Дали треба да се бориме за она што го сакаме вистински ?

Член од
7 декември 2011
Мислења
4
Поени од реакции
1
Одговоро дали треба или не треба да се бореме секогаш е даден после борбата :)
--- надополнето: 13 декември 2011 во 18:29 ---

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.451
Поени од реакции
2.002
Да, треба да се бориме, до последен здив. Вреди да се бориш за она што вреди да го имаш.
Грешка е што забораваме колку некоја личност ни значи додека е покрај нас, дури откога ќе ја загубиме како пријател или партнер, сме свесни што сме загубиле. Некои луѓе ни се случуваат само еднаш во животот и не треба да дозволиме да ги загубиме.

Dusan, никој не е совршен, сите грешат, некогаш се поправа, некогаш не. Но вреди да се обидеш и да дадеш се од себе.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
-Ако еден сака и за двајцата, МАЛКУ Е!-
Тоа и ми беше поентата.Нема да мериме на кантар но има една реченица многу ми се свиѓа ја чув од Тоше и му остана во глава: -Ајде да си ги мењаме срцата-:)
Јас не сакам да патам, некои уживаат во љубовта да патат...Јас не сум тој тип луѓе и затоа реков дека не сакам еднострана љубов..Но не сакам ни да добивам љубов на која неможам да и возвратам бидејки не го сакам......
Се сложувам само со една теза дека можеш повеќе да дадеш доколку ти се возврати во скоро време..Доколку не,нема што да бараш тука освен да се измачуваш самиот себеси....И кажи ми на што личи ти да молиш и бараш да се врати партнерот а него/неа да му е свеедно и ти вика: Не ме занимаш веќе!
И не е точно дека секогаш едниот сака од другиот и тоа е као нормална работа и така треба.:rolleyes: Тие врски најчесто и завршуваат порано или подоцна. Опстојува само взаемната љубов почит и разбирање.Затоа што кога тогаш едната страна ке свати дека не е исполнета сакана и обожувана толку многу од партнерот и ќе се почувствува болка, желба и глад и за уште љубов што нема да ја добие.......Зборам реално како стојат работите!....А дека има такви кои уживаат во патење и болка и сепак се со партнерот а не се сакани, има колку сакаш такви но никогаш не сум ги разбирала зошто сакаат да се измачуваат ...Мене тоа ми е глупо крајно! Мој став е ова и мој начин на живеење и сакање. Има различни погледи на љубовта кај секого различно..............
Човекот по природа е мазохистички настроен, има еден дел кој се вика „слатка болка“ што на човекот му го прави животот интересен. Таман работа се` да тече мед и млеко - монотоно е. Башка коа сакаш некој, ништо не те спречува да не престанеш. Освен друга поинтересна особа. It`s a natural selection.

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Човекот по природа е мазохистички настроен, има еден дел кој се вика „слатка болка“ што на човекот му го прави животот интересен. Таман работа се` да тече мед и млеко - монотоно е. Башка коа сакаш некој, ништо не те спречува да не престанеш. Освен друга поинтересна особа. It`s a natural selection.
Јас не сум мазохиста и не уживам во болка...Напротив, мачно ми е и сакам веднаш да престане и све правам да исчезне ОДМА! Јас сум баш позитивна личност со оптимизам и не сакам да губам време сакајќи некој кој мене не ме сака..Идам даље..Се помирувам со фактот и продолжувам!
Не спаѓам во тој шаблон на луѓе кој го опиша;) Но верувам дека за гротото тоа важи;)

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Вреди да се бориш за тоа што вреди да го имаш. Но најчесто откако ќе добиеме нешто престануваме да се бориме ,а борбата тука е најопходна. Да се бориш за нештото да го задржиш,исто толку колку што си се борел за да го имаш.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Јас не сум мазохиста и не уживам во болка...Напротив, мачно ми е и сакам веднаш да престане и све правам да исчезне ОДМА! Јас сум баш позитивна личност со оптимизам и не сакам да губам време сакајќи некој кој мене не ме сака..Идам даље..Се помирувам со фактот и продолжувам!
Не спаѓам во тој шаблон на луѓе кој го опиша;) Но верувам дека за гротото тоа важи;)
Дали некад помислуваш на старите времиња? Или со сила тоа пробуваш да го негираш, потиснуваш?
Јас мислам дека е второто. Смртници сме јбг. Или едноставно можеби не си сакала доволно. Ама тоа е веќе друго.

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Дали некад помислуваш на старите времиња? Или со сила тоа пробуваш да го негираш, потиснуваш?
Јас мислам дека е второто. Смртници сме јбг. Или едноставно можеби не си сакала доволно. Ама тоа е веќе друго.
Да нормално али многу е тешко да ти објаснам како изгледа тоа кај мене..и не е за тука!.Накратко јас ја имам сватена цела врска и ресчистено и не носам последици..И затоа кога мислам на нив (бивши некој) не мислам на лошо него на позитивно или се смеам какви глупости сум(сме) правела или на убавите моменти поминати..или на нешто убаво што направил за мене или кажал..И во тој момент се осеќам исполнета..Јас не плукам по минатото и бившите ко што некои прават !..Јас сето тоа го расчистувам после раскинување ..(тоа е процес да не објаснувам сеа) И затоа сум чиста од негативни емоции пошто ја сваќам поентата зашто тој човек бил во мојот живот одреден период! И сваќам многу други работи.....Сваќаш? И да знам да сакам, и сум сакала...........
И кога мислам на нив не е тоа тешко чувство..него убаво..пријатно.....Затоа и реков не сакам јас да се мачам!! Не уживам во болка све ќе направам да ја решам што побрзо сваќаш? Ретки се тие како мене....и знам дека тешко ке ме вклопиш во останатите....;) И затоа не ме разбираш што зборам:)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Да нормално али многу е тешко да ти објаснам како изгледа тоа кај мене..и не е за тука!.Накратко јас ја имам сватена цела врска и ресчистено и не носам последици..И затоа кога мислам на нив (бивши некој) не мислам на лошо него на позитивно или се смеам какви глупости сум(сме) правела или на убавите моменти поминати..или на нешто убаво што направил за мене или кажал..И во тој момент се осеќам исполнета..Јас не плукам по минатото и бившите ко што некои прават !..Јас сето тоа го расчистувам после раскинување ..(тоа е процес да не објаснувам сеа) И затоа сум чиста од негативни емоции пошто ја сваќам поентата зашто тој човек бил во мојот живот одреден период! И сваќам многу други работи.....Сваќаш? И да знам да сакам, и сум сакала...........
И кога мислам на нив не е тоа тешко чувство..него убаво..пријатно.....Затоа и реков не сакам јас да се мачам!! Не уживам во болка све ќе направам да ја решам што побрзо сваќаш? Ретки се тие како мене....и знам дека тешко ке ме вклопиш во останатите....;) И затоа не ме разбираш што зборам:)
Значи...ЗНАЧИ... на исто мислам и јас. Не е сечење вени и такви ствари. Мислењето на убавите моменти е еден вид на слатка болка што некогаш на организмот му треба. Ама пак е мазохистички оти од враќање назат нема ништо да смениш за напред. Ама признај со тек на време се враќаш назад. Тоа сите го правиме. Никој не е имун.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
некои работи можеби не можат да се поправат.......секако дека треба да се борите за она што го сакате !

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Значи...ЗНАЧИ... на исто мислам и јас. Не е сечење вени и такви ствари. Мислењето на убавите моменти е еден вид на слатка болка што некогаш на организмот му треба. Ама пак е мазохистички оти од враќање назат нема ништо да смениш за напред. Ама признај со тек на време се враќаш назад. Тоа сите го правиме. Никој не е имун.
Па да де, тоа и го реков се сеќеваме понекад....тоа е нормално:) Али мене не ми е мачноооо ни тешко и не се повредувамммм самата себесии акоо мислам на бившииии !!!! АМАН:D Мазохизам е мачење сам себе! Понижување на самиот себе поради некој друг! Мазохизам е сосема различно од чувствата што јас ги добивам кога мислам на нив(бивши)...!! И не е мазохизам враќање на спомени ако притоа чувствата ти се убави ко моите!!!!
И отидовме далеку од темава и крај:D Не се разбираме очигледно..Ја би да престанеме;)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Па да де, тоа и го реков се сеќеваме понекад....тоа е нормално:) Али мене не ми е мачноооо ни тешко и не се повредувамммм самата себесии акоо мислам на бившииии !!!! АМАН:D Мазохизам е мачење сам себе! Понижување на самиот себе поради некој друг! Мазохизам е сосема различно од чувствата што јас ги добивам кога мислам на нив(бивши)...!! И не е мазохизам враќање на спомени;) Ако притоа чувствата ти се убави ко моите!!!!
И отидовме далеку од темава и крај:D Не се разбираме очигледно..Ја би да престанеме;)
Уште ова и прекинувам со цитирање. Изглеа мислиме на исто ама различно го дефинираме. Ти сметаш мазохизмот е негативен, јас сметам дека некогаш е позитивен. Исто како пушењето цигара. Или јадењето луто. Има нешто чудно во човековата психа што сака малку да се пецне. Ама се разбира, да биде во граница на нормалата. Тие што забегуваат ептен се психички нестабилни пред се`.
Или границата на толеранција им е мнооогу висока при што самите не се свесни дека пропуштаат многу во животот. :Live is for living, not mourning. :D

Е сеа конкретно на темава, треба борба но повеќе би го користел герила тактиката или нешто налик на хуните. Со таа разлика да не биде омасовен ударот. Треба борба но ако нешто не штима, не штима. Ако е пробано со зборови и се` што е во моќ од едната страна (не од физичка гледна точка) а притоа другата страна не покажува ни зрнце интерес, пакување на стварите и финито. Притоа се дава шанса при самото повлекување еден период на надеж ама ако нема, нема навистина. После нека се труди колку и да сака, џабе е. Негативното надвладеува над позитивното и тука се создава ѕид.

Ај доста као да објаснувам на час по историја.

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Да со вториот дел за борбата се слагаме и гледам дојде на моето повторно дека ако нема позитивна реакција од другата страна џабе се бориш и трудиш! Тоа го пишав и во првиот мој пост и незнам што ме негираше тогаш кога исто гледам мислиш и пишуваш сега:)
А со мазохизмот...по мое си ги помешал работите... И тоа добро! Очигледно треба да ја преиспиташ дефиницијата за мозохизам пред да тврдиш дека се манифестира со позитивни чувства!!...;)
И да крај на муабетов..доста е више...;)

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7
Во овој случај не се работи за неверство.... едноставно премногу љубомора НЕСВЕСНО ! да не се изгуби саканата особа ... по некое време таа ти соопштува дека сака да е слободна... нема друга причина нема друг во нејзиниот живот едноставно сака да е слободна , као сватила дека не било тоа тоа а пред некое време Блескаше од радост ....

Kajgana Shop

На врв Bottom