Дрога ( Наркотични дроги )

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.035
Америка воведе лиценци за користење на THC во било кој облик, лиценцата годишно кошта 300$, за Холандија да не зборам. Докажано е дека THC-то не дозволува развивање на рак, помага во несоница и ред други работи. Сега и во Швајцарија е дозволено чување на 2 билки како декор во домаќинството по човек! Но за мене е незамисливо да одгледуваат канабис во МК на скришни места, да ја сушат во подрумски простории каде дел од нив ќе фати мувла, па и таа ќе се исуши. Непознавањето на одгледувачите воопшто за канабисот. Пр ако има во близина на 500 метри машка марихуана се може да отиде јабана, се ќе оплоди и само семчиња ќе никнат. Па затоа после ја прскаат со најтазлични отрови за да колку толки личи на нешто.
Ова ми личи ко во времето на Ал-Капоне кога правеле алкохол па дали бил етил или метил само на гробарите им било важно.
Тачно , но има и кај нас исклучоци , последната заплена у Драчево .. ептен профи целиот систем е направен :D

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Сега и во Швајцарија е дозволено чување на 2 билки како декор во домаќинството по човек
4 x човек

...а прееска слушнав нешто и во Шведска дека ќе ја легализирале, не знам колку е вистина

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Тачно , но има и кај нас исклучоци , последната заплена у Драчево .. ептен профи целиот систем е направен :D
Како да не профи. На билката и треба огромна количина на светлина, што значи или сонце (што го нема) или сијалици кои сркаат струја ко да се ладна валалница.... На крај ќе станела некоја лоша трава, па и хемикалии да полиле врз мајчина душица ќе личела на трава....

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.035
Како да не профи. На биката и треба огромна количина на светлина, што значи или сонце (што го нема) или сијалици кои сркаат струја ко да се ладна валалница.... На крај ќе станела некоја лоша трава, па и хемикалии да полиле врз мајчина душица ќе личела на трава....
Па имале набавено рефлектори со доволна светлина за билките.
И греалки за одржување на температура и се по ред.
Затоа се зачудив коа ги видов сликите , дека и кај нас некој почнал по стандарди да тера.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Па имале набавено рефлектори со доволна светлина за билките.
И греалки за одржување на температура и се по ред.
Затоа се зачудив коа ги видов сликите , дека и кај нас некој почнал по стандарди да тера.
Како и да е по потрошувачката на струја ќе ги фателе. Зарем мислиш деке Мвр и Евн немаат соработка?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.035
Како и да е по потрошувачката на струја ќе ги фателе. Зарем мислиш деке Мвр и Евн немаат соработка?
Чоек тоа бил магацин (изнајмен) ..,ништо чудно да има голема потрошувачка на струја.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Чоек тоа бил магацин (изнајмен) ..,ништо чудно да има голема потрошувачка на струја.
Пробај тестирај магацин и троши струја ненормално, за 2-3 месеци ќе ти дојдат "неканети гости". Од прилика 200kW Стави ти таму се автоматизирано и као некој сељак те пријавил си доаѓал рано и одма си си одел . Беда :tapp:

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Nasekade baram pa nekoj po upaten da mi kaze-Kako vlijae kanabisot na organizmot ako se pusi vo kolicini ednas mesecno i dali se slabee od nego i dali ti gi vlece sekerite..

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.035
Пробај тестирај магацин и троши струја ненормално, за 2-3 месеци ќе ти дојдат "неканети гости". Од прилика 200kW Стави ти таму се автоматизирано и као некој сељак те пријавил си доаѓал рано и одма си си одел . Беда :tapp:
Ако толку лесно ги фаќаат , зашто не ги фатија на тој начин , туку случајно поради пожарот ?
А и демек тешка филозофија е да крадеш струја , коа веќе праиш такво нешто.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Ако толку лесно ги фаќаат , зашто не ги фатија на тој начин , туку случајно поради пожарот ?
А и демек тешка филозофија е да крадеш струја , коа веќе праиш такво нешто.
Дали ти веруваш на МВР?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.035
Дали ти веруваш на МВР?
Не
Ако ме прашуваш мене , ништо чудно и нивни луѓе да прават вакви работи.
Се докажало тоа во минатото со заплена на дрога и истата пуштена во продажба.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Nasekade baram pa nekoj po upaten da mi kaze-Kako vlijae kanabisot na organizmot ako se pusi vo kolicini ednas mesecno i dali se slabee od nego i dali ti gi vlece sekerite..
Од канабисот се дебелее брат. Се друго е нормално. За секретите можат да си останат на исто ниво нез разлика дали го конзумираш во бонг или храна.
--- надополнето: 21 декември 2011 во 03:11 ---
Не
Ако ме прашуваш мене , ништо чудно и нивни луѓе да прават вакви работи.
Се докажало тоа во минатото со заплена на дрога и истата пуштена во продажба.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Од канабисот се дебелее брат. Се друго е нормално. За секретите можат да си останат на исто ниво нез разлика дали го конзумираш во бонг или храна.
--- надополнето: 21 декември 2011 во 03:11 ---
Дебелите слабеат, слабите се поправаат, додека шеќерот се враќа во нормала. Билката регулира све живо и диво кај човекот благодарение на нашиот ендоканабиноиден систем.

Cannabinoid Receptors (CB1 and CB2) are located in our: adipose tissue, adrenal gland, bones, brain, central nervous system, colon, dendritic cells, fat, heart, immune system, intestines, keratinocytes, kidney, liver, macrophages, muscle tissue, nerve tissue, pancreas, parafollicular cells, peripheral tissues, pituitary gland, red/white blood cells, retina, ribs, skeletal muscle, skin, spleen, testis, thyroid gland, uterus, vascular system and bone marrow (STEM CELLS) etc.

Секаде кадешто постојат CB1 и CB2 рецепторите е возможна регулација преку ендоканабиноидите (anandamide, virodhamine, oleamide и сл. - кои самите ние ги создаваме ) и фитоканабиноидите (Δ8 и Δ9 THC, CBD, CBC, CBG, CBL, CBT, CBE итн итн - внесени преку консумирање на канабис билката).

Но, заради куп причини и фактори овој систем ни е нарушен и дисфункционален - hence the cancers, по што спасот е во консумирањето на фитоканабиноидите (weed goddammit, weed!!!). :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Зошто ваков муабет од твоја страна?
Сигурно имаш барем трицифрен број на коментари на форумов во кои спомнуваш наркотици (any), со позитивна референца, во смисла: океј се.

Која е таа дрога која има повеќе позитивно од негативно дејство врз здравјето на човекот бе младичу?
И која е таа дрога воопшто која не е повеќе или еднакво лоша на „белото“?
Јааоооо...
У земјава или си вмровец или сдсмовец, или си портокалов или си плав, или си црн или си бел...
Мора ли да бидам За или Против за сите дроги?
Коа више си ме читал, ваљда знаеш дека не ги ставам во ист кош, и секако дека за одредени сум изразито За, а за други изразито Против.
Марихуана, хашиш, лсд, пејоте, мескалин, пеќурки, дмт = За.
Хероин, кокаин, крек, афетамин, метамфетамин, екстази.. = Против.

Ќе треба ли сега да ти објаснувам и зашто?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Јааоооо...
У земјава или си вмровец или сдсмовец, или си портокалов или си плав, или си црн или си бел...
Мора ли да бидам За или Против за сите дроги?
Коа више си ме читал, ваљда знаеш дека не ги ставам во ист кош, и секако дека за одредени сум изразито За, а за други изразито Против.
Марихуана, хашиш, лсд, пејоте, мескалин, пеќурки, дмт = За.
Хероин, кокаин, крек, афетамин, метамфетамин, екстази.. = Против.

Ќе треба ли сега да ти објаснувам и зашто?
Не мораш да објаснуваш ништо бе буразеру.
Не мораш да бидеш ни За ниту ПРотив. Едноставно е - глупо изгледа да го претставуваш кокаинот од типот „се рокна со марихуаната у чело“. Изгледаш како тие што пропагираат дека ставаат дрога у жетоните. Тоа ми беше поентата.
Инаку, многу чудно ми е што lsd-то е арна дрога за разлика од кокаинот.
Многу субјективно - али твој избор.
Шибај си...

Kajgana Shop

На врв Bottom