H
HITCH
Гостин
Canon sx210 is - ѕверче е!!!
а зошто баш 35 мм и што би сликал со 35 што неможеш со 18-55?пред недела две си купив nikon d3100 презадоволен сум, прв DSLR ми е, само не ми се допаѓа kit lens-ot мн ограничен си со него, па планирам да земам 35mm
се може да се слика и со 18-55 ama 35-ката има better low light capability со оваа сликите сликани во соба под обична сијалица се просечни исто ко со lumix да си сликал а не со DSLR секако блицот е тука за такви ситуации ама пак сликата е просечна, иначе за почетници е супер Kit објективот затоа што има VR ама не треба ниш посебно да очекуваш од негоа зошто баш 35 мм и што би сликал со 35 што неможеш со 18-55?
епа нормално сеа неможе на прва скала од ајфелова кула да се качиш и да го видиш цел Париз од таму .се може да се слика и со 18-55 ama 35-ката има better low light capability со оваа сликите сликани во соба под обична сијалица се просечни исто ко со lumix да си сликал а не со DSLR секако блицот е тука за такви ситуации ама пак сликата е просечна, иначе за почетници е супер Kit објективот затоа што има VR ама не треба ниш посебно да очекуваш од него
хаха секако, а ти што имаш?епа нормално сеа неможе на прва скала од ајфелова кула да се качиш и да го видиш цел Париз од таму .
canon 1000dхаха секако, а ти што имаш?
блазесити, љубоморен сумcanon 1000d
хаха да се мењамеблазесити, љубоморен сум
мислев 1000d дека бил некој од 60.000 денари или така нешто ама сеа видов дека сум бил у заблуда не ги знам многу canoniteхаха да се мењаме
35mm колку f stop колку? најбитниот детал го заборави.пред недела две си купив nikon d3100 презадоволен сум, прв DSLR ми е, само не ми се допаѓа kit lens-ot мн ограничен си со него, па планирам да земам 35mm
1,8 so AF-S35mm колку f stop колку? најбитниот детал го заборави.
колку ја купи сигмата?Друже јас имам 3100ка и јас бев малку незадоволен од сликите на собна светлина или слики со low light ама купив sigma 70-300 можам да ти кажам дека има значително подобрување во таа насока...ама нормално имааш ограничувања и кај 70-300 ама ногу повеке ме бендиса од 18-55 барем во тој сегмент.