Кои се најдобрите, а кои најлошите половни автомобили

L

Lu

Гостин
Mitsubishi сега за кола го сметаш???? :pos:
What :eek: ??? Ти ова сериозно за Мицубишито го мислиш o_O

Знаеш што е ова ?

Мицубиши Лансер Еволушн (или накусо познат како ЕВО) има срце (читај мотор) MIVEC Turbo мотор со 295 коњи (271 кило вати) и 366 њутн метри на 3.500 вртежи, од 0 - 100 км на час оди за 5 секунди.

И после Мицубиши не било кола :pos:

BTW, Си се запрашал ли некогаш зошто (кликни на линкот ако незнаеш како изгледаат) Пежо 4007 и Цитроен Ц - Кросер изгледаат речиси идентично со Мицубиши Ауптендер
Е сега ќе ти кажам зошто Пежото и Цитроенот се копија на Мицубиши Аутлендерот, тоа е затоа што Пежо и Цитроен врска си немаа од теренски возила и никогаш во животот немале правено теренски возила (или популарно наречени SUV) и затоа PSA group (тоа е ПСА групацијата составена од пежо и цитроен) побара од Мицубиши да склучат договор и Мицубиши да им ја позајмат платформата за правење на СУВ возила.

Мицубиши е NO.1 кога станува збор за теренски возила, ја имаат најдобрата 4х4 технологија.

Денес Јапонските автомобили се еднакво квалитетни и добри како и германските автомобили.
Си чул некогаш за Акура, Лексус, Инфинити, Субару ???
Тоа се најпрестижните Јапонски марки и се рамо до рамо со Мерцедс, БМВ, Ауди, Порше ... а Фолксваген и Опел не им се дораснати сеуште за да ги ставам во иста реченица со ...
Акура, Лексус, Инфинити, Субару ...

ПС. Јас имам нов Мицубиши Лансер 1.5 MIVEC 109 коња и колата е екстра, + која љута фаца ја има :sneaky:

Единствена маана на Јапонските возила е што не се расипуваат (y)

L

Lu

Гостин
BTW, Што туку тресете глупости на темава дека Јапонските коли не биле квалитетни ?
Јапонска кола едноставно не се расипува.
Додека она гревчено фољцваџен гоЉф скапува во сервис чекајќи на ред да му се смени турбинчето :pos:
Оххх и после тоа ти било германски квалитет :tapp:

G-Ms|2

I troll'd u ;)
Член од
23 мај 2011
Мислења
25
Поени од реакции
10
Се расипал гоЉф-от ама после колку?400,000?500,000? После колку идиоти кои му ставале неквалитетно уље и не го одржувале како што треба?
Јапоските се покажуват како најиздржливи заради тоа што нив ги воат само пензионери, а оние коишто не ги возат пензионери одамна имат завршено во некоја дупка или бандера или дрво или на кров или... и ендоставно немале доволно време да се расипат.
И погоре за теренците.. Мицубиши е број 1 се додека некој не спомне лендровер.

L

Lu

Гостин
Се расипал гоЉф-от ама после колку?400,000?500,000? После колку идиоти кои му ставале неквалитетно уље и не го одржувале како што треба?
Јапоските се покажуват како најиздржливи заради тоа што нив ги воат само пензионери, а оние коишто не ги возат пензионери одамна имат завршено во некоја дупка или бандера или дрво или на кров или... и ендоставно немале доволно време да се расипат.
И погоре за теренците.. Мицубиши е број 1 се додека некој не спомне лендровер.
Кој си ја има мувата на капата си ја ишка :rolleyes:
Извини ама јас од ГоЉф со атмосверскиот мотор 1.4 со 80 магариња овај коњи де :LOL: , попензионерски автомобил (ако може да се каже дека е автомобил) немам видено, треба у втора да го стаиш за да претицаш некого :tapp:

Па пустите од ФоЉцваџен решија да го исфрлат од употреба пензионерскиот мотор 1.4 со 80 магариња, ама си направија друга беља со турбо бензин моторите, на 20.000 км веќе им откажуваат турбините :LOL: ама па и тоа е добро за сервисерите ќе го бричат народот бидејќи ГоЉфот појше време седи во сервис него што се вози ... ех дур има овци ќе има и волна.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Кој си ја има мувата на капата си ја ишка :rolleyes:
Извини ама јас од ГоЉф со атмосверскиот мотор 1.4 со 80 магариња овај коњи де :LOL: , попензионерски автомобил (ако може да се каже дека е автомобил) немам видено, треба у втора да го стаиш за да претицаш некого :tapp:

Па пустите од ФоЉцваџен решија да го исфрлат од употреба пензионерскиот мотор 1.4 со 80 магариња, ама си направија друга беља со турбо бензин моторите, на 20.000 км веќе им откажуваат турбините :LOL: ама па и тоа е добро за сервисерите ќе го бричат народот бидејќи ГоЉфот појше време седи во сервис него што се вози ... ех дур има овци ќе има и волна.
Тебе изгледа само за магариња возење и неконструктивни муабети правење те бива. Ако некој конкретен автомибил не се покажал не значи дека целата марка не ја бива. Јас имам поло 14 години старо и освен една водена пумпа друго ништо не е чепкано на моторот (ниту ламела, ауспух, па дури ни дисковите на колата не се менувани). Единствено нешто што признавам дека е неквалитенто направено се бравите на вратите знаат да глават.

Он топик. Како квалитетни половни коли покрај германските и јапонски коли добро се покажаа и корејците! На тој начин и стекнаа добра репутација за разлика од пред 15 години кога беше руски рулет дали да се пазари корејска кола.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Тебе изгледа само за магариња возење и неконструктивни муабети правење те бива. Ако некој конкретен автомибил не се покажал не значи дека целата марка не ја бива. Јас имам поло 14 години старо и освен една водена пумпа друго ништо не е чепкано на моторот (ниту ламела, ауспух, па дури ни дисковите на колата не се менувани). Единствено нешто што признавам дека е неквалитенто направено се бравите на вратите знаат да глават.

Он топик. Како квалитетни половни коли покрај германските и јапонски коли добро се покажаа и корејците! На тој начин и стекнаа добра репутација за разлика од пред 15 години кога беше руски рулет дали да се пазари корејска кола.
@Argasi:
Ова треба да се свати.. а и не е само тој 1.4 мотор со 80 коњски сили што го нуди ВВ во Голф, имаш огромен избор на други појаки мотори. Примери по твој избор тука - не, му вадиш неколку маани, а ги забораваш 1000+ добрите работи што ги поседува таа кола или произведувач. Немој те молам со лечење комплекси тука..

L

Lu

Гостин
Тебе изгледа само за магариња возење и неконструктивни муабети правење те бива. Ако некој конкретен автомибил не се покажал не значи дека целата марка не ја бива.
Ако некој пензионер возел Јапонска кола, тоа не значи дека Јапонските коли ги возат само пензионери, get the point ?

Така изреагирав бидејќи еден член погоре изјави дека Јапонските коли ги возеле само пензионери, па јас сакав сликовито да му доловам што значи пензионерски автомобил тоест гољф 1.4 со 80 магариња ...

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
И на крајот повторно, секој си ја брани марката што ја има..... "Јас имам БМВ = Германските коли се најдобри" и сл.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Ако некој пензионер возел Јапонска кола, тоа не значи дека Јапонските коли ги возат само пензионери, get the point ?

Така изреагирав бидејќи еден член погоре изјави дека Јапонските коли ги возеле само пензионери, па јас сакав сликовито да му доловам што значи пензионерски автомобил тоест гољф 1.4 со 80 магариња ...
Тој муабет за тоа која кола возат пензионерите повеќе се води обично кога се ставени на споредаба БМВ и Мерцедес, или народски* поделени на БМВ како спортска кола и Мерцедес како елегантна/класична. Зборувам бидејќи лично, минимум 10 пати сум слушнал за ваква споредба за овие коли(овој муабет поточно) :)

L

Lu

Гостин
@Argasi:
Ова треба да се свати.. а и не е само тој 1.4 мотор со 80 коњски сили што го нуди ВВ во Голф, имаш огромен избор на други појаки мотори. Примери по твој избор тука - не, му вадиш неколку маани, а ги забораваш 1000+ добрите работи што ги поседува таа кола или произведувач. Немој те молам со лечење комплекси тука..
Ајдееее па не возам јас фиќо или југо па да си лечам комплекси, возам Мицубиши Лансер и немам потреба од лечење комплекси.

Бидејќи еден член погоре генерализираше дека само пензионери возат Јапонски коли, затоа и јас така изреагирав.

И на крајот повторно, секој си ја брани марката што ја има..... "Јас имам БМВ = Германските коли се најдобри" и сл.
Многу јасно дека секој си ја брани својата марка, ама да плукаш по нешто што ниту си го возел ниту си имал контакт со возилото, не бива нели.

Член од
12 декември 2011
Мислења
175
Поени од реакции
25
се знае дека германските и јапонските се најиздржливи возила, мегутоа и тоа е ирелевантно ,бидејки ако се решиш да и ја "извадиш душата " на колата не е битно дали е германска или јапонска. од лично искуство кажувам дека јапонските поточно Mitsubishi се многу квалитетни го имав џипот нов од салон и се поминаа со него цели 270000километри и немаше посебни поправки

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Ајдееее па не возам јас фиќо или југо па да си лечам комплекси, возам Мицубиши Лансер и немам потреба од лечење комплекси.

Бидејќи еден член погоре генерализираше дека само пензионери возат Јапонски коли, затоа и јас така изреагирав.
Па тоа и реков де, баш затоа зошто ти викаше дека Јапонските коли не се добри, ти контра, голфот магаре, коњ, прч, на 20.000 зарибува и слично :)

Kajgana Shop

На врв Bottom