Прв приватен универзитет - Европски универзитет

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Tocno e toa deka se e individualno megutoa i tocno e deka kaj nas seuste ne postoi vistinsko kvalitetno visoko obrazovanie. Vo Evropskite drzavi najkvalitetni se privatnite univerziteti megutoa ne kako kaj nas na principot kvantitet. Nesto slicno i kako primer se ekonomski i praven na ukim kade drzavata i godi da ima raja od 10.000 studenti i povtorno se polni budzetor so toj kvantitet. Potrebni se mnogu reformi.

Забава од Европски Универзитет во Студио 54 во Среда. Кафичот се наоѓа карши Вили на Ул. Македонија за сите кој не знаат. :D

Европски или Американ колеџ. Сеуште размислувам.

Ако веќе си се одлучил за приватен, ти советувам да одиш на ФОН.

Јас дипломирав на Европски и сега сум на постдипломски. Состојбата на универзитетот во моментов не е сјајна. Последниве години си отидоа доста добри професори, од кои добар дел отидоа на ФОН. Остана само уште Никола Поповски и уште пар добри професори. Зборам за економскиот факултет. Е сега, не знам на кој факултет планираш, ама и од другитре факултети си отидоа доста професори.

Од друга страна, Американ колеџ е далеку под нивото на ФОН и Европски, без разлика на моменталната состојба на вториот.

Значи уште еднаш ќе повторам, моја препорака ти е да одиш на ФОН.

Европски !!!!!
Smert ако мислел дека е подобро на ФОН и тој ке одел таму а не на Европски .

Го прочита цел мој пост или само така пиша без врска?

Кога се запишував, Европски беше најдобар од приватните. Поради причината која ја наведов, веќе не е. Колку време студираш на Европски? Ако си од оваа година, сигурно не можеш да ја забележиш разликата меѓу тоа како е сега и како беше пред некоја година.

Го прочита цел мој пост или само така пиша без врска?

Кога се запишував, Европски беше најдобар од приватните. Поради причината која ја наведов, веќе не е. Колку време студираш на Европски? Ако си од оваа година, сигурно не можеш да ја забележиш разликата меѓу тоа како е сега и како беше пред некоја година.
Абе не се прави на тошо малерот .
Зошто кога си се запишуал на магистарски си се запишал повторно на Европски а не си заминал на шиптартскиот ФОН?

Абе не се прави на тошо малерот .
Зошто кога си се запишуал на магистарски си се запишал повторно на Европски а не си заминал на шиптартскиот ФОН?

Пошто најдобрите професори, според мене, сеуште не беа заминати тогаш. Јас се запишав во јули 2010 на постдипломски, одма кога дипломирав, а Зоран Ивановски си отиде од универзитетот во септември. Панче Јовановски си отиде оваа година, сега пред некој месец.

Али добро е, барем со овој пост си призна зашто го преферираш Европски пред ФОН. Сега ми е јасно дека имаш нешто против ФОН поради тоа што газдата е торбеш, таму студираат доста Албанци и некои слични причини. Квалитетот на професорите уопште не ти е битен.

@Smert, и ти па најде на кого да му објаснуваш.

Јас бев на ФОН и ме префрлија во Европски со нивната поделба на 2 универзитети. ФОН е подобар и ке остане подобар секогаш бев на двата знам.

Да, ама интерпункцијата не ја владееш баш-баш. ;/

може ли да ми каже некој дали има јануарска испитна сесија на европски за прва год

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom