Да си се раскуцам...

Вака:
Не туку ми се лажете разбирале Србите само се правеле... боже сачувај, каде е логиката да се правиш ? Уопште не се прават, 70% разбираат оноа што не го разбираат, прашуваат. Не знаат да збора што е и нормално од кај да знаат ? Сеа следи прашање ние од кајде знаеме на српски да зборуваме ? Знаеме, од многу причини:
1. Живеевме во заедница во која главните телевизии, радиа итн се зборуваше на српско-хрватски јазик.
2.Книгите, учебниците беа на истиот јазик и ден денес се учи по нив.
3.Српските филмови се доста развиени и кај нас популарни.
4.Српската музика е многу застапена на секаде.
Ете од каде го знаеме тој јазик, Росоњер горе вика разбираат се прават, на Survivor сите го разбираа Тони Зен, па ете доказ дека никој не се прави, него чиста измислица е тоа, кога ќе ми покажеш некој што се прави( што бај д веј нема логика ниту цел) тогаш може муабет.
А што се однесува на тоа кога одат на реални шоуа многу нормално дека треба да зборат на српски, пошто ако нејќат неморале ни да се пријавуваат.
п.с. На одредени, не велам сите, многу им смета овој пристам на Србите кон јазикот нивни, додека пак овдека доаѓале Елементал, Хладно Пиво, Тони Цетински, Северина па иразни новинари кои си го зборуваа нивниот јазик, хрватскиот. Исто така многу наши пејачи гостувале во Хрватска, и таму збореле српски/хрватски... Последно нешто ми текнува овој Ефремов од Стоп за полициска бруталност даваше интервју на новинарка од Хрватска и зборуваше на хрватски. Ова баш и не ви смета, ајде да ја продлабочиме дискусијата па да се запрашаме : Зошто им „лижеме газ“ на Хрватите исто како и на Србите како што некои љубат да кажат ?
--- надополнето: Dec 9, 2011 10:47 PM ---
А и тоа, македонскиот јазик е многу брз при изговор, како францускиот, во пишана форма е многу разбирлив, при изговор не е лесен за разбирање