Portal 2

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Слободата не игра никаква улога во раскажување приказна.
Не.
Читни го ова. Мислам дека дури е и genеrally appliable за емоции.
Еее што со ова? Овде вика дека механиката на играта комбинирана само со контекст и ниедно друго раскажувачко средство е доволно за да те „расплаче“. Ова самиот јас го пропагирам. Оти? Оти игрите по природа не се раскажувачки медиум.

И сега назад на Портал 1 вс Портал 2.
П1 е пред се е игра. Класично структуирана логичка игра со иновативни сложувалки во кои решаваш проблеми. Има додадено мала приказна која оди горе долу течно но воопшто не му смета на самото играње. И како секоја игра те прави среќен откако ќе ја изиграш.

П2 е веќе друга работа. П2 на прво место ја става приказната, а играњето е расцепкано и е наредено како да се некои настани од приказната. Шо ми е мене гајле мене за Гладос, за Џонсон и за некој си робот. И ко за крај јас поента на приказната не сватив. Заплет по заплет.... и на крајо пак заплет. Темата е јасна, идејата ич. Значи е претенциозна. Што е ова, Lost?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не.

Еее што со ова? Овде вика дека механиката на играта комбинирана само со контекст и ниедно друго раскажувачко средство е доволно за да те „расплаче“. Ова самиот јас го пропагирам. Оти? Оти игрите по природа не се раскажувачки медиум.

И сега назад на Портал 1 вс Портал 2.
П1 е пред се е игра. Класично структуирана логичка игра со иновативни сложувалки во кои решаваш проблеми. Има додадено мала приказна која оди горе долу течно но воопшто не му смета на самото играње. И како секоја игра те прави среќен откако ќе ја изиграш.

П2 е веќе друга работа. П2 на прво место ја става приказната, а играњето е расцепкано и е наредено како да се некои настани од приказната. Шо ми е мене гајле мене за Гладос, за Џонсон и за некој си робот. И ко за крај јас поента на приказната не сватив. Заплет по заплет.... и на крајо пак заплет. Темата е јасна, идејата ич. Значи е претенциозна. Што е ова, Lost?
Мене игра без приказна и заплет/расплет ми е џабе патот.
Ако гледаме дека не ти треба ни приказна ни ништо, ете ти кантер, фифа, формула.... едно исто цело време, нит се знае зашто, нит кој плаќа, нит кој пие, чива е невестата..... оди играј.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Мене игра без приказна и заплет/расплет ми е џабе патот.
Ако гледаме дека не ти треба ни приказна ни ништо, ете ти кантер, фифа, формула.... едно исто цело време, нит се знае зашто, нит кој плаќа, нит кој пие, чива е невестата..... оди играј.
Епа одам и играм.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Епа одам и играм.
Поглупо, амин.

Како да ти дадат кола ЅВЕР што лета, оди по вода, под вода, имаш миљон стази, имаш начин да заработиш пари со тоа што ќе возиш на повеќе места...... а ти да возиш само по една улица и само право.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Поглупо, амин.

Како да ти дадат кола ЅВЕР што лета, оди по вода, под вода, имаш миљон стази, имаш начин да заработиш пари со тоа што ќе возиш на повеќе места...... а ти да возиш само по една улица и само право.
Што е поглупо?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Па ништо не е поглупо од “одам и играм“ (без зачини/приказни/мистерии/расплети......)
Па тоа *играм* е многу повеќе од тие зачини приказни мистерии расплети.
Ти сеуште изгледа го потценуваш зборот игра.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па тоа *играм* е многу повеќе од тие зачини приказни мистерии расплети.
Ти сеуште изгледа го потценуваш зборот игра.
Овие серијали:
1) Assassins Creed
2) Half-Life
3) Legacy of Kain

...што се?

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Oti jas da bidam rob na igrata.
можеш да бидеш Херкулес ако сакаш
башка на мамето има милиони игри што сакаш да бидеш и ти даваат слобода :D

Портал 3 или Халф Лифе епизоде 3 можеби ке ги сврзат заедно
веке во двојката ги сврзаа

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
можеш да бидеш Херкулес ако сакаш
башка на мамето има милиони игри што сакаш да бидеш и ти даваат слобода :D

Портал 3 или Халф Лифе епизоде 3 можеби ке ги сврзат заедно
веке во двојката ги сврзаа
Демек во модерниве игри кои се џоа подобри оти се помодерни ти немаш право да ја играш играта туку треба таа да те игра тебе?

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
sveznajko напиша:
Какво побивање...
Да , миљон пати до бескрај и назад , стоп!

Поентата (дали намерно или случајно) си ја испуштил, е дека од немоќта за интервенција предизвикува фрустрација која е засилувач на емоциите.
--- надополнето: 17 декември 2011 во 15:27 ---
Also , Роб на играта?!?!? ХАХХАХА.
А во која игра не се покоруваш на нејзините правила? Name one.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
sveznajko напиша:

Какво побивање...
Да , миљон пати до бескрај и назад , стоп!
Побивање во твој стил бе.

Поентата (дали намерно или случајно) си ја испуштил, е дека од немоќта за интервенција предизвикува фрустрација која е засилувач на емоциите.
Тоа е спомнато на почетокот ај понатаму види.

Also , Роб на играта?!?!? ХАХХАХА.
А во која игра не се покоруваш на нејзините правила? Name one.
Епа во животов ние исто се покоруваме на физичките закони.
Значи види игра има основни правила и валкани правила. Валкани се тие како, QTE, неигриви сцени, невидливи ѕидови итн. и тие се тие што те прават роб. Портал 2 има многу таква нечистотија.

Kajgana Shop

На врв Bottom