ВИДЕО: Еве како размислува момче пораснато од лезбејки

G

Gray Foxx

Гостин
Јасно ни е. Педерите се раѓаат, јасно. Добро, освен големи исклучоци од тип на луѓе кои „се караат у шупак за да искажат револт кон своите родители“.
Муабетот е дека не смее да се дозволи бракот меѓу ист пол. А за посвојување, следствено на првата забрана, секако.
Пеер кои се тие големи исклучоци бе? Ја првпат слушам од тебе дека постои човек кој ќе се мавне у шупак за да искаже револт, хипотетички или нехипотетички.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Никој никому не пере мозок, ако веќе зборуваме за перење мозоци поагресивни се хомофобичните, недообразувани народни маси отколку геј заедницата. Патем, студираш медицина или психологија?

Тешко на твоите деца кои ќе ги наполниш со предрасуди.
патем имам профил и можеш таму да ми поставуваш лични прашања и таму да добиваш лични одговори ...ако никој на никој не пере мозок тогаш кажи ми зошто сите останати парови кој не се хомосексуални не излезат да се курчат за тоашто они се такви парови какви што се. За кој кур тоа го прават педерите???
Јас како родител на моите деца ке бидам должен да им ги посочам реалноста и вистината а тоа како тие ке го прифатат не можам да знам.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Пеер кои се тие големи исклучоци бе? Ја првпат слушам од тебе дека постои човек кој ќе се мавне у шупак за да искаже револт, хипотетички или нехипотетички.
That degeneration is called bisexual.

Зошто би постоеле бисексуалци, доколку таквите дотични дегенерици не се појава која резултира со некаква ментална турбуленција предизвикана од X фактори, меѓу кои и „лошиот однос со родителите кои не ме разбираат, оти јас сум уметник браат“.

Пријателе, има такви.
A lot!

S

Sheldon Cooper

Гостин
патем имам профил и можеш таму да ми поставуваш лични прашања и таму да добиваш лични одговори ...ако никој на никој не пере мозок тогаш кажи ми зошто сите останати парови кој не се хомосексуални не излезат да се курчат за тоашто они се такви парови какви што се. За кој кур тоа го прават педерите???
Јас како родител на моите деца ке бидам должен да им ги посочам реалноста и вистината а тоа како тие ке го прифатат не можам да знам.
Ако може ја да одговорам од мое лично перцепирање, типов што излегол од лезбејска фамилија не се курчи како што викаш ти туку го споделува своето искуство со пошироката јавност за да ги скрши стереотипите кои ги има насекаде во светот па и кај нас (а посебно на форумов) дека дете од истополна фамилија по дифолт треба да е ненормално и пореметено. Децата од хетеросексуалните заедници како јас и ти немаат потреба да се “курчат“ у јавност затоа што по „дифолт“ сме ние нормални, сфаќаш?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Интересна работа - повеќето од "аргументите" против гејовите кои некои членови ги истакнуваат тука се истите тие кои ги користеле расистите/ККК против црнците во САД: зошто маршираат/протестираат; зошто бараат исти права како нас; не се луѓе, туку подлуѓе, животни; дури и да се луѓе, не се нормални (или се криминалци/дегенерици/силувачи/расипувачи на младината)..

Не(до)образовани, конзервативни, религиозни фанатици кои се мотивирани од страв од непознатото. Тоа е тоа.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Интересна работа - повеќето од "аргументите" против гејовите кои некои членови ги истакнуваат тука се истите тие кои ги користеле расистите/ККК против црнците во САД: зошто маршираат/протестираат; зошто бараат исти права како нас; не се луѓе, туку подлуѓе, животни; дури и да се луѓе, не се нормални (или се криминалци/дегенерици/силувачи/расипувачи на младината)..
Да претпоставам дека си стрејт.
Имаш некакви посебни права оти си стрејт?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Друго ми беше целта, но не ме разбра. Колку си ти соодветно образуван за да ги прогласиш тие луѓе за луѓе со "здравствени проблеми"? Дали воопшто знаеш дека одамна хомосексуалноста не се смета за здравствен проблем?
Macedonicus ти одговори за другиот дел, да не се повторуваме.
Фин вокабулар, патем.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Сум, и не знам што подразбираш под "посебни права". Ги имам истите права како повеќето од останатите луѓе.

Поправи ме ако грешам, ама нели хомосексуалците се борат да ги имаат истите права како нас? Ни помалку, ни повеќе, туку истите.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Иам, многу. Не ме гледаат како чудак и не сум отфрлен од заедница.

Незнам како некој може да хејта нешто што директно не го засега. Шо сте се уплашиле толку, може ќе им дозволи државата брак али тоа не значи дека господ ќе ги пушти во рајот.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Сум, и не знам што подразбираш под "посебни права". Ги имам истите права како повеќето од останатите луѓе.

Поправи ме ако грешам, ама нели хомосексуалците се борат да ги имаат истите права како нас? Ни помалку, ни повеќе, туку истите.
Ги имаат. Потполно, истите.
Имаат и можност да си направат детенце. Ама немаат желба, веројатно.
Разликата се наоѓа во бракот.
А бракот е желба, не е облигација. па така, не ни мора да стапуваат во брак. Што и онака не ни треба да се дозволи, оти дефиниција за брак е поинаква. Меѓутоа, никој не им забранува да си направат заедница на своја „рака“.

Е сега, за посвојување... не се ни први ни последни на кои не им се доделува дете.
И Бони и Клајд сакале. Иако ги имале истите права...
--- надополнето: Dec 9, 2011 1:13 PM ---

Незнам како некој може да хејта нешто што директно не го засега. Шо сте се уплашиле толку, може ќе им дозволи државата брак али тоа не значи дека господ ќе ги пушти во рајот.
Најјака дефиниција за виткање кичма ја положи толку сега.
Него, за тоа чудакот... пак ке повторам... има многу чудаци на кои сеуште не се обраќа пажња во учебници.
како педофили на пример.
Знаеш колку љубов може да даде педофил?
нека посвои не едно, ами 6 деца!

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
1,Ако може ја да одговорам од мое лично перцепирање, 1,типов што излегол од лезбејска фамилија не се курчи како што викаш ти туку го споделува своето искуство со пошироката јавност за да ги скрши стереотипите кои ги има насекаде во светот па и кај нас (а посебно на форумов) дека дете од истополна фамилија по дифолт треба да е ненормално и пореметено. 2, Децата од хетеросексуалните заедници како јас и ти немаат потреба да се “курчат“ у јавност затоа што по „дифолт“ сме ние нормални, сфаќаш?
1, Кој се тие стереотипи не те разбрав?
2, Децата од хетеросексуалните семејства претежно си се свесни дека сексуалноста е интимна работа ...верувам дека ни мајка ти и таткоти исто како што и мајка ми и татко ми не се лапале пред тебе или па да имаат секс. И верувам дека никогаш не ти рекле како што ни мене не ми рекле сине немој да бидеш педер.
3, Непостојат друг вид на семејства од кои произлегуваат деца ни па било кое друго суштество
4, Сексуалните одредби и потреби немој да ги мешате со поимот деца!
5, Ако си направат нека си чуваат дете а ако сакат да посвојат нека застанат во редот и нека чекаат позади хетеросексуалните семејства кои неможат да имаат деца. И пред да ме прашаш зошто ке ти одговорам. Затоа што едните можат а немаат а другите неможат и немаат деца.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263

Пробај промарширај со розева танга по Партизанска, само со розева танга, без транспарент, па после сподели како те гледале.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Друго ми беше целта, но не ме разбра. Колку си ти соодветно образуван за да ги прогласиш тие луѓе за луѓе со "здравствени проблеми"? Дали воопшто знаеш дека одамна хомосексуалноста не се смета за здравствен проблем?
Macedonicus ти одговори за другиот дел, да не се повторуваме.
Фин вокабулар, патем.
а кое е твоето објаснување извини?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ги имаат. Потполно, истите.
Имаат и можност да си направат детенце. Ама немаат желба, веројатно.
Разликата се наоѓа во бракот.
А бракот е желба, не е облигација. па така, не ни мора да стапуваат во брак. Што и онака не ни треба да се дозволи, оти дефиниција за брак е поинаква. Меѓутоа, никој не им забранува да си направат заедница на своја „рака“.

Е сега, за посвојување... не се ни први ни последни на кои не им се доделува дете.
И Бони и Клајд сакале. Иако ги имале истите права...
Ми изгледа како да мешаш права и обврски..

Ако маж и жена сакаат да склучат брак, без разлика дали се криминалци или најодвратни луѓе на светот или луди или болни пред умирање, државата ќе им издаде дозвола.
Ако двајца хомосексуалци (без разлика на пол) го пробаат истото, колку и да се нормални и богати и да не се феминизирани или butch (какви што уствари и се повеќето такви парови), државата нема да им дозволи да се венчаат.

Е тоа е класичен пример на дискриминација, бесмислени забрани за лица само заради тоа што припаѓаат на одредена група или заедница. Забрани мотивирани од предрасуди, најчесто произлезени од религиите.

Јас сум прилично либерален човек и живеам по она правило "live and let live", т.е. не ме интересира кој си, што правиш и како живееш се` додека не повредуваш некого (или себеси, во случај на ментална болест). Лично не се согласувам со многу работи (пр. како ултра-религиозните родители ги воспитуваат своите деца), ама никогаш не би го одзел правото на некого да си го живее животот како сака (со претходно споменатото ограничување). Идеално општество би било она во кое се` ти е дозволено (да, дури и работи како проституција и сите видови на дроги), се` додека не повредуваш други луѓе.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Јас сум прохомобракови и посвојување деца. И тие се луѓе и тоа е љубов.

Kajgana Shop

На врв Bottom