Софиja - импресии

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Што ќе има во Софија на плоштад за Нова Година? -ако знае некој.

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Не бе Тодор не сум била, дете од село кај сум видела јас градови.
па што ја величаш Приштина онда ако не си била?
случајно налетав на твоиве коментари...
ајде што има проблеми меѓу македонци и бугари околу негација итн,но што толку си искомплексирана па секој коментар да ти е негативен и полн со предрасуди?

да не ти го збиберил некој Красимир што толку си против?:)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
па што ја величаш Приштина онда ако не си била?
случајно налетав на твоиве коментари...
ајде што има проблеми меѓу македонци и бугари околу негација итн,но што толку си искомплексирана па секој коментар да ти е негативен и полн со предрасуди?

да не ти го збиберил некој Красимир што толку си против?:)
Кога ќе спомнеш комплекси прво ќе си го прочиташ никот, ќе си брцнеш два прста во газ и правец преку источна граница. Ако чувствуваш простор кај прстите и веруваш во своите анални способности, јави му се на Красимир да те дополни со ќебапи.

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Кога ќе спомнеш комплекси прво ќе си го прочиташ никот, ќе си брцнеш два прста во газ и правец преку источна граница. Ако чувствуваш простор кај прстите и веруваш во своите анални способности, јави му се на Красимир да те дополни со ќебапи.
бугари ти летаат во главата,гледам јас...
бугариве би ти кажале на ова-не даи да се тревожиш:)

го користам никот поради тоа што така се презивам и вооедно затоа што има и конекција со Тодор Александров,и верувај не сум јас тој на кого некој би му држел лекции за национални комплекси....моите чувства и намери за за МАКЕДОНИЈА!

него не ми одговори на прашањето,пак отиде кон источната граница:)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
бугари ти летаат во главата,гледам јас...
бугариве би ти кажале на ова-не даи да се тревожиш:)

го користам никот поради тоа што така се презивам и вооедно затоа што има и конекција со Тодор Александров,и верувај не сум јас тој на кого некој би му држел лекции за национални комплекси....моите чувства и намери за за МАКЕДОНИЈА!

него не ми одговори на прашањето,пак отиде кон источната граница:)
Не пишувај со големи букви, тоа значи дека губиш глас од дерење. Твоите конекции со Тодор Александров и националните комплески, заедно со чувствата твои и намери за Македонија ми се исто толку важни колку ланскиот снег. Сигурно сум ја величела Приштина и Косоварите на исто ниво колку што ги величам Софија и Бугарите. Само сега сме на темата импресии од Софија, знаеш форумов има теми и намени, мајки и шајки се мешаат на други места. А сега ти ако се погоди од моето величење на Софија и Бугарите мене навистина ми е многу жал и во моментов тргам да земам водена крпа за да си ја врзам главата.

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Не пишувај со големи букви, тоа значи дека губиш глас од дерење. Твоите конекции со Тодор Александров и националните комплески, заедно со чувствата твои и намери за Македонија ми се исто толку важни колку ланскиот снег. Сигурно сум ја величела Приштина и Косоварите на исто ниво колку што ги величам Софија и Бугарите. Само сега сме на темата импресии од Софија, знаеш форумов има теми и намени, мајки и шајки се мешаат на други места. А сега ти ако се погоди од моето величење на Софија и Бугарите мене навистина ми е многу жал и во моментов тргам да земам водена крпа за да си ја врзам главата.
стварно не ти се важни моите намери?:)
негооо
па добро ајде кажи ми еве во што Скопје е пред Софија,во што Приштина повеќе се гради и напредува од Софија,извини али сум против нереалност и комплекси,поготово избегнување на реалноста поради некакви компелкси и предрасуди...

читам овде,како на некој му ставиле повеќе кечап или некаква салата како додаток уз пицата и поради тоа дошол до заклучок дека Софија е сељачки и лош град...можеш на тоа да му најдеш НЗС?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
стварно не ти се важни моите намери?:)
негооо
па добро ајде кажи ми еве во што Скопје е пред Софија,во што Приштина повеќе се гради и напредува од Софија,извини али сум против нереалност и комплекси,поготово избегнување на реалноста поради некакви компелкси и предрасуди...

читам овде,како на некој му ставиле повеќе кечап или некаква салата како додаток уз пицата и поради тоа дошол до заклучок дека Софија е сељачки и лош град...можеш на тоа да му најдеш НЗС?
Ме заболе за твоите намери, негоо...
Незнам дали знаеш дека за вкусови не се дебатира. Во моите очи Софија никогаш не била метропола ниту некогаш ќе биде, бугарите ќе останат со својот изглед и говор и понатаму да си го красат својот главен град. Слика прилика, народ и држава, некој да ги измислувал немало толку „оргинални“ да ги смисли на тој начин како што се и вклопени.
А ако Приштина е најмизерниот град во Југоисточна Европа, Софија во моите очи му е тешка конкуренција. Скопје е мој град и има душа и убавина, дали на некој му се допаѓа или не, дали ние како Македонци му се допаѓаме на некој или не тоа е негов проблем, ме разбираш?
И не се обидувај да ми образложуваш или да ме убедуваш само ќе ме замориш од читање глупости, а треба да одам во кафана на новогодишна прослава да јадам преубава храна, да пијам Македонска ракија и вино и слушам стара Македонска музика.

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Ме заболе за твоите намери, негоо...
Незнам дали знаеш дека за вкусови не се дебатира. Во моите очи Софија никогаш не била метропола ниту некогаш ќе биде, бугарите ќе останат со својот изглед и говор и понатаму да си го красат својот главен град. Слика прилика, народ и држава, некој да ги измислувал немало толку „оргинални“ да ги смисли на тој начин како што се и вклопени.
А ако Приштина е најмизерниот град во Југоисточна Европа, Софија во моите очи му е тешка конкуренција. Скопје е мој град и има душа и убавина, дали на некој му се допаѓа или не, дали ние како Македонци му се допаѓаме на некој или не тоа е негов проблем, ме разбираш?
И не се обидувај да ми образложуваш или да ме убедуваш само ќе ме замориш од читање глупости, а треба да одам во кафана на новогодишна прослава да јадам преубава храна, да пијам Македонска ракија и вино и слушам стара Македонска музика.

пиј си ракија како вистинска дама,никој нема против тоа:)

метропола девојче се само 8 града во Европа-вистинска метропола...
а на непрошетаните Скопје уште им делува убаво,пошто нели тука се родени и живеат...некои кои живеат во Сиднеј уште нивното родно битолско село во Пелагонија со 20 жители од кои 15 неженети пијаници им делува незаменливо,но тоа е до менталитетот и душата...е на мене на пример Скопје ми делува на едно албанско село,искрено,поготово во последно време...но што да правам,мое си е,но сепак не изгубив допир со реалноста...
и јас бев како тебе,додека не отидов во Будимпешта на рана возраст и после разбрав во каква дупка живеам...но сепак треба да се сака пошто е твое,така?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
пиј си ракија како вистинска дама,никој нема против тоа:)

метропола девојче се само 8 града во Европа-вистинска метропола...
а на непрошетаните Скопје уште им делува убаво,пошто нели тука се родени и живеат...некои кои живеат во Сиднеј уште нивното родно битолско село во Пелагонија со 20 жители од кои 15 неженети пијаници им делува незаменливо,но тоа е до менталитетот и душата...е на мене на пример Скопје ми делува на едно албанско село,искрено,поготово во последно време...но што да правам,мое си е,но сепак не изгубив допир со реалноста...
и јас бев како тебе,додека не отидов во Будимпешта на рана возраст и после разбрав во каква дупка живеам...но сепак треба да се сака пошто е твое,така?

Не сум прошетана јас, ти кажав девојче од село ништо немам проживеано. Може ли да ме прошеташ? Не сум била Италија, Рим, Венеција, Верона, не сум била Будимпешта цел Балкан, не сум била Германија, Берлин,Турција, не сум била Шпанија, не сум била на Палма де Мајорка, на Ибица, може ли да ме прошеташ?
Абе Александров бре, кај и да отидам во светов имам два града во срцето, еден е Охрид, беспрекорен, таму ја оставив младоста, другиот е Скопје, градот во кој „израснав“. Градови кој и на крај на светот да отидам помислувам на нив, на единствената атмосфера и моите најблиски пријатели и најискрени насмевки. Така да без да си го мериме на темава можам само да ти кажам да си навиваш за Софија и дај боже цел живот таму да останеш. Да дишеш бугарски воздух, да завидуваш на бугарската култура, да се палиш на бугарските ефтини сељандури, да јадеш од бугарските ќебапи со крв и зачини смрдливи, да уживаш во нивниот беспрекорен бугарски рап и Азис и да ја почитуваш бугарската митаџиска европска полиција и администрација. А јас и понатаму ќе уживам во Скопје, во старата чаршија макар го нагрдиле со сто импровизирани споменици и капии.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
еден е Охрид, беспрекорен,
И за мене посебен е Охрид на прво место;) после него Париз, Виена,Језоло,Милано,Белград итн...
Сите ме импресионираат ама Охрид е посебно поготово како во моментов сега кога врнит снег.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сите ме импресионираат ама Охрид е посебно поготово како во моментов сега кога врнит снег.
Додека врне снег, а ти седнат во Ликвид, со затемнато светло, пред тебе мирно ширно езеро, на страна прекрасна архитектура, во позадина тивка музика, прекрасен келнер те служи....Ниту еден град ја нема таа душа, таа сила, таа спокојна енергија. Но тоа може да го разбере само човек кој навистина го сака Охрид (не мора да ги сака Охриѓани).

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Додека врне снег, а ти седнат во Ликвид, со затемнато светло, пред тебе мирно ширно езеро, на страна прекрасна архитектура, во позадина тивка музика, прекрасен келнер те служи....Ниту еден град ја нема таа душа, таа сила, таа спокојна енергија. Но тоа може да го разбере само човек кој навистина го сака Охрид (не мора да ги сака Охриѓани).
Па зошто Охригани и не се толку лоши како што ги прават Скопјани. Само мора да се изјаснам околу прашањево иако е офтопик.
Охриганите од типот на Варошани, Пештанци, Трпејчани и овие доеселенициве Лешанци,Велгоштани (брачки), го уништуваат угледот на Охригани. Не се сите како нив, само одреден број на луге кои налетуваат на нив и се здобиваат со лош впечаток, шират шпекулација за Охригани а другите ги подржуваат. Во некоја тема спомнав дека само дискотеките кои се менаџирани од скопјани има вакви напети типови , и затоа така охригани се шит према другите. Додека се движите во одредени локали каде има само културни охригани многу подобро ке ја доловите нашата гостопримливост. Кога ке дојдите ке ви покажам дека не се сите охригани такви,поголемиот број се услужливи оставаат добар впечаток кај туристите, свесни се дека зависат од нив и сакаат пак да им дојдат.
Единствено сме тврдоглави ама тоа не го сметам за порок туку претставува доблес.

Kajgana Shop

На врв Bottom