "не знам".

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Останале живи до ден денес?
До ден денес?
Знаеш ли ти што се случува со Христијаните во Ирак, Пакистан... од пред 30 години до ден денес? Сакаш ли бројки да видиш?
Во Ирак во 1980 имало 1.000.000, сега колку се?
Како толку бргу ги снема асириските Христијани?
И во Пакистан, кој е нивниот број пред почетокот на глобалниот исламски фундаментализам а каков е ден денес? Велиш преживеале. - Ако се отселиле - ќе додадам.

За во Македонија се гледа и сите знаеме, тука не можеш да се вадиш на "не знам".
Pa eve,gledam sega vesti kako gi vlecat zenite i so noga "mirotvorcite" po stomak udiraat zeni vo Islamskite zemji. Od edna kulturna emisija znam deka vo Irak i Iran e mnogu podruga slikata odosto po mediumite (vestite). I taa kulturna emisija e Srpska ne e Al Dzezeira.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Па глуп треба да сум за да мислам дека Муслиманите ми сакаат добро. Малку ли примери има по светов и кај нас за тоа?
Какво значење има форумското преправање
, кога во пракса, надвор се случува друго. Зарем мислиш дека некој ти верува? И зошто воопшто вака лажете по форуми? Себе си се лажете ли?
Пошто другите, не верувам дека се толу глупи?

Не си ти доббар ако така пишеш на форум, туку треба и во пракса тоа да го покажеш, а Муслиманите богами, покажуваат исклучителна верска нетореланција, особено спрема Христијаните низ целиот свет. Господ нека им е напомош на тие кои живеат меѓу Муслимани.

Така да, задржи си ја лицемерната слаткоречивост за некој исламски форум.
a ti dali im mislis dobro na muslimanite? ,, jas kako sto citam ti si opsednat so muslimanite custvuvas golema omraza kon niv
--- надополнето: 21 декември 2011 во 20:16 ---
И додека ти продаваш муда за бубрези тука, во западна Македонија ни една црква не оставивте. Види у темата верски вести, колку цркви вандализиравте таму за период од неколку дена.
Тоа е само еден мал показател за неискреноста твоја.
Ај насмеј ме дека тоа нема врска со Исламот. А со што има, со Будизмот?
Како баш у муслимански претежно средини тоа се случува?

Кажи ми какви тоа провокации правеле Христијаните во западна Македонија, Косово, Нигерија, Ирак и секаде каде што ја имале таа несреќа да живеат со Муслимани, па да бидат прогонувани?
od kaj si siguren deka se muslimani , , sto ako se vo muslimanski sredini, na vesti moze da se slusne deka nekoja crkva bile ukradeni ikoni i neznam sto drugo sto im trebat tie ikoni na muslimanite,, toa se slucuva od vasite redovi ,
--- надополнето: 21 декември 2011 во 20:21 ---
во врска со муабетот:

a tebe koj ke te stiti ?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
a ti dali im mislis dobro na muslimanite? ,, jas kako sto citam ti si opsednat so muslimanite custvuvas golema omraza kon niv
--- надополнето: 21 декември 2011 во 20:16 ---
Sekako deka toa ne go primetuva.Nikoj sebesi ne se poznava i ne se priznava za ona sto e. Kako velat: "Pticata vo kafez ne znae za drugi vodi sem za onaa koja vlasnikot vo fildzan mu ja dava."
Covek treba da izleze od sopstveniot kafez (teloto) i realno da go vidi svetot. Prestojuvajki na zemjata,ne se primetuva deka taa se vrti. No ako ja posmatrame od na Mesecinata,ke vidime deka se vrti. Od nadvor podobro se zabelezuvaat rabotite tokmu onakvi kakvi sto se.

Tuka na Forumov (da ne odime podaleku),clenovite se iznapisuvaa se' i sesto za Islamot i Muslimanite i za Boga i za Pratenikot a vo isto vreme sami zboruvaat deka tie se tolerantni deka vernicite se zlobni....

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.480
Поени од реакции
5.183
Pa eve,gledam sega vesti kako gi vlecat zenite i so noga "mirotvorcite" po stomak udiraat zeni vo Islamskite zemji. Od edna kulturna emisija znam deka vo Irak i Iran e mnogu podruga slikata odosto po mediumite (vestite). I taa kulturna emisija e Srpska ne e Al Dzezeira.
Американците во Ирак не убиваат цивили.
Цивили убиваат шиитите и сунитите. Камион бомба во некое село - чао, го бришат цело село. Автомобил бомба пред некоја зграда, аста ла виста, 100 луѓе заминаа...
Дури траеа судирите главно меѓу сунитите и шиитите, месечно се убиваа по 5-6000 луѓе. Благодарение на Американците, после две-три годишни борби, таа бројка нагло се намали, иако до ден денес гинат луѓе буквално секој ден. Има полно примери каде се масакрирани Христијани и припадници на други заедници во координирани напади. Намерно истребувани цели заедници. Слично како што Хитлер ги убиваше Евреите.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Американците во Ирак не убиваат цивили.
Цивили убиваат шиитите и сунитите. Камион бомба во некое село - чао, го бришат цело село. Автомобил бомба пред некоја зграда, аста ла виста, 100 луѓе заминаа...
Дури траеа судирите главно меѓу сунитите и шиитите, месечно се убиваа по 5-6000 луѓе. Благодарение на Американците, после две-три годишни борби, таа бројка нагло се намали, иако до ден денес гинат луѓе буквално секој ден. Има полно примери каде се масакрирани Христијани и припадници на други заедници во координирани напади. Намерно истребувани цели заедници. Слично како што Хитлер ги убиваше Евреите.
Human,toa se vo veter muabeti. Takvi muabeti mozete da si sirete megjusebe samo i da si lecite kompleksi. A i namerno ja vrtis temata na hitler i evreite. Ako si za taa tema,tuka nema sto da kazes,namini tamu,ako smetas deka na taa tema si po spremen i imas poveke argumenti. So tebe spremen sum i za tvoeto maalo i za tvojot dzep da diskutiram.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Иако имам неколку другари, пријатели кој се од муслиманска вероисповед не сум ги прашал она што ме интересирало мислејќи дека на некој начин ќе ги навредам или слично.
Што означува кечето на главата, дали игра улога бојата, големината итн.
Зашто бурка, шамија, капут? Гледам и млади девојки така покриени кај нас? Што ова значи? Зашто познавам и такви за кои ова е минато.
Од каде потекнува тоа дека е забрането свинското месо? Јас имам нешто чуено ама не ми е до крај јасно.
Албанците еден со друг се нарекуваат албанец и тоа е ненавредливо додека ако македонец нарече албанец албанец тоа е навреда, зашто? Што точно зборот албанец значи?
Која е целта на идењето во Мека и Медина? Што значи тоа?
Фала однапред, мислам дека никој не навредив со постов, м?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Za Keceto i za poimot Albanec,dali i kolku i od kogo gi navreduva,toa e prasanje do odredena Nacija,toa e tradicija. Keceto kaj Albancite e kako sto e Fesot kaj Turcite ili Sesirot kaj Amerikancite. Deka gi navreduvalo Albancite ako gi narece nekoj drug Albanci,toa neznam,prv pat slusam.

Burkata e isto taka tradicija,Islamski propis e da se pokrie glavata(kosata),kaputot e za da se pokrie teloto i da ne se odslika linijata od nejzinoto telo,nemora da bide kaput,treba da bide siroka obleka.

Odenje vo Meka i Medina e 5-ti Islamski sart.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Многу политички одговор иако не е се одговорено ќе се задоволам со ова, ќе ги бараме одговорите на друго место.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.480
Поени од реакции
5.183
Human,toa se vo veter muabeti. Takvi muabeti mozete da si sirete megjusebe samo i da si lecite kompleksi. A i namerno ja vrtis temata na hitler i evreite. Ako si za taa tema,tuka nema sto da kazes,namini tamu,ako smetas deka na taa tema si po spremen i imas poveke argumenti. So tebe spremen sum i za tvoeto maalo i za tvojot dzep da diskutiram.
Аха, ветер... читај:

Во 2003 година, извршени се 25 самоубиствени напади во Ирак. Во годините што следат:

2004: 140 напади
2005: 478 напади
2006: 297 напади
2007: 442 напади
2008: 257 напади
2009: 76 напади
2010: 44 напади

Пресметај сега, во текот на 8 години загинале 1759 бомбаши самоубијци! Само луѓе самоубијци! 1759 луѓе се решиле на таков чин, да се разнесат себеси и со себе да понесат во смрт десетици илјади други. Сите тие - муслимани.
Да не зборуваме за другите, кои вооружени претежно со лесно оружје напаѓале и убивале цивили, да не зборуваме за нападите со поставени автомобили-бомби, каде не гини напаѓачот и голем број други.

Овде може да ги најдеш сите податоци:
http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_bombings_in_Iraq_since_2003
Подолу ги има извештаите каде, кога и колку луѓе гинеле во нападите.
Секој линк на Википедија е поддржан со стотици други, ги имаш долу во референци.
Проценката е дека во најголемата жестина во граѓанската војна во Ирак од почетокот на 2006 до крајот на 2008 загинале преку 250 000 луѓе, најголемиот број од нив цивили.

Ова се однесува само на Ирак.

Еве ти една огромна листа поддржана од околу 500 линкови за напади во Пакистан:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_terrorist_incidents_in_Pakistan_since_2001
Во период од 3 години, убиени се над 10 000 луѓе.

Мирољубивите муслимани... :tapp:

Иначе, во невоени насилства без религиозна позадина (суни вс шии) загинале 675 жени само годинава. Заради ретардираните шеријатски закони претпоставувам.

Иначе што проблем имаш со Евреите? Мислиш на смешното негирање на Холокаустот? Каде што не покажа ниту еден доказ? На тоа алудираш? Повели на таа тема, само повели...
--- надополнето: 22 декември 2011 во 00:51 ---
Аха, ветер... читај:

Во 2003 година, извршени се 25 самоубиствени напади во Ирак. Во годините што следат:

2004: 140 напади
2005: 478 напади
2006: 297 напади
2007: 442 напади
2008: 257 напади
2009: 76 напади
2010: 44 напади

Пресметај сега, во текот на 8 години загинале 1759 бомбаши самоубијци! Само луѓе самоубијци! 1759 луѓе се решиле на таков чин, да се разнесат себеси и со себе да понесат во смрт десетици илјади други. Сите тие - муслимани.
Да не зборуваме за другите, кои вооружени претежно со лесно оружје напаѓале и убивале цивили, да не зборуваме за нападите со поставени автомобили-бомби, каде не гини напаѓачот и голем број други.

Овде може да ги најдеш сите податоци:
http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_bombings_in_Iraq_since_2003
Подолу ги има извештаите каде, кога и колку луѓе гинеле во нападите.
Секој линк на Википедија е поддржан со стотици други, ги имаш долу во референци.
Проценката е дека во најголемата жестина во граѓанската војна во Ирак од почетокот на 2006 до крајот на 2008 загинале преку 250 000 луѓе, најголемиот број од нив цивили.

Ова се однесува само на Ирак.

Еве ти една огромна листа поддржана од околу 500 линкови за напади во Пакистан:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_terrorist_incidents_in_Pakistan_since_2001
Во период од 3 години, убиени се над 10 000 луѓе.

Мирољубивите муслимани... :tapp:

Иначе, во невоени насилства без религиозна позадина (суни вс шии) загинале 675 жени само годинава. Заради ретардираните шеријатски закони претпоставувам.

Иначе што проблем имаш со Евреите? Мислиш на смешното негирање на Холокаустот? Каде што не покажа ниту еден доказ? На тоа алудираш? Повели на таа тема, само повели...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.992
Лично сметам дека не е поентата тоа што се Муслимани, туку пострашно - тоа дека овој сатанизам го прават во име на Господ?!:tapp:
...
Негирањето на Холокаустот не само што е смешно во било каков историски контекст, туку е и крајно нехумано, расистичко.

И првиот цитат и вториот доволно зборуваат за тоа дека нив ги здоболе увото за тоа што пишува во Куранот, туку како муви без глави бркаат некаква арапска агенда, која морониве со нафта успешно им ја протињаат како религијска догма. И ич не ги лази мува што воглавно сето тоа се коси со основните поставки на Исламот.

Патем, џабе ти е ова све. Они си верглаат у нивни вехабијски памфлети, не у статистика и верифицирани информации.

M

Muranyi

Гостин
Голем дел од следбениците на Исламот се крајно неспособни да ја сватат и притоа практикуваат својата религија,така како што е запишано во Куранот.Дали тоа се должи на нискиот степен на образование во земјите каде тој доминира?Можеби.Како и да е со тоа тие стануваат лесни за манипулација и перење на мозокот а со тоа и марионетки за исполнување на нечии интереси.Ама најлицемерно ми е кога Христијаните го декларираат Исламот како насилна религија.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Vi se molam,za Holokaustot imase edna tema,zapocnavme dijalog i tamu moze da go prosolzime. Ke vidite deka Muslimanite se tie koi naj malku se glasni za negiranje na Holokaustot. Knigi i Knigi pisuvale za toa a nitu eden avtor ne e musliman. A naj interesno e sto ne se narekuva rasista ili antiislamista onoj koj non-stop vregja i pcue po Muslimanite a ako nesto spomnes protiv evreite na noze sekoj se diga. Kogo go boli losata istorija moze i ponataka da se krie megju lugeto ne prestavuvajki se kako evrein i na kogo mu e sram.

A sto se odnesuva do Islamot,ne odi daleku,ke prestanat site muljazi protiv nego. Ke dojde povtorno onaa zlatnata doba za koja sekoj kopnee,bilo Musliman ili Hristijanin. Ne moze blagoslov covek da zamisli kako sto togas go imalo. Nie imame pozadi istorija so koja mozeme da ve potsetime sto e Vistinskiot Islam a ne da gledate denes preku Americki i Cionisticki oci kon Islamot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom