Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
I'll go to Italia byeeeeeeee:rolleyes::love:

Бразил, бабе Бразил !!

Таиво иначе не беше лош, уште има проблем со позиционирање али назад е подобар и подобар, плус една топка што му пушти на Боатенг преку цел терен, таква топка Анте нема да пушти уште 3 живота !

22 е срце ! :)

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Во добра форма е Боатенг,со ваков Боатенг немаме гајле..

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Ја мислам во Јануари да им го позајмат Таиво на Њукасл.
Денеска за воља на вистината не беше лош, али некако ко тресајлија играч ми е мене, лошо се позиционираше се дуплираа со Робињо на таа лева страна.
Не е материјал за прв состав, тоа го кажа и Малдини.

Друга работа е дека со лев бек - левучар се отвора нова димензија во игра во напад.
Само Коларов му е мајката, ЅВЕР ќе биде во Италија!
Да им го шитнеме на арапите Пато, за Тевез и Коларов мх мх мх

Сидорф незнам дали само јас го приметувам, со Болоња второ полувреме не можеше да оди, исто и денеска еден точен пас немаше.
Уште годинава и мислам дека е време да се прости од фудбалот како што му доликува, како голем шампион - нека си плеска пичиња, доста се замараше со фудбал,
или па нека оди Ајакс нека истера уште една сезона.

Ночерино во срце ми влезе човеков, шо се вика некња дојде а срцето го остава на терен, гине за секоја топка. ЛУДИЛО! :d
Во Палермо 6 гола на тренинг нема дадено тука иде 6 ги мава на два-тринаесет утакмици :pos:
за 500 000 евра им го лапнавме на Палермо, а зима плата 1,5м : DD
Одма да му ја качат, ако не на полусезона , летоска обавезно нов договор за момчето !

<3

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
"Ночерино покажа дека е големо засилување за нашиот тим сакам 15 голови од него оваа сезона. Што се однесува на пеналот, мислам дека постоеше"- изјавил Алегри. :icon_mrgr:

A тај коментаторо на Телма нека погледне убаво и да не сере пред време од авион се гледа дека е интернист. :вонзем:

--- надополнето: 18 декември 2011 во 12:58 ---
:pos::pos::pos:

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
FACT: Van Bommel was the BEST PASSER tonight as he attempted 76 passes with %97 accuracy & 20 Long Passes with %100 accuracy
Искрено да ти кажам , ВБомел е ужаз моментално на терен, чоекот не се движи само оди по терен буквално оди што е недозволиво за играч со толку битна улога у тимот, никаква брзина и динамичност нема во негоите нозе, сите овие додавања што му се запишани се назад до одбраната или на 5-6 метри до Сидорф или Ночерино. Најголема грешка е што му се продолжи договорот на играчов никако не смее да биде во тимов против некој подобар тим, најслаб играч ми беше и вчера вечер и против Болоља ( среќа таа шанса негде околу 30та минута што ја имаа Сиена што не ја искористиа ради него ). Среќа се покажа лани у тие 4 месеци и избори ваква шанса да му се продолжи договорот и да му се веруе али годинава не е ни 10 % од тоа лани што го играше.

Искрено, Таиво и не ми се виде до толку лош, мора само да се работи повеќе на неговото позиционирање да го совлада што поубаво италијанскиот јазик и може да биде подобар. Сигурно и он си има притисок у глаата а и е незадоволен но ако му се даде простор за да се докаже и сам да увиде дека има доверба од Алегри може ќе видиме еден поинаков Таиво, мене не ми се виде така лош.

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Искрено да ти кажам , ВБомел е ужаз моментално на терен, чоекот не се движи само оди по терен буквално оди што е недозволиво за играч со толку битна улога у тимот, никаква брзина и динамичност нема во негоите нозе, сите овие додавања што му се запишани се назад до одбраната или на 5-6 метри до Сидорф или Ночерино. Најголема грешка е што му се продолжи договорот на играчов никако не смее да биде во тимов против некој подобар тим, најслаб играч ми беше и вчера вечер и против Болоља ( среќа таа шанса негде околу 30та минута што ја имаа Сиена што не ја искористиа ради него ). Среќа се покажа лани у тие 4 месеци и избори ваква шанса да му се продолжи договорот и да му се веруе али годинава не е ни 10 % од тоа лани што го играше.

Искрено, Таиво и не ми се виде до толку лош, мора само да се работи повеќе на неговото позиционирање да го совлада што поубаво италијанскиот јазик и може да биде подобар. Сигурно и он си има притисок у глаата а и е незадоволен но ако му се даде простор за да се докаже и сам да увиде дека има доверба од Алегри може ќе видиме еден поинаков Таиво, мене не ми се виде така лош.
Сите сме свесни дека Ван Бомел не е тоа што беше, јас само ја постирав статистиката од вчерашниот меч, која што вели дека Ван Бомел имал најмногу точни пасови вчера...

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
A што очекувате вие од Бомел на 34 години,не гледате дека и тактички е поставен на тоа место само да има 1 до 2 допира со топка и да спречи контра,тоа му е задачата,сигурно неможе да го смени Пирло.
Таиво..се радував кога го земавме за 5 денари ,ама ко што гледам ова ти е само глуп црнец без грам мозок во него...не е тој за во Милан.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Макси Лопез заплакал денеска бидејќи му била последна утакмица во дресот на Катанија пред домашна публика... http://www.football-italia.net/node/13925
Абе не му треба на Милан уште еден просечен и стар играч...во Нападот каде Пато,Инзаги и Шарави се на клупа ке имаме и 4 напагач... итно треба да се земе копач и лев бек вака колку и да си евикасен толку и примаш,како дупната врека...

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
A што очекувате вие од Бомел на 34 години,не гледате дека и тактички е поставен на тоа место само да има 1 до 2 допира со топка и да спречи контра,тоа му е задачата,сигурно неможе да го смени Пирло.
Таиво..се радував кога го земавме за 5 денари ,ама ко што гледам ова ти е само глуп црнец без грам мозок во него...не е тој за во Милан.
Ма која контра ќе ја спречи кога нема никаква брзина за да го напраи тоа, освен да се удри во играчот или со некој прекршок ( како што и се случува ) .. незнам како може некој да очекуе Бомел да го смени Пирло кога нема 15 % од талентот што го има Пирло. Разбирам дека има сосема други задачи во играта но ова што го глеам од негова страна е ужаз, нејќам ни да замислам што би се случило кога поквалитетни играчи би требал Бомел да ги спречува, затоа што и оној Рамирез од Болоља душата му ја извади. Искрено аларматна е ситуацијата кога е прашање фонд на играчи на таа позиција и Амброзини да игра не е ништо поарен, никако не смее против Интер Бомел да игра у први 11.Незнам само за што се носат волку напаѓачи у тимов, за која цел никако неможам да сватам, али ај тоа е што можеме ние тука освен да се надеваме дека е океј потег и преку к*р со крпење на составот ептен се надевам дека ќе видиме асален трансфер зимово ...

А за Таиво бев оптимист кога го земаа се си мислев дека можно е да бидне нешо али јок тешко ќе биде + згора на се чоекот си има проблеми и со јазикот во сосема нова средина е ако не му се помогне ќе биде иста прича како сите играчи што дошле во Милан од францускава лига ( за година или година ипол ќе си отиде назад у нејзе ) ... Вчера се движеше по терен како збунет голуб али па и не беше толку лош мора да му се даде простор и време да се најде во системот на Милан.

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Абе не му треба на Милан уште еден просечен и стар играч...во Нападот каде Пато,Инзаги и Шарави се на клупа ке имаме и 4 напагач... итно треба да се земе копач и лев бек вака колку и да си евикасен толку и примаш,како дупната врека...
Па тоа треба да ама јас не одлучувам туку Галијани...

Иначе на МиланЊус имаше нешто за Паломбо од Сампа да дошол во Јануари, во септември напуни 30 год., Сампа се во лоша финансиска положба што значи дека може да го земеме овој, ќе заврши работа...

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Па тоа треба да ама јас не одлучувам туку Галијани...

Иначе на МиланЊус имаше нешто за Паломбо од Сампа да дошол во Јануари, во септември напуни 30 год., Сампа се во лоша финансиска положба што значи дека може да го земеме овој, ќе заврши работа...
Да сум јас Галиани би го вратил Дидак Виља во јануари и би го донесол Констант од Џенова со тоа што би го дал Меркел целосно

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Да сум јас Галиани би го вратил Дидак Виља во јануари и би го донесол Констант од Џенова со тоа што би го дал Меркел целосно
Во ваков случај, треба да бидеме среќни што ти уставри не си Галијани...

Kajgana Shop

На врв Bottom