- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Се поти газето на помислата на секс?Ова е лош сигнал за Грците..Да се освестиме навреме
Се поти газето на помислата на секс?Ова е лош сигнал за Грците..Да се освестиме навреме
ШТО ПОРАЧА БАЈДЕН ПРИ ПОСЕТАТА НА АНКАРА?Турција да биде пред Русија на Балканот!Турскиот печат од повеќе агли ја анализира Бајденовата посета на нивната земја, но најголем акцент се става на неговата порака упатена до светот - дека Турција треба да ја преземе лидерската позиција на Балканот. Истанбулскиот весник "Заман", кој излегува во милионски тираж и кој е близок до владата на Ердоган, на ударно место пишува дека посетата на Бајден тие ја доживуваат како големо признание за политиката што ја води Анкара, особено во нејзиното опкружување.И Турција и САД се залагаат за стабилен Балкан, мислејќи тука пред се на горливите проблеми, како што се Косово и Босна и Херцеговина. Знаејќи дека Турција станува економски се помоќна, но имајќи го превид и нејзиното историско присуство на Балканот долго 500 години, на Вашингтон му е најважно Анкара да биде во предност пред Русија кога е во прашање влијанието на Балканот и решавањето на неговите актуелни проблеми.Ова е лош сигнал и за Македонците,и за Грците,и за Бугарите,а и за сите Балкански народи..Да се освестиме навреме
Нема вечни пријатели и вечни непријатели. Само вечен интерес.Точно тука е разликата мегу егеиските и пиринските македонци и вардарските. Тука никои од нас нема да заборави за 500-те години ропсво, за илинден и
за шо се бореа нашите херои.
А вие сте брака со душманите на нашите дедовци.
Тамо е разликата.
Фесовете са пријатели со западните ви комшии. Не се лажете.Нема вечни пријатели и вечни непријатели. Само вечен интерес.
Тоа е нивна работа. Гледам како се однесуваат со Македонците тоа ме интересира.Фесовете са пријатели со западните ви комшии. Не се лажете.
Интересират ги мисилманите.
Очигледно е дека Грците и Бугарите фуфа фуфа одат од Турците.. Абе заради инает на овој Гркот реален,јас уште повеќе ќе навивам за Турција и САД..Realen, zosto sees strav?? Zosto siris Grcki i Srpski propagandi?? I uste nesto, zosto od mene vide deka imam postirano nesto , i ti odma kako pizda otvori posebna tema,so cel da propagiras..
Evo i ovdeka so ista tema troluva,ovoj grkot Realen..
http://forum.kajgana.com/threads/САД-и-Турција-ќе-формираат-нова-иницијатива-во-борбата-против-тероризмот-во-која-ќе-се-вклучат-30.53882/page-2
Газето му се поти и тоа многу..Се поти газето на помислата на секс?
Ти си Бугарин,а не Македонец..Jане, Гоце и Даме ако знаат за шо са се борели ке се обратат во гробовите.
Со турците брака ке стануваме. Лелееееееј
Алал да им е на турците.. Абе Турција си е Турција, сила се, нема што, и воено и економски се многу јаки,плус се во НАТО..ТУРЦИЈА ВТОРА ВО СВЕТОТ СПОРЕД ЕКОНОМСКИОТ РАСТ
Турција е вице- шампион во светот според стапката на економски раст во третиот квартал од 2011 година, веднаш по Кина. Во периодот од јули до септември 2011 година Турција забележа економски раст од 8,2 %, што сепак е помалку во однос на претходниот квратал, кога растот изнесуваше 8,8 %.
Благодарение на високата стпака на раст во периодот јануари-март 2011 година од 12 %, вкупниот економски раст на Турција во првите три овогодишна квартали изнесува 9,6 %. Најголем економски раст во третиот квартал од годинава во глобални рамки остварила Кина и тоа од 9,1 %, а по второпласираната Турција натаму следуваат Естонија со 7,9, Индија со 6,9, Литванија со 6,6, Индонезија со 6,5 и Сингапур со 6,1 %.
Напред Турција на Татарите и Гејците им се тресат гаќите.
Не,јас сум македонец, не сум татар како вие Блгарчињата...A ти си турчин с фес
Па толку ли сакаш да бидеш Македонец?A ти си турчин с фес
Македонец, дека 500 години е колен и силуван од турците не може да ги сака бае.Не,јас сум македонец, не сум татар како вие Блгарчињата...
Jас сум од вистинскиот дел на МКД дека паметим илинден и турците.Па толку ли сакаш да бидеш Македонец?
Ајде биди, имаш од мене дозвола.
Живеј...
ванче абе не дека ги сакаме ама имаме нешто заедничко а тоа е дека не ги сакаме грците толку е едноставно ... зошто одбиваш да сфатиш !?Македонец, дека 500 години е колен и силуван од турците не може да ги сака бае.
Или си турчин, или албанец
Вистинските Македонци ги паметат и Илинден и Турците, но ги паметат и Бугарите...Jас сум од вистинскиот дел на МКД дека паметим илинден и турците.