Жулеви

Член од
11 ноември 2011
Мислења
202
Поени од реакции
235
Дали некој има / имал жулеви ?
Некој лек ? Незнам што да правам,нагло на 2 те стапала одоздолу ми излегоа 5-6 жулеви,едвај нагазнувам ...
Пробав да ги горам со една водичка мислејќи дека како тртките ќе изгорат, али залудно ....

Некој лек ? Незнам што да правам,нагло на 2 те стапала одоздолу ми излегоа 5-6 жулеви,едвај нагазнувам ...
Пробав да ги горам со една водичка мислејќи дека како тртките ќе изгорат, али залудно ....
Никако,ама никако не ги пукај

Никако,ама никако не ги пукај

Неможам да ги пукнам и да сакам,оти така ептен внатрешно е,површински има само ситна точкичка како кога си каснат од нешто ..И кога го погодам дирекно при одење (ѕвездите ги бројам ) .

Неможам да ги пукнам и да сакам,оти така ептен внатрешно е,површински има само ситна точкичка како кога си каснат од нешто ..И кога го погодам дирекно при одење (ѕвездите ги бројам ) .
Да не имаш купено некои нови кондури или патики?

Да не имаш купено некои нови кондури или патики?
Види вака ...
Едната (таа што највеќе ме боле) ми е уште од летото,некаде од Јули месец ..
Останатите пред некој ден нагло ми излегоа.
Инаку еве да кажеме имам купено скоро чизми,али не ме стегаат ништо тамн ми е се ...

Види вака ...
Едната (таа што највеќе ме боле) ми е уште од летото,некаде од Јули месец ..
Останатите пред некој ден нагло ми излегоа.
Инаку еве да кажеме имам купено скоро чизми,али не ме стегаат ништо тамн ми е се ...
Тогаш може да е и некоја алергија , ккао и да е треба да одиш на лекар.
Иначе мене ми се има случено нешто слично , само не ме болеше туку ме чешаше

Тогаш може да е и некоја алергија , ккао и да е треба да одиш на лекар.
Иначе мене ми се има случено нешто слично , само не ме болеше туку ме чешаше

Има шанси од нечиста спортска сала?
- Бидејќи тренирам,а и спортот ми е таков да мора боса да бидам 2 часа во сала ?

Има шанси од нечиста спортска сала?
- Бидејќи тренирам,а и спортот ми е таков да мора боса да бидам 2 часа во сала ?
Можно е,габична инфекција знае да се добие така(гљивици , ништо страшно),ама поверојатно е дека се од "лоши" чевли(чизмички де), оди си на доктор најарно.

Мајками имаше, ги лекуваше со триста работи..не знам сеа точно што, кога ќе добијам информација ќе пишам.

Ја у војска кога бев, ми дадоа едни чизми, одоздола беа цели како гланц-папир, и после 3-4 дена целата нога (табаница) ми беше со жуљеви, значи од пета, до прсти, цела нога ми беше загноена у пликови. Ги сменив чизмите и носев по 3 пара чорапи, после извесно време ми поминаа а не ми дадоа ни ден поштеда. Исто така некад ми се дешава после неколку дена пешачење низ планини да добијам пликови, не ги дирам, сами си пукаат. Немај гајле ништо страшно не е ке помине.

Ја у војска кога бев, ми дадоа едни чизми, одоздола беа цели како гланц-папир, и после 3-4 дена целата нога (табаница) ми беше со жуљеви, значи од пета, до прсти, цела нога ми беше загноена у пликови. Ги сменив чизмите и носев по 3 пара чорапи, после извесно време ми поминаа а не ми дадоа ни ден поштеда. Исто така некад ми се дешава после неколку дена пешачење низ планини да добијам пликови, не ги дирам, сами си пукаат. Немај гајле ништо страшно не е ке помине.

Како ке пукнат кога нема ништо површински.
Тоа е внатрешно и е многу длабоко ...И да,ако беше така,оваа што ми е од летото па мислам дека до сега би требало да ''пукне''оти мина доста многу време.

Како ке пукнат кога нема ништо површински.
Тоа е внатрешно и е многу длабоко ...И да,ако беше така,оваа што ми е од летото па мислам дека до сега би требало да ''пукне''оти мина доста многу време.
ААаааааа знам. Сега ми текна уствари каков вид на жуљ имаш. И јас имав на прст и на тоа зглобот од прстот и многу беше незгодно, бев на доктор и он ми даде едно мастче да го мачкам и плус да го изолирам, значи да нема никаков допир со ништо. Среќа беше летно време и шетав по папучи. Значи иди на доктор. :)

Јас имав жулеви пред неколку години и тогаш разбрав што значи поговорката „пази да не ми стапнеш на жуљот“.
Бев на лекар, ми даде од тие фластерите, ама моите беа многу големи и фластерите не беа доволни.
Има една течност што ги гори, неа ќе ја земеш и секој ден (не се сеќавам дали еднаш или двапати) ќе си ставаш чепкалка за уши. Ми ја препиша лекар, и сигурно оди и без рецепт, ама не ми текнува како се викаше. Ефикасна е ептен.

:pipi:

Малку гуглав(барај под називот курје око, а не жуљ!) и гледам дека има и народни лекови, ама секоја вечер да се зезаш по два саати, многу е. Оваа течност земи си ја и за помалку од месец дена ќе се излупат слој по слој. Гуд лак

Јас имав жулеви пред неколку години и тогаш разбрав што значи поговорката „пази да не ми стапнеш на жуљот“.
Бев на лекар, ми даде од тие фластерите, ама моите беа многу големи и фластерите не беа доволни.
Има една течност што ги гори, неа ќе ја земеш и секој ден (не се сеќавам дали еднаш или двапати) ќе си ставаш чепкалка за уши. Ми ја препиша лекар, и сигурно оди и без рецепт, ама не ми текнува како се викаше. Ефикасна е ептен.

:pipi:

За течноста знам бе душо ...
Пробав,но безуспешно ...
Сепак ќе идам деновиве на доктор па се надевам ќе ја оправам работата .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom