LCD телевизори

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
фала батиња
би сакал да знам да залепам превод со филмот иако телевизорот чита преводи бидејки сакам поголем превод :)
колку трае ова процедура да речеме на 15GB 1920x1080 фајл ?
дали одново го креира фајлот ? (со што би требало повеке време)
или го лепи на постоечкиот за многу кратко време

и дали таа програма може само за MKV фајлови да се користи или и за Xvid,divX

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
фала батиња
би сакал да знам да залепам превод со филмот иако телевизорот чита преводи бидејки сакам поголем превод :)
колку трае ова процедура да речеме на 15GB 1920x1080 фајл ?
дали одново го креира фајлот ? (со што би требало повеке време)
или го лепи некако за многу кратко време

и дали таа програма може само за MKV фајлови да се користи или и за Xvid,divX
Прави нов фајл, а колку време, тоа зависи колку јак процесор имаш.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
нов фајл од 15ГБ ? значи зависи и каков хард диск имам

i7 процесор , сата 2 7200 HDD
Топ ти е процесорот, баш пробај и пиши тука за колку време ќе ти се конвертира :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Топ ти е процесорот, баш пробај и пиши тука за колку време ќе ти се конвертира :)
15gb се конвертира за 6 минути
али Хард ке ми експодира а процесорот си се лади од 1-10% искористеност :)
инаку преводот беше мал и не ми ја прочита кирилицата а избрав Cyrillic
сигурно треба да се чачка по опциите

е сега бонус прашање вметнување на превод на SBS (side by side) MKV видео за гледање на 3D
--- надополнето: 18 декември 2011 во 23:10 ---
go selektiras ova pole:
disable header removal......
каква е таа опција ? што оневозможив

Член од
7 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
243
Еве гледам во последниве неколку страни наназад, некои корисници на форумот, многу ги “фалат“ LCD-a во однос на плазмите...
Морам да ја искористам онаа српската... сваки циго свога коња фали...

Али, што се во заблуда и тоа МНОГУ голема, тоа е така и така и ќе биде, гледам кој и да праша телевизор до 25.000 (да речеме) и одговорот 99% се знае...
Х марка 32“ инчи и обавезно ФУЛЛ ХД???,
е сеа да прашам како ќе види разлика на 32“ од HD Ready и FULL HD ? Ќе гледа телевизор од 1 метар растојание ? И да, само FULL HD филмови ќе гледа бидејќи со тоа како одиме со технологијава уште неколку годинки ќе си гледаме аналогни канали а за FULL HD да не правиме муабет, имајќи предвид дека и моментално каналите што ги емитираат на сателитска и еве кабловските (некои) се 720p, па тогаш како ќе ги искористи тие 1080р на телевизор од 32“ и што ќе види повеќе од HD Ready?

Инаку, плазма +1. Инаку само да кажам неам плазма ни па LCD.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
820
Многу е голем 42 инчи, нешто помало :)
Philips 32PFL5606H-го има во АМЦ за 23.490 ден. и мислам дека нуди најдобар сооднос меѓу вложено=добиено.Зошто? Па затоа што за тие пари добиваш LED-тв на 100 Hz( што е ептен битно за квалитетот на сликата),потоа Pixel Plus HD,дигитални DVB-T и DVB-C вградени ресивери и една купа други модерни штосови како USB HD-DivX,HDMIx3 итн. Кој мисли обратно нека ме демантира,ама јас мислам дека овој телевизор е полн погодок,поздрав;)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
tigar4e јас не се согласувам за тоа дека нема многу разлика 1366 x 768 vs 1920 x 1080
во право си дека ако гледаш од поделеку може нема да осетиш разлика
ама јас сакам кристал слика и на 1 метар и на 5 метра :)

за кабелските и сателитските да уште е рано иако има веке пренос и на HD канали ама филмови FullHD сите излегуваат

него не ми го затрупувајте прашањето со преводот хехе или никој не знае да ми даде одговор па сам да си барам

Член од
7 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
243
tigar4e јас не се согласувам за тоа дека нема многу разлика 1366 x 768 vs 1920 x 1080
во право си дека ако гледаш од поделеку може нема да осетиш разлика
ама јас сакам кристал слика и на 1 метар и на 5 метра :)

за кабелските и сателитските да уште е рано иако има веке пренос и на HD канали ама филмови FullHD сите излегуваат

него не ми го затрупувајте прашањето со преводот хехе или никој не знае да ми даде одговор па сам да си барам
Значи сакав да кажам дека разлика во 32“ LCD разлика во 1080p i 720p нема освен ако не гледаш ТВ на помало растојание од 1 метар. Нормално е дека има разлика кога се работи за поголеми екрани од 42“ нагоре no question about it.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Значи сакав да кажам дека разлика во 32“ LCD разлика во 1080p i 720p нема освен ако не гледаш ТВ на помало растојание од 1 метар. Нормално е дека има разлика кога се работи за поголеми екрани од 42“ нагоре no question about it.
море јас осекам и на 17" лаптоп дисплеј којшто е FULLHD
од блиску се осека
ја нема острината

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Nema pricina nego nema LOGIKA da se frlaat pari na 32 so full hd koga kako sto nekoj rece i kako sto gledas vo istrazuvanjata: http://carltonbale.com/1080p-does-matter ti treba nad 50" Full hd na odalecenost od tebe najmnogu 3.5metri da bi videl i zabelezil full HD snimka. Se sto e podaleku a uste poglupo sto e pomalo e frlanje pari vo vetar.
Philips 32PFL5606H-го има во АМЦ за 23.490 ден. и мислам дека нуди најдобар сооднос меѓу вложено=добиено.Зошто? Па затоа што за тие пари добиваш LED-тв на 100 Hz( што е ептен битно за квалитетот на сликата),потоа Pixel Plus HD,дигитални DVB-T и DVB-C вградени ресивери и една купа други модерни штосови како USB HD-DivX,HDMIx3 итн. Кој мисли обратно нека ме демантира,ама јас мислам дека овој телевизор е полн погодок,поздрав;)
Kako ti odlucis taka, no pak ke kazam gresis debelo. Za tie pari imas 42" HD Ready Lg 42pt353, veke petmina clena na prijevodi-online.org ja imaat, a brat mi ima 50pt353 koja ja zema za 35.500den(Tehnomarket) i site se prezadovolni od nea. Seto toa go imas i na taa plazma + mkv so prevod pokraj fajlot i cita kirilica, latinica, zgolemuvas prevod kolku sakas, se imas, provereno, gledav i 720p i full hd filmovi, se e odlicno. Isto taka imas i dvbt i dvbc tuner. Ako si sepak za led i pomal ekran, cepaj.

Sto se odnesuva do mkv merge, toj samo Vgraduva prevod, ne prekodira video-audio, samo dodava prevod. Taka da za obicni 480p ripovi od 180mb treba 20-30sekundi, tocno e deka zavisi od procesor. Probajte na televizorite bez da vgraduvate prevod so mkvmerge, stavete na usb stick matrix.mkv i prevod matrix.srt i koga ke go pustite na tv, birajte opcija code page/charset Latin2 za prevod so čćšđž, a za kirilica mislam deka ima opcija recomended ili barajte cyrilic. Na lg50pt353 raboti i bez vgraduvanje na prevod, isto go gledas filmot kako na pc.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
не ми се свига алатката што ја споменавте за лепење на преводот бидејки нема опција за зголемување на преводот , preview и слично
и башка не ти треба брз процесор бидејки не конвертира тука ништо
ти треба брз хард диск

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
820
Nema pricina nego nema LOGIKA da se frlaat pari na 32 so full hd koga kako sto nekoj rece i kako sto gledas vo istrazuvanjata: http://carltonbale.com/1080p-does-matter ti treba nad 50" Full hd na odalecenost od tebe najmnogu 3.5metri da bi videl i zabelezil full HD snimka. Se sto e podaleku a uste poglupo sto e pomalo e frlanje pari vo vetar.

Kako ti odlucis taka, no pak ke kazam gresis debelo. Za tie pari imas 42" HD Ready Lg 42pt353, veke petmina clena na prijevodi-online.org ja imaat, a brat mi ima 50pt353 koja ja zema za 35.500den(Tehnomarket) i site se prezadovolni od nea. Seto toa go imas i na taa plazma + mkv so prevod pokraj fajlot i cita kirilica, latinica, zgolemuvas prevod kolku sakas, se imas, provereno, gledav i 720p i full hd filmovi, se e odlicno. Isto taka imas i dvbt i dvbc tuner. Ako si sepak za led i pomal ekran, cepaj.

Sto se odnesuva do mkv merge, toj samo Vgraduva prevod, ne prekodira video-audio, samo dodava prevod. Taka da za obicni 480p ripovi od 180mb treba 20-30sekundi, tocno e deka zavisi od procesor. Probajte na televizorite bez da vgraduvate prevod so mkvmerge, stavete na usb stick matrix.mkv i prevod matrix.srt i koga ke go pustite na tv, birajte opcija code page/charset Latin2 za prevod so čćšđž, a za kirilica mislam deka ima opcija recomended ili barajte cyrilic. Na lg50pt353 raboti i bez vgraduvanje na prevod, isto go gledas filmot kako na pc.
Јас кога купувам било што,прво се раководам од равенката вложено=добиено,се разбира со претходна анализа на производот на интернет и во живо :).Знам дека кај нас во Македонија е подобро да користиш плазма отколку ЛЦД,ама мене кај плазмите не ми се допаѓа тоа што трошат повеќе струја(економист и екологист сум) а второ што е таква технологија да мораш да купиш 42 инчно екраниште,кое реално ако живеам во некој стан со соби 4x4 ќе ми задава проблеми и плус ќе ми ја грее собата,во се останато им давам предност на плазмите,ама реков само овде на нашиот пазар со нашите кабловски телевизии.Бидејќи не живеам во мал стан со мали соби,би те прашал дали ја имаш мерено потрошувачката на струја на ваков плазма-тв(не зборувам за онаа од фабричкото упатство),лично јас сметам дека за едно 6-7 часа 42 инчен плазма троши 1 kw,што според мене е сеуште под секаква економска логика,поздрав!

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Јас кога купувам било што,прво се раководам од равенката вложено=добиено,се разбира со претходна анализа на производот на интернет и во живо :).Знам дека кај нас во Македонија е подобро да користиш плазма отколку ЛЦД,ама мене кај плазмите не ми се допаѓа тоа што трошат повеќе струја(економист и екологист сум) а второ што е таква технологија да мораш да купиш 42 инчно екраниште,кое реално ако живеам во некој стан со соби 4x4 ќе ми задава проблеми и плус ќе ми ја грее собата,во се останато им давам предност на плазмите,ама реков само овде на нашиот пазар со нашите кабловски телевизии.Бидејќи не живеам во мал стан со мали соби,би те прашал дали ја имаш мерено потрошувачката на струја на ваков плазма-тв(не зборувам за онаа од фабричкото упатство),лично јас сметам дека за едно 6-7 часа 42 инчен плазма троши 1 kw,што според мене е сеуште под секаква економска логика,поздрав!
Епа цело време ја пред 2-3 страни јадев гомна за оваа работа за плазмата ја и за тоа ја сменив со лцд што ја имав самсунгот ми трошеше 1,5 кw (што е многу за телевизор) (И башка грееше како печка ) сметки ми идеја ненормални

Kajgana Shop

На врв Bottom