Дефинитивно, 100 % НЕЛуѓе http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/310704_10150319556275755_41747755754_8338356_165160678_n.jpg овој господин ке ги изеде ли малите гупички ако ги пуштам во ист аквариум??
Бактериско распаѓање на опашката...не користи лекарства полошо ќе напраиш. Измиј ја куглата многу добро, и целосно миење на песок вода и целосно мењање вода. И полека со храната може и расипана била од неа да се создава..почесто миење, ако оздрави арно ако продолжи со дупчињата фрли ја на мачката да не се мачи и земи си нов ...Имам бета борец 1 година и 7 месеци ја чувам во кугла. Пред некој ден приметив на задниот дел кај опашката две мали дупчиња. Инфекција? старост?
Nekoja riba donesla parazit, tie so poslab imunitet dobivaat bolest, tie so pojak ne. Moze i cel akvarium da zarazis nisto cudno ama imaat jak imunitet i ne se site zarazeni. drug pat, karantince..i jas imam najnovo od pred 2 dena bakterisko opaganje na opaskata kaj dve japonki. ednata pogolema drugata e pomalecka.
e sega stosot e sto tie ribi mi se kupeni pred edna nedela znaci novi se, a vo isto vreme kupeni se i 2 skalari i uste 2 ripcinja, a samo kaj japonkite se javi bolesta
site drugi ribi i starite i novite se vo red
mislenje da cujam ? fala vi
fala ti Soundwave dali sega da gi stavam vo karantin bidejki seuste ne se ozdraveni i dali da gi lecam so nesto vo karantinotNekoja riba donesla parazit, tie so poslab imunitet dobivaat bolest, tie so pojak ne. Moze i cel akvarium da zarazis nisto cudno ama imaat jak imunitet i ne se site zarazeni. drug pat, karantince..
Има. Напиши на гугл “Акваристика“ ќе те однесе на многу форуми. Одбери си кој е најактивен и на него пишувај учи едуцирај се.fala ti Soundwave dali sega da gi stavam vo karantin bidejki seuste ne se ozdraveni i dali da gi lecam so nesto vo karantinot
i uste nesto sakav da te prasam: kako da gi opedelam svojstvata na vodata (nitriti, nitrati, amonijak, ph, mekost itn)
jas sum nov na forumov pa dali ima momentalno vo MK nekoj poaktiven forum za akvaristika
izvini vaka sto ti dosagam, ali se nadevam deka sakas da mi pomognesNekoja riba donesla parazit, tie so poslab imunitet dobivaat bolest, tie so pojak ne. Moze i cel akvarium da zarazis nisto cudno ama imaat jak imunitet i ne se site zarazeni. drug pat, karantince..
Абе рибите не ги вадиш ич од вода ќе изумрат))izvini vaka sto ti dosagam, ali se nadevam deka sakas da mi pomognes
sakav da te prasam: koga ja menuvas vodata, vadis od 30-50%, dali vnatre gi ostavas ripcinjata, pa ja dodavas novata otstoena voda
ili ako gi vadis ripcinjata kolku vreme cekas za povtorno da gi vratis vo glavniot akvarium
fala ti
ke te prasam uste nesto da mi dades mislenjeNekoja riba donesla parazit, tie so poslab imunitet dobivaat bolest, tie so pojak ne. Moze i cel akvarium da zarazis nisto cudno ama imaat jak imunitet i ne se site zarazeni. drug pat, karantince..
абе на што ти личам јас, онлајн советник за акваристика?ke te prasam uste nesto da mi dades mislenje
akvariumot mi e 78 litri a imam potopna pumpa Atman At-2018F http://aquashop.com.mk/index.php/filtriranje/potopni-filtri/potopna-pumpa-atman-at-2019f-415.html
dali e vo red taa pumpa i po kolku vreme na den treba da se pusta ?
i da te prasam dali da koristam bioloski materijali za filtrinje i ako treba dali toa da bide aktiven jaglen ili keramika prsteni i kako se koristi najdoro
fala ti
Многу е да се менува водата 2 пати неделно.Еве ти неколку совети:
Менуваш вода еднаш до два пати неделно, 30 % или еднаш неделно 40 -50 %