Фудбалери Кајганџии! Season 12/13 [Пријавување: Играме 8х8 на поголем терен!]

Статус
Затворена за нови мислења.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Не сум бил и незнам каков бил фаулот меѓутоа Кајзер не си у право у никој случај со муабетот "за такви глупости не бараме фаул".
Да те потсетам само Левак за каква глупост побара фаул од Ацид прошлата утакмица ако ти текнува.
А пошто судија нема барањето фаул останува на играчот, ако Сајбер и Урбан не барале фаули не значи дека ти си у право и дека немало фаул, можеле и да бараат и ќе било фаул.
У секој случај вашата екипа игра малце поостро у одбрана така да очекувајте го истото у возврат следната од нас.
Како сакате играјте а сум во право зашто не збориме за обичен фаул во игра туку фаул за ПЕНАЛ. Зе знае за што се суди пенал а ова вчера не беше фаул за пенал. Следен пат коа некој ќе рече фаул можам да му речам не заебавај и да продужам да играм. Сепак зелените го прифатија фаулот како пенал така да јас кажувам МОЈ личен став.

Нашата игра е стандардна во одбрана од почеток зашто јас и Левакот со вас игравме така да многу добро знаете како играме и никогаш не сте ни се пожалиле ама тогаш вас ви чувавме грб.

Наша екипа (црвените и сеа зелените) секогаш била ФЕР и ми е смешно одеднаш да се воведуваат некои нови женски правила на игра. Супервајзер кога го клоцна Гоуст по новиве правила требаше плавите да бараат црвен картон или 5 мин надвор од игра па се се заврши мирољубиво и со фер плеј. Ако играме нежен фудбал тогаш кажете јас ќе бидам понежен ама нека има црвени и жолти картони.

Впрочем пеналот не е толку битен биднал и поминал мене ставот на негирање на нечива победа ми стана смешен и затоа реагирав но со постот на Сајбер тоа е конечно симнато од дневен ред.

Неам намера веќе да се препуцавам со никого, кажав што мислам кажаа и другите и нека остане на тоа.

Јас се извинувам ако направив повеќе тензија отколку што требаше.
Друже кажуваме мислење и за ова имаме различен став, нема проблем од моја страна. Се зачудив од вашата реакција кој победил, Сајбер расчисти дилеми кај вас и одиме понатаму. Дали ќе тепате следната ќе видиме на терен ;). Ете од мене толку и се надевам на пиво неделава кое Сајбер ќе го организира ќе можеме пивски да се растепаме кој повеќе ќе испие :D.

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.552
Поени од реакции
2.267
Убав натпревар, постоеше огромен простор за маневар на половината на плавите, премногу неискористени шанси во бројните контри и ситуации 1 vs 1 со голманот, па после 3 vs 1, 3 vs 2, итн.
Али каков крш околу резултатот еј, Saeta Rubia вели дека било два, или еве и еден разлика нека е за нив, а ние мислиме дека сме дале еден гол поише од нив. Лошооооо... А околу продолжувањето надвор од терминот, стварно не е тоа тоа ако знам дека другата екипа не го дава максимумот после 50-тата минута. Значи ако екипата не се залага после тој момент, тогаш дефинивно победата нека се смета само доколку е остварена во рамките на тие 50 минути и готово.

Член од
17 август 2011
Мислења
256
Поени од реакции
184
Убав натпревар, постоеше огромен простор за маневар на половината на плавите, премногу неискористени шанси во бројните контри и ситуации 1 vs 1 со голманот, па после 3 vs 1, 3 vs 2, итн.
Али каков крш околу резултатот еј, Saeta Rubia вели дека било два, или еве и еден разлика нека е за нив, а ние мислиме дека сме дале еден гол поише од нив. Лошооооо... А околу продолжувањето надвор од терминот, стварно не е тоа тоа ако знам дека другата екипа не го дава максимумот после 50-тата минута. Значи ако екипата не се залага после тој момент, тогаш дефинивно победата нека се смета само доколку е остварена во рамките на тие 50 минути и готово.
Забунава на темата настана со тоа што јас а и повекето од нашата екипа мислевме дека се доигрува терминот колку да се истрошиме повеке и да играме повеќе. Дури и со еден дечко од екипата на зелените разговаравме дека е завршена утакмицата.
Затоа и така реагирав. На крај дури и го оставив високиот дечко да даде гол.
Али бесцелно е да се трудиш да играш 50 мин ако незнаеш дека ке има продолжение.
Реално никој таму вчера не знаеше дека ке нема после нас никој. Може некој бил спремен да одигра онолку колку што треба. Може да имаше продолженија и црвените и плавите првиот пат ке победеле ..... можда. Према нив сега не е фер да се мери.
Али нели ова е само мое мислење и јас играв како да веќе сме победиле.

Во СПРОТИВНО честиото победа зелени , секако дека е заслужена.

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.552
Поени од реакции
2.267
Забунава на темата настана со тоа што јас а и повекето од нашата екипа мислевме дека се доигрува терминот колку да се истрошиме повеке и да играме повеќе.
На крај дури и го оставив високиот дечко да даде гол.
Апсолутно те разбирам, токму за тоа зборам. Али не мислев ништо лошо, само мразам недефинирани работи од ваков тип :)

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
Ае бе шо се замарате кој победил и дали имало пенал...барем се истрчавме здраво, никој неможеше да диши на крај..сеа го сваќам дјуд како му е коа вика неможам да зборам после утакмица :pos:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ни фалеше инзаги многу во одбрана, ама и Хак играше колку што можеше и знаеше. Беше многу борбен, и свака част друже, ме изненади позитивно.
Ја му се јавив на Хак и ти го пратив, да ти надокнадам за минатиот пат. <3

Пит-бул е у одбрана : )

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас со тебе не разговарам. :pipi::гомце:
Па не треба и јас со тебе, ти си човек без осет, ме пројде толку пати коа игравме и Кифла секој пат ми се дереше. Не се секирај, сеа иам играчи за црвените, иам еден плеј да им го замени Dude :ROFLMAO:

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
Па не треба и јас со тебе, ти си човек без осет, ме пројде толку пати коа игравме и Кифла секој пат ми се дереше. Не се секирај, сеа иам играчи за црвените, иам еден плеј да им го замени Dude :ROFLMAO:
Чувај си го за тебе! :нинџ:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ај малку да расчистам дилема за продужењето. Пеналот веќе не го спомнувам, доста беа муабети за него. Дружбата не смее да се расипе ради некое ситно недоразбирање :) .

За продужењето:

Кога завршија 50 мин јас едвај стоев а Сајбер беше до мене и го прашав што е сеа ќе играме ли уште? Он исто едвај стоеше и ми вика сакаат уште. Ги погледнав сите играчи и СИТЕ (може некој ќутел да не сум го приметил) од двете екипи рекоа ја продужуваме утакмицата! Јас бев против ама си преќутев дека мнозинството сакаа уште да се игра. Никој не рече утакмицата заврши сеа играме за ќеиф туку му свикавте на човекот па беше и малку молење да не пушти да играме уште 10 мин.

Човекот мрчеше малку ама бевте убедливи и не пушти уште 10-15 мин. Кога веќе беше нерешено (што никој не очекуваше) му реков на Сајбер сакаш ли да ја прекинам утакмицата и Сајбер рече не, нема потреба, која екипа следна даде гол ТАА Е ПОБЕДНИК. Тогаш веќе беше резултатот 5:5. Ако јас лажам прашајте го Сајбер дали беше така.

Се продужи утакмицата Џеко даде гол и тепавме со 6:5.

До тука е се јасно и јасно е дека сите зелени игравме за да тепаме. Тоа што мене не ми е јасно како вие од плавата екипа не сте знаеле зашто играте а вашиот капитен и цела зелена екипа знаеја? Притоа е јасно дека да тепавте сеа веќе одамна немаше за ова да муабетиме туку бевте убедени дека од 5:3 нема шанси да загубите ама ете се случи обратно и ние иако не притиснавте во ќош и прилично не разбивте успеавме да ви наметнеме пресинг и за 15 мин да дадеме 3 гола а да не примиме ниту еден.

Јас да сум мислел дека играме за заебанција ќе му речев на Сајбер си одиме (со кола бевме) и ќе ги соберев и Ханибал и Јувентус со мене дека заедно дојдовме. Ама останав зашто тоа беше продужење на утакмицата.

Значи ако имало недоразбирање тоа е некоординација во плавата екипа зашто испаѓа барем пола немале поим дека утакмицата продолжува.

За да не се повтори нешто слично од сега ќе се договараме дали ја прекинуваме после 50 мин (ко шо предложи Боте) и евентуално за ќеиф ќе си поиграме уште 10-15 мин кога ќе може или официјално ќе ја продолжуваме.

Ете капитенски став на целата зелена екипа :).

Пс. За да нема хард филингс го повлекувам зборот плачковци, супер бевте плавите, знаев дека со вас нема лабаво кога сте во полн состав :).

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Плави не ме рачунајте следна
Eхх бе брат па и ти зошто си се изнервирал.Уживај победиле,победиле небитно важно фудбал се играше!Наредна утакмица ќе тепаме и тоа е!! :)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Eхх бе брат па и ти зошто си се изнервирал.Уживај победиле,победиле небитно важно фудбал се играше!Наредна утакмица ќе тепаме и тоа е!! :)
Не бе ... Иначе дај боже да тепате. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom