Ладнокрвна љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Dolfi Freud
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 октомври 2011
Мислења
16
Поени од реакции
15
Дали можеш да сакаш некого, а сепак да бидеш затворен? Дали врските без обврски можат да прераснат во нешто повеќе?

Дали можеш да сакаш некого, а сепак да бидеш затворен? Дали врските без обврски можат да прераснат во нешто повеќе?

Може, мојата врска почна како врска без обврска па прерасна во нешто повеќе.

А првиов дел не ти го разбирам, што сакаш да кажеш?

Ако некој човек е позатворен и не искажува ептен емоции, не значи дека не може да сака. Ама нема никакви шанси на светов да бидеш рамнодушен и ладнокрвен, а да сакаш некого. Самиот наслов на темата е оксиморон. Исто ко да кажеш млад старец, гласна тишина итн.
Флексибилноста за искажување на емоциите нема никаква врска со ладнокрвност.

Да можеш.
Да можат да прераснат.Зошто не би можеле.

Ти можеш да го сакаш, он може да е ватевр.

Можеш и да си оптимист.

Зависи дали си во Шутка или Идризово :D
Да врските без обврски можат да прераснат во нешто повеќе.

Можно е да сакаш некого.. али од некоја причина да не го покажуваш тоа..
иако особата длабоко во себе ќе чувствува болка .. сепак може да се биде ладнокрвен и да не се покажуваат емоциите. Секој не го може тоа... али постојат случаи

Бооо ептен бе холивуд генерацијава се шири, нели..
Има, постои и лично сум го видел и малтене и осетил на себе.
Љубов не е романтика.
Љубов не се зборовите и нивното “опишување.“
Љубовта не се клише делата од некој филм.

Напротив љубовта е реалност. И се манифестира онака како што човекот ја прифаќа/емитува. А се возвратува доколку другата страна го прифаќа тоа, најчесто со жртва. Жртвувањето е дел од љубовта, но не ја надвладува.

Од ова може да заклучиме дека постои ладнокрвна љубов. Сум видел воздржаност поради страв од загуба, пожртвуваност без „како на филмовите“ испади. Се` додека се прифаќаат ваквите карактеристики - ќе има и таква љубов.

Дали можеш да сакаш некого, а сепак да бидеш затворен?

Дали врските без обврски можат да прераснат во нешто повеќе?
За да бидеш отворен и да разговараш со девојката за се и сешто прво мора да стекнеш некаква доверба, така да сите врски на почетокот се затворени а сепак опстојале.

Да можат, но и тоа зависи од двајцата, колку јас сакам и колку она сака тоа да се случи, значи мора да има некаква желба и кај двајцата за тоа да се оствари.
Кратко и јасно- нема шанси
Кратко и јасно- врска си немаш од овие работи.

Кратко и јасно- врска си немаш од овие работи
Хахахаха. Да секако јас неам врска. Можам книга да напишам за врските а ти мојш само да ја прочиташ. 6 долги врски над 6 месеци до 2 години, 3 кратки под 6 месеци (во сите врски сум ги запознал добро девојките и сум влегол во нивните срца и мозочина ). Хју Хефнер сум за тебе на оваа тема според постов што го имаш дадено

M
Хахахаха. Да секако јас неам врска. Можам книга да напишам за врските а ти мојш само да ја прочиташ. 6 долги врски над 6 месеци до 2 години, 3 кратки под 6 месеци (во сите врски сум ги запознал добро девојките и сум влегол во нивните срца и мозочина ). Хју Хефнер сум за тебе на оваа тема според постов што го имаш дадено
Но тоа е според ти и твоите бивши и сегашна цура. Сепак не можеш со 3 ипол милијарди нели?

Хахахха, немој да ме смееш молим те, си влегол во нивните срца хмм ај објасни баш сакам да го чујам ова како дојде до заклучок дека си влегол во нивните срца .
Не сум писател ама ако напишам книга верувај дека истата ќе се продава на сите континенти на планетава, толку многу е богата мојата историја.

M
Но тоа е според ти и твоите бивши и сегашна цура. Сепак не можеш со 3 ипол милијарди нели?
Сакам да докажам дека иста е психологијата на лугето. Врските кои се затворени имаат само секс или што и да е без разбирање и разговор , врска без обврска непостои. Тоа е само личен интерес на еден од партнерите а другиот само го следи и ги подржува неговите постапки. Од врските со бившите научив многу, скапо платив а искуството ми остана како кусур. Затоа тврдам дека е така и јас моментално имам врска без обврска од која не очекувам ништо, ако пертнерката сака нешто повеќе одма ке се тргнам. Не ме привлекла доволно за да ја сватам како сериозна и таквите врски никогаш не можат да преминат во нешто поголемо.
Де факто ако јас имам сериозна намера со таа особа уште на самиот почеток така ке се поставам и така ќе ја продолжам.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 17:23 ---
Хахахха, немој да ме смееш молим те, си влегол во нивните срца хмм ај објасни баш сакам да го чујам ова како дојде до заклучок дека си влегол во нивните срца .
Не сум писател ама ако напишам книга верувај дека истата ќе се продава на сите континенти на планетава, толку многу е богата мојата историја.
Делата говорат другар, не сакам да искажувам иронија околу темава- сепак се работи за љубов. Го кажувам мојот став и моето лично искуство. Секако дека тие особи можат и после мене да сакаат, како што сум сакал и јас, ама постоело хемија мегу нас барем додека траело. Сме се сакале сме ја почитувале нашата врска и секогаш по убаво ке ја паметиме освен со 2 :) ,тие сум сигурен дека ме мразат и никогаш нема да ми опростат.

Делата говорат другар, не сакам да искажувам иронија околу темава- сепак се работи за љубов. Го кажувам мојот став и моето лично искуство. Секако дека тие особи можат и после мене да сакаат, како што сум сакал и јас, ама постоело хемија мегу нас барем додека траело. Сме се сакале сме ја почитувале нашата врска и секогаш по убаво ке ја паметиме освен со 2 :) ,тие сум сигурен дека ме мразат и никогаш нема да ми опростат.
Па добро, имаш право, делата говорат.
Али треба да знаеш дека луѓето учат се додека се живи.
Една врска се состои од доверба, взаемно разбирање, искреност, почит и заеднички одлуки.
Треба да знаеш дека повеќето од девојките сакаат личности кои се лав и мачор, лав за да ја брани кога ќе треба и да се чувствува сигурно кога е покрај него и мачор да знае како да и се умилка, гали и смири кога истото ќе биде потребно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom