ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.815
Поени од реакции
8.832
А затоа значи немало двокатна 16-ка :D
А и до последна во Пржино неможе да се искачи. Има да се распадне автобусот за две недели :icon_lol:
Има двокатни 26 и 2А. Реално нема потреба од двокатна 16ка, кратка е линијата, а и ретко, ретко била накрцана :)
За Пржино и не знам што друго оди освен 16ка, ама во Железара одат овие 4, од кои 2 се двокатни.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Значи никогаш нема контрола од Бит Пазар накај центар или од центар до Бит Пазар во тие автобуси, или така ми се чини? Денеска си влегоја батината во автокоманда, на Бит Пазар излегоја, а баш таму се преполни автобусот + знаеме дека таму се качуваат дотичните неплаќачи. Иначе смеат и евра да примаат овие од контрола? Оти една типка имаше „само“ 100 евра, па и раситнуваја тие за казната.
Šta vam kontrolori GSP-a ne smeju?

Šta kontrola sme, a šta ne
Ne smeju da:
- uzimaju iz ruke i zadržavaju ličnu kartu
- ako ne date ličnu kartu, ne smeju da vas pretresu
- budu grubi ili bezobrazni
- kod maloletnika insistiraju da im pokažu dokumenta
- pišu kaznu, ako vozač nema karte
- ako izađete iz autobusa, da vas zadrže

http://www.smedia.rs/spress/vest/1079/GSP-Kontrolori-GSP-a-Sta-smeju-da-rade-kontrolori-Sta-vam-kontrolori-GSP-a-ne-smeju.html

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.984
Поени од реакции
74.046
Има двокатни 26 и 2А. Реално нема потреба од двокатна 16ка, кратка е линијата, а и ретко, ретко била накрцана :)
За Пржино и не знам што друго оди освен 16ка, ама во Железара одат овие 4, од кои 2 се двокатни.
Како бе кратка линијата :)
Не е баш кратка, од еден крај на друг крај на Скопје оди:)
Нема друг автобус до Пржино, порано постоел автобус со број 6, одел од Пржино до Карпош ама бил укинат.
Иначе вистина е, нема толку потреба од двокатна 16-ка, пошто нема многу жители навака :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.727
Да е приватен ќе ти отвори, но државен не.
Нема врска... се е до карактерот и моменталното расположение на шоферот.
Ми отварале и државни и приватни... не ми отварале и државни и приватни.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Нема врска... се е до карактерот и моменталното расположение на шоферот.
Ми отварале и државни и приватни... не ми отварале и државни и приватни.
Абе да и тоа што викаш. Но повеќето што не отвараат врата се плашат дека ќе ги казнат, или се прават манги.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Можат секаде да свртат,не се секирај :),а дека се подобри дуплите од двокатните,тоа е факт :)
Ама со старциве,стварно е НАЈголема утка.
Денеска,си идам во 68 да си се качам,кога се симнуваат 5-6 луѓе во исто време,и две-три баби се бутаат да се качат,и мене ме избутаа(а ја сум со штака),и им викам полека ќе се качите,има време,Еднава кога ми даде еден убитачен поглед,како мислиш ќе ме утепа,и ни пет ни шест и реков нетуку ме глеј,качувај се.
И,стварно многу искористуваат.Во истиот автобус,си се симнаа луѓето,и добри 15-6 души(фосили офкорс) си останаа да си се возат уште една линија :pos: :tapp:
Слатко се изнасмеав, со две три баби кои се буткаат да се качат а тебе те избуткале - фосили офкорс
--- надополнето: Dec 7, 2011 2:57 PM ---
Напротив мене ми се сипатични фосили офкорс. Јас секогаш им одстапувам место и им велам: Јас стварно сум постар од Вас, но ... Обиди се да ја видиш убавата страна на животот.
Always Look On The Bright Side of Life

http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Šta vam kontrolori GSP-a ne smeju?

Šta kontrola sme, a šta ne
Ne smeju da:
- uzimaju iz ruke i zadržavaju ličnu kartu
- ako ne date ličnu kartu, ne smeju da vas pretresu
- budu grubi ili bezobrazni
- kod maloletnika insistiraju da im pokažu dokumenta
- pišu kaznu, ako vozač nema karte
- ako izađete iz autobusa, da vas zadrže

http://www.smedia.rs/spress/vest/1079/GSP-Kontrolori-GSP-a-Sta-smeju-da-rade-kontrolori-Sta-vam-kontrolori-GSP-a-ne-smeju.html
Јас не зборував за Србија и воопшто не зборував за што смеат или не смеат контролорите. Зборував за тоа како избегнуваат на одредени делници да вршат контрола.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Гужвите во вторник и петок лесно може да станат минато, за само 1200 денари. Што викате за предлогов?:)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Гужвите во вторник и петок лесно може да станат минато, за само 1200 денари. Што викате за предлогов?:)
Го прочитав овој предлог, не ми се допаѓа. Мислам дека е уште подобро превозот во ЈСП да биде поефтин за сите граѓани. Посебно што има пензионери кои не се најсиромашна категорија и материјално ги помагаат своите возрасни деца. А непријатно е што некои граѓани ги викаа пензионерите - фосили и орлите, тоа стварно нема смисла
Најдобро е за сите 10 денари без било какви попусти, а за деца, ученици, студенти, мајки со деца и невработени - бесплатно.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Брат мене не ме интересира дали кинезиве праат квалитетни ствари..Само пред една година сакав да влезам а луксуз беше да седнам.топлина и убави да не спомињам у опште..Сеа у 90% од возењата седам пошто има дупло поише столчиња..Плус е топло и плус пензионери не се качуваат горе.Океј ако се осеќаш тесно ..мене не ми е проблем...Али не моеш да кажеш дека се лоши..Прв пат у Македонија мерачки е возењето у бусевите :)

Лесно ти е тебе метар и дваесет висок.:D

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Мисли ли бе некој во државава дека освен вампирите и вампирките постои и народ кој што оди на факултет или работа ?
Незнам зошто толку се грижат за ова пензионериве ваљда најлесно се добиваат од нив гласови.Ако јас решавам кој треба да има бесплатен превоз или пак превоз со симболична цена тоа сигурно ќе бидат студентите па одма после нив и работниците.Сега ќе има и поскапување на превозот наводно заради покачувањето на нафтата ...абе кажете си дека некој треба да ги плати деновите кога пензионерите се возат бесплатно и крај.

Пензионер1:До кај ќе идеш ?
Пензионер2:Па со 22 до Карпош 3 после ќе се возам со 2 до Автокоманда и после планирам со 4 да идам од прва до последна па дома ...мора некако да се утепа денот.
Пензионер1:Исто и јас не се седи дома вака ќе се возиме и така е бесплатно да ни е жив и здрав Груевски.

п.с денес и мене ми се укажа можност да го осетам сетоа она што го пишувате за пензионерите ... :D

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Демек ти коа ке седнеш мора свиткан да седиш?колку си висок 2.5 метри?
2,5 не сум али 2 сум. Еднаш иам влезено во двокатен одма на следната станица се симнав. Вкочанување на врат е заебана работа.

Член од
28 февруари 2011
Мислења
41
Поени од реакции
6
Го прочитав овој предлог, не ми се допаѓа. Мислам дека е уште подобро превозот во ЈСП да биде поефтин за сите граѓани. Посебно што има пензионери кои не се најсиромашна категорија и материјално ги помагаат своите возрасни деца. А непријатно е што некои граѓани ги викаа пензионерите - фосили и орлите, тоа стварно нема смисла
Најдобро е за сите 10 денари без било какви попусти, а за деца, ученици, студенти, мајки со деца и невработени - бесплатно.
Ако беше така шофериве денар немаше да зимаат сите ке се вадеа не сум вработен

Kajgana Shop

На врв Bottom