Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
State of play go imam gedano. Body of Lies seuste ne (sega mozebi ke go geldam), ova Fair Game so mojot broj 2 antipaticen akter e (posle Richard Gere) i mislam deka nikogas nema da go gledam. :)

Fala za predlozite!

@Io, znaes deka stari filmovi ne gledam, ovoj man of the year komedija e?

Да, комедија е.
Ако сакаш гледај, и за тоа да се секирам... :)

Se moli nekoj koj znae, da mi kaze slicen film na: Three days left, Ides of March, Margin Call...

Aj pobrzo samo, i neka ne bide samo eden film, tuku poveke :)
Ќе се ориентирам според Margin Call (кој се уште го немам гледано)

1. Inside Job
2. Roque Trader

Првиот ти е задолжителна литература за финансиската криза, вториот ти е повеќе биографска приказна за тоа како еден човек може да направи толку многу...

Исто така, првиот ти е документарец, вториот ти е филм со лоша глума, али добра тема.(сепак мислам дека нема да ти се допадне)

Да, комедија е.
Ако сакаш гледај, и за тоа да се секирам... :)

so te znam, moze pak da me brises :P
Inace, kolku vreme ti vikam glej go the next three days?

@bene, epa izlgeda deka go nemas gledano Margin Call zatoa vakvi filmovi mi davas. Margin Call iako e za finansiskata kriza, sepak se drzi na "coveckata" strana na filmot. Nema mnogu trte mrte, osven nekoi raboti za koi morav da citam subtitles deka sve bea toa nekoi strucni zborovi :D
inaku ke go gledam filmot sto mi go preporaca VLC/VLJ ili kako mu e nikot :), ama utre, docna sega.

A ti bene, ne bese devojka? :O

The next three days ми е гледан уште кога излезе, и оригиналот ми е гледан и рецензија имам напишано. Нешто се имаш збркано.

Бене, тежок е Inside Job зa нас кои не сме од струката...

so te znam, moze pak da me brises :P
Inace, kolku vreme ti vikam glej go the next three days?

@bene, epa izlgeda deka go nemas gledano Margin Call zatoa vakvi filmovi mi davas. Margin Call iako e za finansiskata kriza, sepak se drzi na "coveckata" strana na filmot. Nema mnogu trte mrte, osven nekoi raboti za koi morav da citam subtitles deka sve bea toa nekoi strucni zborovi :D
inaku ke go gledam filmot sto mi go preporaca VLC/VLJ ili kako mu e nikot :), ama utre, docna sega.

A ti bene, ne bese devojka? :O
Која човечка страна на филмот живти се :)

Знам дека Маргин Кол е глума, и се прикажуваат последните саати/денови од финансиската криза. Мислев сакаш нешто на таа тема, најблиску до тоа е Inside Job, кој иако е документарец, е нешто задолжително да се изгледа пред Маргин Кол, колку и да е овој Inside Job стручен сепак е изџвакан најмногу што може.

п.с. Џабе си читал сабтајтлс коа не си го разбирал значењето на зборот :)

Загледав на Наша ТВ еден документарец со алпинисти, и сега ми се гледа некое филмче во тој фазон.

Препораки некој само да не е Алпинист со Сталоне :D ?

Загледав на Наша ТВ еден документарец со алпинисти, и сега ми се гледа некое филмче во тој фазон.

Препораки некој само да не е Алпинист со Сталоне :D ?

127 Hours

Каков е Drive?
Некои викаат добар, некои лош...

Добар е. Нема да стане некој култен филм, али од тие што ги имам гледано од 2011 (а не се многу) ми е најдобар.
--- надополнето: 20 декември 2011 во 22:15 ---
Да прашам, добар е Debt (2010)?

Добар е. Нема да стане некој култен филм, али од тие што ги имам гледано од 2011 (а не се многу) ми е најдобар.
--- надополнето: 20 декември 2011 во 22:15 ---
Да прашам, добар е Debt (2010)?
Добар, според мене 8-ца, исто како и Drive, а најдобар филм од 2011 од тие што искочиле до сега на блу-реј(освен Moneyball, не ми е гледан), дефинитивно "A Separation" http://www.imdb.com/title/tt1832382/, драма на врвно ниво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom