Што би направиле доколку сте "глава" на државата?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Македонија би ја направил националистичка држава, а секој Македонец националист.Би вовел секој училишен ден да се започнува и завршува со интонирање на македонската химна.Задолжително ќе биде децата уште од мали да се задојуваат со национализам и припадност кон својот народ и религија(христијанството).Демократијата , либерализмот, мултикултурата, невладини организации строго се забрануваат.Македонецот да се воспитува да научи да ги врти парите само кај своите луѓе како што прават Евреите.Секој што нема да работи за интересите на својот народ ќе биде егзекутиран.Србо-комуњари, левичари, бугарофили, србомани ќе бидат препратени на островот Мала Преспа без храна, вода да се мачат и својата смрт болно да ја дочекаат(како што тие правеле во минатото).

За време на мојата власт се воведува патријахално општество и строго се забранува западњачка “еманципација“ на жената.Секое македонско семејство е задолжено да има во просек миниум 5 деца за да во наредните 50 години станеме 10 милионска држава.Бројна заедница= моќна заедница.Психичкото и физичкото насилство врз жената и децата се казнува со 3-5 години затвор и физичка работа 8 часа дневно во период 1 година после завршување на затворска казна.Брак меѓу Македонец и НЕМАКЕДОНЕЦ строго е забрането.Истите ќе бидат исклучени од заедницата и протерани од државата.

Секое машко и женско дете мора да има завршено основно, средно и факултетско образование, а најдбрите ќе се школуваат на најдобрите универзитети.Децата нема да запишуваат тоа што сакаат , туку кај тоа што има потреба.Уште од мали ќе им се врши селекција за тоа кој за што е способен.

Строго е забранета емиграција село- град.Во селата се градат најсовремени патишта, канализациона, водоводна и електрична инфраструктура.

Дрогата, криминалот, абортусот, презервативите се строго забранети.

ej добро ова ...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.312
Поени од реакции
26.228
ej добро ова ...
Одлично е. Јас би додал задолжително читање на Мојата Борба на децата, пред легнување, барем половина час. :) Ај не заебавајте, ние Македонците никогаш не сме биле фашизоиден народ.

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.092
Vo momentov razmisluvam kako da stanam GLAVA na drzavata.

Koga ke stanam, togas ke razmisluvam na temava.;)

B

BooBojan

Гостин
Ќе летаат глави на барем 40-50% од населението уште на самиот почеток(не смеам овде да набројувам на кои луге).
Потоа најпаметните,ќе ги спарам сите :) така че имаме високоинтелектуална држава.
На секој земјоделец,ќе му давам неповратни пари(оти знам како се печали со пот).Ќе ги натерам,цела земја да ја обработуват,ќе изградам нуклеарна централа,хидроцентрали(ќе бидеме енергетски најмокна балканска земја,ке извезуваме струја секаде),увозот ќе го минимизирам,извоз исто најмалку што може.
Секое дете уште како мало ќе си знае што ке биде кога ќе порасне.Врвно школување.
И секој кој ќе рече дека Југославија била подобра од таа Македонија, јавно ќе го бесам на плоштад! :cool:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Мери Џејн ќе биде ослободена.
Ќе ги елиминирам сите социални разлики.
Че го направиме држава да ни буде еко френдли.
Енергенси, храна, образование, здравство - free for all.
На крај се воведува анархија и Македонија се прогласува првата слободна (во буквална смисла на зборот) држава (територија) во светот.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Кое место сме за Слобода на Медиумите? Гледам никој не го спомна тоа. Дали да се има уште поголема слобода или не.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Одлично е. Јас би додал задолжително читање на Мојата Борба на децата, пред легнување, барем половина час. :) Ај не заебавајте, ние Македонците никогаш не сме биле фашизоиден народ.
Затоа Македонците ги ебе кој стигне;)Само пустото Македонче пати од комплекс да биде “модерно“.Секоја модерна и моќна држава се темели на здрав национализам дечко.
--- надополнето: 16 декември 2011 во 13:36 ---
Предобро. Само темава не е за минато време туку за идно, сигурно ги згрешил вековите.
Вашата опседнатост со “идно“ време ептен добро ни донесе на сите.Распаднати и дисфункционални семејства ете тоа.Тие нации што живеат во минато време денес се најмоќни нации во светот.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.312
Поени од реакции
26.228
Затоа Македонците ги ебе кој стигне;)Само пустото Македонче пати од комплекс да биде “модерно“.Секоја модерна и моќна држава се темели на здрав национализам дечко.
Има разлика помеѓу здрав национализам и расизам и антисемитизам, за кој се залагаш во постот. Во второто нема ништо што може да се нарече здраво. ;)

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Има разлика помеѓу здрав национализам и расизам и антисемитизам, за кој се залагаш во постот. Во второто нема ништо што може да се нарече здраво. ;)
Таа разлика е премногу мала, скоро и да не постои.Ниеден националист од Италија нема да дозволи или да му е сеедно да гледа Италијанка со нигери или Арапи.Е толку е голема разликата.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Таа разлика е премногу мала, скоро и да не постои.Ниеден националист од Италија нема да дозволи или да му е сеедно да гледа Италијанка со нигери или Арапи.Е толку е голема разликата.
Последниот пат кога бев во Лондон, половина од Англичанките се шетаа со црнци фатени за рака. Не дека ми се допаѓа тоа, но фактите се тие.

Можеш да кажеш кој се тие моќни држави кои се држат до правилата и принципите кои ти ги наведе?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Јас ќе ти извршам атентат да си знаеш пред време :icon_lol:

Јас ако бидам кралица прво ќе ја исчистам земјава од политичари и од сите со политички амбиции. Потоа ќе донесам закон со кој на секој жител на МКД му следи доживотна плата, бесплатно здравство и образование. Ќе испечатам банкноти, трговијата ќе ја укинам бидејќи се сами ќе си произведуваме (политичарите ќе ги ставам во позиција да крадат нафта од другите земји и да ја носат со туби до кај нас, а кој ќе преживее ќе раскажува). Се ќе биде дозволено, ќе ви направам патишта и паркови, птици ќе ви донесам да ви чрчорат, филхармонија по цел ден на плоштад ќе ви свири. Сите ќе си работите и ќе си уживате. За кражба, убиство и педофилија јавно каменување до смрт. И сите среќно ќе си живееме, дајте ми ја сега круната :icon_lol:
ке ја подржувам леандра и ке ја славам секој 7ми ден во неделата?

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Последниот пат кога бев во Лондон, половина од Англичанките се шетаа со црнци фатени за рака. Не дека ми се допаѓа тоа, но фактите се тие.

Можеш да кажеш кој се тие моќни држави кои се држат до правилата и принципите кои ти ги наведе?
Ти си бил таму, а јас сум 3 години живеел таму.Двајца другари уште живеат таму.Има голема разлика.Лондон има приближно 9 милиони жители, а во него живеат не повеќе од 400 000 Црнци( и тоа е премногу). Жените во Лондон бројат околу 4, 5 милиони.Пола од нив се 2 милиони.Значи Црнците имале по 8 девојки Англичанки оддеднаш што ти си ги видел пола Англичанки со Црнци.Ова беше само саркастичен муабет за тоа колку само не ти држи муабетот.Во Велика Британија само 1% се меѓурасни бракови од 65 милионска држава;)Меѓу расен брак не подразбира само брак помеѓу нигери и белци, туку помеѓу црнци и азијати, азијати и белци.Ете толку тие се мешаат.Во Англија нигерите ги гледаат на тој начин како што овдека ги доживуваме Циганите.Англија е крајно конзервативна држава.Имаат многу здрава популациона политика, многу моќна нација се.Само во последните 8 години населението на Англија е зголемо за 4,5 милиони жители;).Нема повеќе од 1,5% муслимани и 3% небело население. Се држат кај и да одат, се дружат само помеѓу себе, ретко прифаќаат некој којшто не е нивен.Зошто сите балканци коишто се на Запад излегуваат во свои дискотеки?Отиди на кое било туристичко место ќе видиш дека Англичани, Италијани, Ирци, Холаѓани не се дружат помеѓу себе и се групираат.

Америка има 12% црнечко населени, 2% азијати, 15% Хиспанци(најголем дел од нив се бела раса како Кристина Агилера, Марк Антони) , а имаат само 1,5% мешани бракови помеѓу сите раси .Во Америка и ден денес е големо зло за бело семејство да имаш црнец во фамилија.Постои голема нетрпеливост.Секаде постојат исклучоци, но дебелото мнозинство е такво.

На Црнци се палат неиживеани нации како што сме ние.

Кои се моќни нации коишто живеат по такви принципи?Само ќе ти набројам две, а ги има многу такви.Израелците и Јапонците.Јапонија е една од најразвиените држави, а е крајно патријахално општество.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ти си бил таму, а јас сум 3 години живеел таму.Двајца другари уште живеат таму.Има голема разлика.Лондон има приближно 9 милиони жители, а во него живеат не повеќе од 400 000 Црнци( и тоа е премногу). Жените во Лондон бројат околу 4, 5 милиони.Пола од нив се 2 милиони.Значи Црнците имале по 8 девојки Англичанки оддеднаш што ти си ги видел пола Англичанки со Црнци.Ова беше само саркастичен муабет за тоа колку само не ти држи муабетот.Во Велика Британија само 1% се меѓурасни бракови од 65 милионска држава;)Меѓу расен брак не подразбира само брак помеѓу нигери и белци, туку помеѓу црнци и азијати, азијати и белци.Ете толку тие се мешаат.Во Англија нигерите ги гледаат на тој начин како што овдека ги доживуваме Циганите.Англија е крајно конзервативна држава.Имаат многу здрава популациона политика, многу моќна нација се.Само во последните 8 години населението на Англија е зголемо за 4,5 милиони жители;).Нема повеќе од 1,5% муслимани и 3% небело население. Се држат кај и да одат, се дружат само помеѓу себе, ретко прифаќаат некој којшто не е нивен.Зошто сите балканци коишто се на Запад излегуваат во свои дискотеки?Отиди на кое било туристичко место ќе видиш дека Англичани, Италијани, Ирци, Холаѓани не се дружат помеѓу себе и се групираат.

Америка има 12% црнечко населени, 2% азијати, 15% Хиспанци(најголем дел од нив се бела раса како Кристина Агилера, Марк Антони) , а имаат само 1,5% мешани бракови помеѓу сите раси .Во Америка и ден денес е големо зло за бело семејство да имаш црнец во фамилија.Постои голема нетрпеливост.Секаде постојат исклучоци, но дебелото мнозинство е такво.

На Црнци се палат неиживеани нации како што сме ние.

Кои се моќни нации?Пронајди си ги сам.
Значи, нема потреба од сарказам. Јас не излегов со некои официјални бројки, тоа беше мој субјективен впечаток од она што го видов по улиците на Лондон.

Второ, не ми одговори кои држави имаат правила и принципи како оние кои ти ги наведе?

Едно време живее во Гетеборг, ти гарантирам дека Швеѓанките немаат ништо против да се "дружат" со Црнци и мелези. Напротив, ги бараат. На Балканот луѓето се генерално многу повеќе расисти отколку на запад. Без навреда, но мислам дека живееш во измислен свет.

Kajgana Shop

На врв Bottom