Port Forward

• Креатор на темата Креатор на темата Out of Order
  • Време на започнување Време на започнување
Лол, а што модел е, можеш ли точно да ми кажеш, и која програма сакаш да ја порт форвард-уваш?

нешо налик на WRT54GC е ова, али нема антена ова.

Поима неам, Linksys VoIP SPA2102-NA VoIP
:) Иначе неможам да сидувам торенти и затоа сакам да му напраам порт форвард така ми рекоа :)

Поима неам, Linksys VoIP така пишуе :) Иначе неможам да сидувам торенти и затоа сакам да му напраам порт форвард така ми рекоа :)
Најверојатно е wrt54gc како што пиша дечкото, и тој нема ресет копче отпозади. Прогуглав набрзинка, и на еден форум пишуваше: You'll find the reset on the bottom of the router, it is being covered by the stand. Значи извади кабли се, и убаво провери го, мора да има.

Едит: пробај прво по советот на мапет.

Поима неам, Linksys VoIP SPA2102-NA VoIP
:) Иначе неможам да сидувам торенти и затоа сакам да му напраам порт форвард така ми рекоа :)

Види овде дали ќе ти поможит ова? Колку шо прочитав дефаулт ип адреса е 192.168.0.1

Ова е Sipura, не е класичен рутер... Се користи за VoIP телефонија.
Тури му курот, викни го тој што ти го местел, ќе среди.

Ова е Sipura, не е класичен рутер... Се користи за VoIP телефонија.
Тури му курот, викни го тој што ти го местел, ќе среди.

И ја викам така, ќе се мачам плус вас ве мачам, нека се мачат они на крај ;)

Јас читам дека кај линксис најчест е http://192.168.15.1/, пробај и со тој набрзина, ако не сака, уеаh тури му курот.

Нејќе брат али фала ти и тебе и на сите што се обидовте поздрав, ќе ги викам тие од кабловската :D

Ова е она што го даваат Близу у пакет. Ваков добив со пакетот три у едно. Линксис спа 2102 (Cisco Spa2102)
Овде имаш прирачници ама бар за мене беше ептен шпанско село...а не ми ни требаше
али ако ти користи, ок (y)
http://www.cisco.com/en/US/products/ps10026/index.html
На пример у прирачникот за администрација на аналогни тел. адаптери пишува

Connecting to the Administration Web Server
To access the ATA administration web server, perform the following steps.
STEP 1 Start Internet Explorer on a computer that is connected to the same network as the
ATA device.
STEP 2 Determine the address of the ATA device.
a. Connect an analog telephone to the Phone 1 port of the ATA device. (You may
not hear a dial tone. Continue to step b.)
b. Press **** on the keypad to access the IVR menu.
c. Press 110# to determine the Internet (WAN) IP address.
NOTE For more information on the IVR menu, see your Quick Installation Guide or
User Guide for your device, or the LVS Administration Guide.
...
...
:notworthy:

E воа кај мене нема :pos:

Ист ваков имам, али не гледам ни на сликава ресет копче :/

295020575_791.JPG

Види убаво од сите страни и од доле, треба да е како дупче за да го стиснеш со чечкалица или пенкало. На сликава приметувам (лево) нешто како да се отвара, што чудо е тоа?

Види убаво од сите страни и од доле, треба да е како дупче за да го стиснеш со чечкалица или пенкало. На сликава приметувам (лево) нешто како да се отвара, што чудо е тоа?

И ја го приметив тоа, али кај мене го нема на рутерот :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom