Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Конкретно прашање? како настанал (според еволуцијата) првиот жив организам? Ајде да видам кој доказ ќе ми кажеш
Ова сакаш да ми наметнеш дека од глина настанавме јас и ти ? .... ајде час по биологија во кратки црти .... првите облици на живот се едноклеточни организми кои со тек на време еволуираа во покомлексни повеќеклеточни организми и по милиони години еволуција еве сме јас и ти .... поголем доказ каде ?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
<>Понатака, секој атеист слободно одлучува во што ќе верува и која философија ќе ја практицира. Се отфрлааат само боговите, ништо повеќе.<>

znachi sepak se vrti., veruva de

D

dystopian

Гостин
<>Понатака, секој атеист слободно одлучува во што ќе верува и која философија ќе ја практицира. Се отфрлааат само боговите, ништо повеќе.<>

Да, ама по стоти пат, тоа нема никаква врска со атеизмот. Атеистот единствено не верува дека постои бог. Се друго е надвор од атеизмот.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
Ова сакаш да ми наметнеш дека од глина настанавме јас и ти ? .... ајде час по биологија во кратки црти .... првите облици на живот се едноклеточни организми кои со тек на време еволуираа во покомлексни повеќеклеточни организми и по милиони години еволуција еве сме јас и ти .... поголем доказ каде ?

daj primer na nekoj shto bil prisaten na toj nastan i da go potvrdi so negovoto prisastvo ., na toa chudo na prirodata., dajte svedok i zapishani i napishani vo bilo koja forma tvrdenja na istoto

Член од
15 декември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
А како настанале тие први облици на живот? Тие први едноклеточни организми?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А како настанале тие први облици на живот? Тие први едноклеточни организми?
Тоа не е област која го апсолвира еволуцијата!! Што не разбираш во кажаново? Како настанале првите облици на живот е област на абиогенезата! Не на еволуцијата.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Болдираната реченица е сосем неточна. Ниедна дефиниција (освен некоја твоја лична, ако и воопшто имаш таква) не го поврзува атеизмот со науката. По милионити пат Атеист е човек кој не верува во бог. Ништо повеќе
Согледувај ги работите на следниов начин:

- гледај ги низ нивниот историски тек,
- гледај ги во стекот од историски околности, под кои (околности) се случил одреден настан

и нема да згрешиш, а воедно и самиот ќе дојдеш до заклучок дека атеизмот е тазе вера.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Не мора да значи. Не верувањето во една работа не мора да ја замени со верување во друга. Посебно не догматска вера.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 13:12 ---

- гледај ги во стекот од историски околности, под кои (околности) се случил одреден настан

и нема да згрешиш, а воедно и самиот ќе дојдеш до заклучок дека атеизмот е тазе вера.
Гледав и догледав за разлика од тебе.
1. Атеизмот нит е вера нит е нова
2. Атеизмот постои откога постои и човекот, господ го измислиле покасно

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
Да, ама по стоти пат, тоа нема никаква врска со атеизмот. Атеистот единствено не верува дека постои бог. Се друго е надвор од атеизмот.
znachi veruvate samo vo ateizmot., i vo nishto drugo.......
--- надополнето: 15 декември 2011 во 13:12 ---
znachi veruvate samo vo ateizmot., i vo nishto drugo....... ili ne veruvate ni vo nego.........

G

galaxy

Гостин

Според мене лично мноооогу подобро ќе беше атеизмот да е резултат на некое научно откритие, ама не е. Нема научно откритие кое го негира Бог, за волја на вистината има научни откритија кои ги негираат религиите, ама тоа е друго прашање. За несреќа атеизмот е само еден обичен исказ.

I

Iblis

Гостин
Според мене лично мноооогу подобро ќе беше атеизмот да е резултат на некое научно откритие, ама не е. Нема научно откритие кое го негира Бог, за волја на вистината има научни откритија кои ги негираат религиите, ама тоа е друго прашање. За несреќа атеизмот е само еден обичен исказ.
За среќа тој исказ се базира на опипливи факти и перцептивни докази.
*Fixed

Член од
15 декември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
хахахаха аман до толку детално ? нема грешка братов детално ќе ти објасни
И ова е доказ? НЕ мора да ми докажуваш мене. Признај си дека доказ таа абиогенеза нема.

Kajgana Shop

На врв Bottom