Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Појма немамАјде бе ти еве ќе бидеш репер.
Свеста производ на материјата е или не?
Просто прашање.
Ти што викаш е или не е?
Појма немамАјде бе ти еве ќе бидеш репер.
Свеста производ на материјата е или не?
Просто прашање.
Не викам, јас знам дека не е.Појма немам
Ти што викаш е или не е?
Значи христијанството е лотарија? Кој свати, свати! Кој го одкрие "тајните" шуќур, останатите, правец котлите?Да,во право си тоа се тајни,испреплетени во мрежа од зборови кои се одгатнуваат само ако го има човек истиот дух со кои се пишувани.Тоа е дух кои нема облик.
Инаку во цитатот се зборува за колебливоста што ќе се јави кај помазаникот,ако си читал за Јона кој сакаше да побегне од Бог.
Во помазаникот не постои среќа и тага,темнина и светлина.
Иако тој копнее да си ги врати старите чуства-да се почуствува жив,не може додека не се јави самиот како знак-Божји кои ќе суди праведно,а за да судиш праведно не треба да си пристрасен ниту кон оние кои се во темни ниту кон они кои се во светлина.Додека не го направи тоа тој нема да се почуствува жив.
8
Росете, небеса, одозгора, и облаци, дождете со праведност. Нека се раствори земјата за да процвета спасението, за да изникне избавувањето!
Јас, Господ, создавам сè.
Тој ќе даде или ќе отпочне ново време.
Немаш гајле, Сатаната е покрај котлите. Ќе тура помалку дрваЗначи христијанството е лотарија? Кој свати, свати! Кој го одкрие "тајните" шуќур, останатите, правец котлите?
А на што е? Пошто еве знаеш кажи? Инаку ќе рачунам дека не знаешНе викам, јас знам дека не е.
На ништо не е секундарен производ. Она едноставно Е,А на што е? Пошто еве знаеш кажи? Инаку ќе рачунам дека не знаеш
Можеби е, можеби не е. Можеби е обратно, а можеби е нешто трето. Она што треба да го разбереш е дека атеизмот не зафаќа страна во таква дискусија...Не викам, јас знам дека не е.
Says who?На ништо не е секундарен производ. Она едноставно Е,
и е таква каква што Е.
Се е последица(илузија, проекција) на истата, а не обратно.
Мене ми е повеќе од јасно дека не зафаќа страна, ама само теоретски, додека во пракса е друго. Статистиката е на моја страна, и не може никој да оди против истата.Можеби е, можеби не е. Можеби е обратно, а можеби е нешто трето. Она што треба да го разбереш е дека атеизмот не зафаќа страна во таква дискусија...
Ако треба некој да ти каже .....тури му пепел.Says who?
Против твојата лична статистика?Мене ми е повеќе од јасно дека не зафаќа страна, ама само теоретски, додека во пракса е друго. Статистиката е на моја страна, и не може никој да оди против истата.
Против твојата лична статистика?
твојата direct cognition е илузија, according to YouАко треба некој да ти каже .....тури му пепел.
Тоа е лично искуство, direct cognition.
Илузија на кого?твојата direct cognition е илузија, according to You
за тебе пред сеИлузија на кого?
A koj сум Јас?за тебе пред се